Beauty

De reden waarom ik iedere dag EOS gebruik

2 april 2017

Ben jij al bekend met het populaire Amerikaanse merk EOS? Ik gebruik inmiddels ruim twee jaar iedere dag de lippenbalsem en zou absoluut niet meer zonder willen. Tijd voor een uitgebreide review dus! Vandaag vertel ik jullie meer over deze geweldige lipbalms, body lotions en hand lotions, allemaal super betaalbaar en fijn. Kijk je met me mee?

EOS Smooth Sphere lippenbalsem – €5,95

Laten we maar gewoon beginnen met de bestseller van EOS: de Smooth Sphere lippenbalsems. In de Verenigde Staten zweren ze er al jaren bij, maar sinds een tijdje is ‘ie nu ook in Nederland verkrijgbaar. Ik ben er meteen vroeg bij geweest, waardoor ik al heel wat jaren deze balsems met veel plezier gebruik. Iedere dag, echt waar. Deze grappige ronde producten zorgen voor zachte en verzorgde lippen, ideaal voor mensen met van die verschrikkelijke droge velletjes zoals ik. Door de mix van voedende en natuurlijke ingrediënten worden de lippen beschermd tegen scheurtjes en droogheid, daarnaast brengt de gladde bol met balsem super makkelijk aan. Ook ziet het er redelijk grappig uit, wanneer ik hem aanbreng krijg ik altijd veel vragen. “Wat is dat in hemelsnaam voor ding?”. Alle lippenbalsems van EOS zijn overigens vrij van parabenen, gluten, petrolatum en ftalaten, altijd mooi meegenomen.

Inmiddels zijn er al heel wat varianten uitgebracht van deze lippenbalsem, ieder met een verschillende geur en smaak. Op dit moment heb ik vijf verschillende kleuren thuis, die ik uiteraard allemaal even aan jullie laat zien. Let op: er is dus nóg meer! Allereerst Strawberry Sorbet: een verfrissende lippenbalsem. Summer Fruit is voor alle liefhebbers van zoetigheid, met smaken van aardbeien, bosbessen en perzik. Blueberry Acai smaakt en ruikt naar bosbessen en acai smaken. Ik vind deze persoonlijk best wel zoet, voor mij is de smaak iets te aanwezig. Sweet Mint is daarentegen wel een grote favoriet, door de pepermunt voelt het heel fris aan en is er ook een klein tintelend gevoel op de lippen aanwezig. Tot slot hebben we nog het nieuwste lid van de EOS-familie, Pomegranate raspberry: een smaak van frambozen gecombineerd met granaatappel.

EOS Hand Lotion – €4,99

Naast lippenbalsems heeft EOS ook hand lotions in haar assortiment. De tubes zien er super stijlvol uit en door het kleine formaat zijn ze ideaal om overal mee naar toe te nemen. Ook hier komt het ronde design van de lippenbalsems weer terug, ik vind het in ieder geval erg leuk bedacht.

De hand lotions zijn rijk aan shae butter en bevatten aloë vera, haver extract en anti-oxidanten. Hierdoor zorgen ze voor 24 uur lang gehydrateerde handen, echt ontzettend lang. Wanneer je de crème hebt aangebracht merk je dat ‘ie vrijwel meteen helemaal ingetrokken is en geen witte waas aflaat. Ook is het product totaal niet vet, waardoor je prima tussendoor je handen even kunt insmeren. Na afloop merk je meteen dat je handen veel zachter zijn dan eerst en een gezonde glow bevatten. Ook de geur van de verschillende hand lotions is heel subtiel en vervaagt redelijk snel. Persoonlijk vind ik dit best fijn, aangezien ik altijd parfum draag en anders wel héél erg sterk naar verschillende geurtjes ruik. Alle hand lotions van EOS zijn 90% natuurlijk en vrij van parabenen en gluten. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in drie verschillende varianten: Berry Blossom, Cumcumber en Fresh Flowers. Berry Blossom is de zoetste van het stel, Cumcumber is juist voor iedereen die van een fris en schone geur houden en Fresh Flowers ruikt iets bloemiger. Mijn persoonlijke favoriet is in ieder geval Fresh Flowers, al komt Cumcumber wel op een goede tweede plaats 😉

EOS Body Lotion – €7,99

En last but not least heeft EOS ook nog twee verschillende body lotions in haar assortiment. Ik heb ze beide uitgebreid getest en ben so-wie-so hartstikke fan. De body lotion smeert super makkelijk uit over het lichaam en je creëert meteen een baby zacht huidje. Wat heel fijn is, is dat ‘ie geen vettige laag achterlaat! In de body lotions zit shae butter, avocado-olie en vitamine E verwerkt waardoor je huid er echt een tikkeltje gezonder uit gaat zien. Verder zijn de geuren vrij intens, waardoor je ze de hele dag licht blijft ruiken. Ik vind dit zelf trouwens niet vervelend in combinatie met een andere parfum, zo goed ruik je het gelukkig niet. Naast de 200 ml (zoals op de foto) zijn de flacons ook verkrijgbaar in 350 ml. Mocht je dus fan zijn, dan kun je meteen een goede voorraad aanschaffen :-). De geur Berry Blossom is fruitig met verse bessen bloesem. Ik vind deze persoonlijk iets te zoet, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. De geur vervaagt wel snel, waardoor ik hem na een paar minuten veel lekkerder vind. Delicate Petals vind ik wel echt een fantastische geur, heel bloemige met delicate bloemblaadjes. Niet te zoet, niet te fris, gewoon precies goed. Love it!

Conclusie van dit artikel? Ik gebruik de verzorgingsproducten van EOS echt met heel veel plezier. Met prijzen tussen de vier en acht euro kun je wel spreken over super fijne prijzen en daarnaast zijn de lippenbalsems echt fantastisch. Na twee jaar gebruik ik ze nog steeds iedere dag, het ervoor dat mijn lippen lekker zacht en verzorgd aanvoelen. Ook de hand lotions zijn super compact, fijn in gebruik en makkelijk om mee te nemen. Al deze producten van EOS zijn trouwens exclusief verkrijgbaar bij Douglas.

Gebruik jij wel eens producten van EOS?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply alexa 2 april 2017 at 21:15

  heerlijke producten zijn het he? zo fijn!
  alexa plaatste onlangs…Een minivacay naar MallorcaMy Profile

 • Reply Larissa 2 april 2017 at 21:23

  Wauw, dat is een hele hoop EOS bij elkaar! Ik wist helemaal niet dat EOS meer producten had dan de lippenbalsem balletjes, haha. Leuk!

 • Reply Evelien 3 april 2017 at 16:34

  Ik gebruik zelf geen EOS omdat ze op dieren testen, maar het sprak mij wel altijd erg aan. Vooral die verpakkingen zijn zó leuk! Die handcrèmes trokken altijd mijn aandacht. De lipbalsems gebruikte ik ook heel graag. Hopelijk, ooit op een dag, kan ik ze van de dierenproevenlijst afhalen. Dan koop ik meteen ALLES van ze! Vooral in de geur Cucumber, hmmm..
  Evelien plaatste onlangs…Review & unboxing: Healthbox maart by Ralph MoormanMy Profile

 • Reply Tamara TS 4 april 2017 at 01:45

  Sinds ik een lippenbalsem van EOS in mijn Douglas adventskalender had zitten ben ik ook fan. Vooral voor ik ga slapen vind ik hem heel prettig.
  Tamara TS plaatste onlangs…Mijn naamketting van Names4ever & Winactie!!!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten