Travel

Dolfijnen en walvissen spotten in Tenerife

31 oktober 2015

De tijd vliegt hier op het prachtige eiland Tenerife, de zon laat ons gelukkig niet in de steek en het resort is ontzettend mooi. Afgelopen woensdag verlieten we het resort en maakten we een boottocht van drie uur op de Atlantische Oceaan, waarbij we op zoek gingen naar wilde dolfijnen en walvissen. Heel gaaf!

Tenerife-1Ons resort ligt niet rechtstreeks aan het strand, maar binnen tien minuten (en een prima workout later, Tenerife heeft namelijk heel veel heuvels!) sta je met je voeten in het zwarte zand en de mooie blauwe zee. Of ik al eerder in Tenerife geweest ben? Ja zeker, samen met mijn ouders ben ik twintig jaar geleden al een keer hier op vakantie geweest, maar aangezien ik sinds een dag de 21 jaar aantik kan ik me daar weinig van herinneren.

Samen met veertig andere personen zitten we op een grote catamaran, een grote boot dat echt op het water drijft. Omdat ik niet de grootste held op het water ben, neem ik vooraf een pilletje waardoor mijn maag zijn inhoud ook binnenhoudt en gelukkig heb ik hier op zee helemaal geen last van. Top! Om 13.15 uur varen we de haven uit en na vijf minuten spotten we de eerste wilde dolfijnen al. En echt waar, dit blijft zó gaaf om te zien! Ondanks dat de foto erg onduidelijk is, hebben we ze echt van heel dichtbij gezien. Betere foto’s van de dolfijnen en walvissen volgen nog wanneer ik weer terug in Nederland ben. Stay tuned…

Vlak na de eerste dolfijnen spotten we meteen kleine walvissen, mission completed! De kans dat je deze wilde dieren ziet tijdens zo’n tripje in Tenerife is vrij groot, maar het blijft een bijzondere ervaring. Komt daar ook nog bij dat het zonnetje heerlijk doorbrak en er voor zorgde dat ik nog een tikkeltje bruiner terug ga komen in Nederland. Jippie!

Na twee uur varen mogen we een kleine twintig minuten zelf gaan snorkelen. Mijn tante en zusje duiken het water in, maar het lijkt mij een beter plan om alle spullen te bewaken en lekker op het dek te blijven liggen. Helemaaaal niet erg… Mocht je nog nooit dolfijnen in het wild gezien hebben en varen leuk vinden, dan is deze boottocht absoluut een aanrader. De natuur in Tenerife is echt onwijs mooi en zorgt voor de mooiste plaatjes. Het zwemmen met wilde dolfijnen in zee in Egypte was voor mij toch wel echt een hoogtepunt, maar ondanks dat we de dolfijnen hier alleen konden zien was het ook een geslaagde middag.

Ik ga nog even genieten van dit mooie eiland, de heerlijke zomerse temperaturen (28 graden!), het veel te lekkere eten (+5kg) en de gezellige mensen. Voor ik het weet sta ik weer op Nederlandse bodem, maar aan alles komt een eind.

Liefs,
Denise

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Femke 31 oktober 2015 at 06:36

  Wat tof dat je dolfijnen hebt gezien, dit wil ik ook nog eens meemaken. Het zien van een walvis lijkt me nog veel en veel gaver, hoe tof dat jij ze in één trip allebei hebt gezien! Heerlijk genieten op Tenerife!
  Femke plaatste onlangs…Recept: TomatensoepMy Profile

 • Reply Simone 31 oktober 2015 at 06:49

  Supertof, geniet er nog maar lekker van!

 • Reply Yvette 31 oktober 2015 at 07:34

  Het ziet er heel mooi uit . Veel plezier daar 😀

 • Reply Mariëlle 31 oktober 2015 at 09:44

  Dit wil ik ook écht eens meemaken! Hele gave foto’s al, ben benieuwd naar de rest!
  Mariëlle plaatste onlangs…Mijn huidverzorgingsroutineMy Profile

 • Reply Brittany 31 oktober 2015 at 10:07

  Prachtige foto’s. Echt super gaaf!
  Brittany plaatste onlangs…Happy Halloween!My Profile

 • Reply Sophie 31 oktober 2015 at 10:15

  Aaah fijn dat je hebt gemoten. Oh en 28 graden, wat een heerlijke temperatuur!
  Sophie plaatste onlangs…Verrassing!My Profile

 • Reply Femke 31 oktober 2015 at 11:26

  Wat klinkt dit goed allemaal, heerlijk he, vakantie?! <3 En dolfijnen zien lijkt mij een geweldige ervaring!!

 • Reply Laura 31 oktober 2015 at 11:58

  Wauw wat mooi daar zeg! Dolfijnen zijn lijkt me echt een hele leuke ervaring.
  Laura plaatste onlangs…Friday favoritesMy Profile

 • Reply Yara 31 oktober 2015 at 12:11

  Wauw ziet er super mooi uit! Veel plezier!
  Yara plaatste onlangs…OUTFIT | Herfst in AmsterdamMy Profile

 • Reply anna 31 oktober 2015 at 14:14

  Lijkt me heerlijk om nu nog even de zon op te zoeken, geniet er nog even van!
  anna plaatste onlangs…MLBB #43 | FEESTJE, TICKET GEBOEKT EN HERFSTFOTO’SMy Profile

 • Reply Lisa 31 oktober 2015 at 14:38

  Tenerife is echt een droom. Alles lijkt wel blauw te zijn! Zo enorm mooi, geniet er maar van!
  Lisa plaatste onlangs…Nieuwe minimalistische oorbellenMy Profile

 • Reply Marloes/GLAMOURMOES 31 oktober 2015 at 17:29

  Wat gaaf! Ik ben benieuwd naar meer foto’s!
  Marloes/GLAMOURMOES plaatste onlangs…Citytrip Lissabon deel #1My Profile

 • Reply Natascha 31 oktober 2015 at 18:48

  Wat een heerlijke foto’s, geniet er nog even van! Ik ben benieuwd naar je andere fotos van de walvissen 🙂
  Natascha plaatste onlangs…Review | Cenzaa Hand & Foot CareMy Profile

 • Reply Dionne 31 oktober 2015 at 19:41

  Wauw! Wat super gaaf!
  Dionne plaatste onlangs…Terugblik | Mijn rondreis door SpanjeMy Profile

 • Reply Kelly 31 oktober 2015 at 19:53

  Deze foto’s zien er al prachtig uit <3 Ben benieuwd naar de rest!
  Kelly plaatste onlangs…In 3 jaar blogtijd heb ik..My Profile

 • Reply Denise Joanne 1 november 2015 at 16:43

  Wij hebben twee jaar geleden precies dezelfde tocht gedaan! Ook met die catamaran! Echt héérlijk was dat zeg!
  Denise Joanne plaatste onlangs…HAPPY HALLOWEEN!! Channeling my inner mermaidMy Profile

 • Reply Linda 1 november 2015 at 20:11

  Oh WAUW wat een bijzondere ervaring én wat een mooie foto’s! <3
  Linda plaatste onlangs…King Jip en thuiswerken | Weekvlog #2My Profile

 • Reply Marleen 1 november 2015 at 21:08

  Ah wauw, dat ziet er zoo gaaf uit! Ik heb het gevoel dat je altijd op vakantie bent haha. Die heerlijke fotoo’s uit het buitenland zijn altijd zo mooi!

 • Reply Alexandra 3 november 2015 at 08:55

  Ahh wauw, ziet er heerlijk en heel mooi en tof uit! 🙂

  xx
  Alexandra plaatste onlangs…Misty StripesMy Profile

 • Reply Vanessa 10 november 2015 at 12:56

  Mooie foto’s! Ik ben al een paar keer naar Tenerife geweest (Playa de las Américas) en ik vind het een prachtige bestemming. Als ik kon, dan zou ik zo het vliegtuig nemen en er naartoe gaan. Ik heb ook al eens een boottocht gedaan waarbij we dolfijnen konden zien. Blijft een geweldige ervaring!
  Vanessa plaatste onlangs…Lush Snow Fairy ShowergelMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten