Geen categorie

PLOG 6/12 – Winter Efteling

7 december 2014
Finally, het is weer tijd voor een dagje winter Efteling! Ik neem jullie mee tijdens mijn dag in deze wondere wereld vol sprookjes en magie. Komt daar ook nog eens bij dat het héél gezellig was! Kijk je met me mee?

Om 07:45 uur loopt de wekker af. Pfoe, érg vroeg voor in het weekend maar ik besef me meteen dat er iets leuks op de planning staat. We gaan naar de winter Efteling! Gister hadden we surprise bij Joost thuis, dus ik sleep meteen al m’n cadeaus mee de auto in en besluit om me thuis even op te frissen.
Het lijkt wel of er een bom is ontploft op m’n kamer. Van mijn bed is bijna niets meer te zien, Joost heeft zich toch nog tussen alle spullen weten te settelen met m’n MacBook. Leuk is die case hé? Ik ben er nog steeds iedere keer blij mee als ik hem zie. So pretty!

Snel douchen, ontbijten en aankleden. Ik heb namelijk nog maar een half uur voordat ik in de auto moet zitten om mijn zusjes en hun vriendjes op te pikken. Gelukkig ben ik net op tijd klaar!
Woee selfie! In een bom volle auto met mijn twee zusjes, Joost en Jelle op weg naar Luuk. Gelukkig heeft Luuk ook een eigen auto en droppen we Rosalie bij hem zodat we wat meer plek hebben in mijn kleine autootje.

Het park gaat om 10:30 uur open en de bedoeling was dat we dan ook ongeveer zouden aankomen. Onderweg staan we toch nog even in de file, maar eigenlijk kunnen we verder vrij makkelijk doorrijden. Plotseling zijn we op een haar na ook nog getuigen van een kettingbotsing. Drie auto’s voor ons knallen tegen elkaar aan, gelukkig is Joost zo oplettend waardoor hij met een noodrem nog kan stoppen en het ongeveer 10 cm scheelt voordat wij er ook deel van uit maakten. De schrik zit er in ieder geval goed in, gelukkig zijn we er bijna.
We parkeren de auto en zien tot onze verbazing dat de parkeerplaats alleen maar zilveren en grijze auto’s bevat? Huh, wordt dit serieus gesorteerd door die mannetjes? Alle zilveren naar links en het overige naar rechts of was het gewoon stom toeval?

Gelukkig hebben we een onwijs zonnige dag getroffen en heb ik mijn mooie Fendi natuurlijk ook meteen uit m’n tas getrokken. WE ZIJN ER! Ik heb er zin in.
Via het dagblad BN De Stem hebben we kortingskaartjes kunnen kopen. In plaats van de volle prijs betaalden we nu maar 17,50 euro, scheelt toch weer behoorlijk wat geld. Het hele park is gereserveerd voor de lezers van de regionale dagbladen. Leuk, leuk!

Bij aankomst in het park krijgen we een parkplattegrond in onze handen gedrukt. Natuurlijk bekijken we meteen even waar we het allerliefste in willen. Omdat we precies om 10:30 uur binnen zijn, is het gelukkig nog niet druk maar moeten we wel meteen een keuze maken. We besluiten om achteraan te beginnen – bij de stoere achtbanen natuurlijk – en we wandelen er rustig naar toe.

Onderweg zien we overal deze leuke vuurkorven staan om jezelf op te warmen. Ideaal, ondanks dat het zonnetje schijnt is het namelijk nog best wel fris. Komt daar ook nog eens bij dat het er allemaal ook nog een stuk gezelliger uit ziet met al dat vuur en de nep sneeuw.
Smile! Wij hebben er zin in!

Joost maakt meteen van de kans gebruik en showt hier zijn nieuwe Happy Socks die ik hem gister gaf tijdens surprise. Heel toevallig trok ik zijn lootje en stiekem was ik er wel blij mee. Er zijn maar weinig mensen die ik héél goed ken en Joost is er een van, makkie dus.
Alles ziet er zo mooi winters uit! De lantaarnpalen zijn bijvoorbeeld versierd met sneeuw en ijs en ook zijn alle bomen voorzien van een wit laagje. Super gezellig!

Natuurlijk gaan alle drie de stelletjes meteen even op de foto voor de prachtige besneeuwde boom. Ik draag trouwens mijn heerlijke fluffy jas van Primark – dit kon gelukkig nog nét, omdat het niet heel koud was-, mijn shabbies met wol en mijn Calvin Klein tas.
En we maakten meteen van de gelegenheid gebruik om een groepsfoto te schieten. Smile 🙂

Onze eerste keuze was snel gemaakt: Joris en de draak. Deze attractie bevat twee achtbanen die tegen elkaar racen. Toen we bij de attractie aankwamen bleek dat er nog helemaal niemand was. Wachttijd: 0 minuten. OKÉ, DOEN DUS! Heerlijk op ons gemakje lopen we door heel de wachtrij heen. Dit is pas leuk in attracties gaan! Na het eerste ritje besluiten we om maar gewoon nog een keer te gaan, je kunt het maar gehad hebben toch? Nu is het niet druk en vanmiddag staat er hoogstwaarschijnlijk een wachtrij van 45 minuten..

Onze tweede optie is de Python, daarna willen we het wat rustiger houden. Tot onze grote verbazing blijkt hier al een wachttijd van 40 minuten te zijn. NO, gaan we niet doen dus. Zó graag willen we er ook niet in, het is zelfs pas 11:00 uur en we vinden het zonde om daarna bij alles zo lang te moeten wachten.
We besluiten om dus naar de Vogelrok te lopen. Gelukkig is hier de wachttijd maar 10 minuutjes en zitten we binnen no time in de achtbaan. Toch is deze écht een stuk minder dan Joris en de draak. Blijft m’n favoriet. De mooie blauwe lucht hebben we gelukkig de hele dag gezien, geen wolkje aan de lucht.

Carnaval Festival kunnen we natuurlijk ook niet overslaan met het heerlijke bekende muziekje. Al sinds ik me kan herinneren ziet deze attractie er zo uit, er is werkelijk NIETS veranderd in al die jaren. Mooi gemaakt, maar wat mij betreft is ‘ie wel toe aan wat vernieuwing.
Joeeee, selfie. Wij zijn vrolijk!

Het is 12:30 uur en tijd voor een lunch. Onder het genot van een heerlijke vuurkorf én het deuntje van Carnaval Festival in mijn hoofd eten we een broodje Unox en genieten we van een erwtensoep. Want kom op, een winterse dag is toch niet compleet zonder soep?

Puur toevallig lopen we tegen Raveleijn aan, hier worden de shows gegeven en het lijkt ons leuk om er ook een bij te wonen. Op zoek naar de kaartautomaat dus. Gelukkig hebben we die snel gevonden en kunnen we in de tussentijd nog een ritje in Villa Volta maken. Joost, Rosalie en Nikki blijven buiten staan wachten dus ik ga met de andere mannen op pad. Blijft gewoon grappig om in een huis te staan waarbij de muren én het plafond gaat draaien. Toch snap ik nog steeds niet helemaal hoe deze attractie werkt.

Bij de winter Efteling hoort natuurlijk óók een schaatsbaan! Inmiddels begint het al weer een beetje donker te worden en is de zon ver te zoeken waardoor het meteen een aantal graden kouder is. Brr, toch wel koud dit fluffy jasje.. We besluiten om het maar bij kijken te laten en deze dag met een bezoek aan de Droomvlucht af te sluiten. Dat schaatsen komt nog wel een keertje, ik heb natuurlijk nog de hele maand december!
En om 17:15 uur houden we het weer voor gezien. Het was een ontzettend leuke en vooral gezellige dag met m’n zussen en de boys. De winter Efteling was onwijs geslaagd en zag er weer even mooi uit als voorgaande jaren. Volgend jaar staat dit tripje zeker weer op de planning! Tijd om weer naar ons mooie stadje te rijden.
Er staat namelijk nog een wel héél lekker diner op de planning: SUSHI. Excuses voor deze verschrikkelijke foto, het licht was er echt dramatisch maar ik wilde jullie toch een foto met jullie delen. Natuurlijk at ik weer véél te veel en lig ik nu met maagpijn in bed. 
Yeey, mijn laptop ligt al op me te wachten! Eerst natuurlijk alle rotzooi van mijn bed afvegen, dit ruim ik morgen wel op. Denk ik. Het is inmiddels 00:58 uur en tijd om deze PLOG af te sluiten onder genot van héél veel drinken: die sushi was zó zout dat ik wel een watertank leeg kan drinken. Ik ben helemaal kapot en gesloopt van vandaag, tijd om mijn ogen te sluiten.
Ben jij wel eens naar de winter Efteling geweest?

You Might Also Like

93 Comments

 • Reply Diana Carlton 7 december 2014 at 06:21

  De Efteling verveelt nooit hé. Jullie hadden het ook echt getroffen met het weer; fijn!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 07:54

   Inderdaad, geweldig weer!

 • Reply Lovely Lonnie 7 december 2014 at 07:02

  Leuke foto's! De Efteling blijf ik ook nog steeds heel leuk vind ik, wil er ook gauw weer eens heen.

 • Reply Esther 7 december 2014 at 07:29

  Jaaaa ik hou van de Efteling! De winterefteling ben ik pas 1 keer geweest, maar ziet er zeker uit als een winters sprookje, leuke plog 🙂

  • Reply Denise 7 december 2014 at 07:54

   Ah dankjewel Esther!

 • Reply Natascha 7 december 2014 at 07:35

  Ik ben nog nooit bij de winter efteling geweest maar het staat al wel heel lang op mijn lijstje van dingen die ik nog wil doen. Vooral de droomvlucht wil ik eens beleven haha.

  • Reply Denise 7 december 2014 at 07:54

   Jaaa, super leuk!

 • Reply Dagmar Valerie 7 december 2014 at 08:34

  Aah wat een magisch mooie foto's! Super om te zien en wat is het er toch prachtig <3

  • Reply Denise 7 december 2014 at 08:56

   Dankjewel Dagmar! <3

 • Reply Kim 7 december 2014 at 09:06

  Wat een mooie foto's! De winter efteling is zo leuk! Ik vind je fluffy jas ook zo mooi. <3

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:16

   Super lief, bedankt Kim!

 • Reply I scream beauty 7 december 2014 at 09:24

  Dat ziet er uit als een super gezellige dag!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:16

   Ah, dat was het zeker! <33

 • Reply Kimsbloglife 7 december 2014 at 09:28

  Wat een leuk dagje hebben jullie gehad! Leuk dat je 2 zussen hebt en dat jullie met z'n zessen gegaan zijn! Ik ben nog nooit in de Efteling geweest, behalve 1 keer als ik nog heel klein was denk ik. Ik wist niet dat er ook leuke attracties voor 'ouderen' waren. Lijkt me wel leuk om ook eens te gaan!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:16

   Het was inderdaad super gezellig! Ja zeker, genoeg te doen voor jong en oud 😀

 • Reply Anna 7 december 2014 at 09:31

  Wat een gezellig verslagje, leuk dat je dit met ons deelt! En was eng van die kettingbotsing, gelukkig is er niks met jullie gebeurd! X

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:16

   Dankjewel Anna! <3

 • Reply Laura 7 december 2014 at 09:32

  Wat heb je prachtig weer gehad! Ik vind de winter-efteling altijd iets magisch hebben ofzo, de sfeer is zo geweldig rond die tijd! Die kortingskaartje zijn wel ideaal, anders ben je denk ik wel het dubbele (?) kwijt, of niet?

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:16

   Klopt inderdaad Laura! <3

 • Reply Andrea 7 december 2014 at 09:32

  Ik ben nog nooit in de winterefteling geweest. Lijkt me wel erg leuk. Ziet er ook heel gezellig uit op jullie foto's!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:17

   Inderdaad zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

 • Reply Marloes Mol 7 december 2014 at 09:48

  Wat een leuke plog. Heerlijk zo'n dagje winter efteling. Altijd zo gezellig!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:17

   Dankjewel Marloes! <3

 • Reply Anita 7 december 2014 at 10:05

  De winter efteling is altijd zo leuk!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:17

   Inderdaad, super gezellig!

 • Reply Laura 7 december 2014 at 10:19

  Jeeej weer een plog! Volgens mij heb je een super leuke dag gehad in de Efteling. Fijn dat je zo'n lekker weer hebt gehad heel de dag! Ik ga volgende week naar de efteling. Hopelijk word het dan ook mooi weer hihi.

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:17

   Ah super super leuk. Ik ga voor je duimen!

 • Reply Michaela 7 december 2014 at 10:19

  Ik ben er al zo lang niet geweest, maar de winter variant van de Efteling lijkt me ook erg leuk!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:17

   Stiekem is die net nog een beetje gezelliger!

 • Reply Justine A 7 december 2014 at 10:37

  Wat een leuke plog! Wel eng van die kettingbotsing, gelukkig mankeren jullie niets en hebben jullie fijn kunnen genieten in de efteling! Ik zou ook nog wel een keetje naar de winter Efteling willen, lijkt me zo leuk!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:17

   Dankjewel Justine! <33

 • Reply Kimberley 7 december 2014 at 10:41

  Dat ziet er gezellig uit! Ik ben gek op de Efteling, vooral in de winter is het altijd erg gezellig. Ik kan me dat stukje van Carnaval Festival trouwens helemaal niet herinneren! En voor mijn gevoel ken ik die attractie uit mijn hoofd :o.

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:18

   Is geloof ik ongeveer in het midden!

 • Reply Mariëlle M. 7 december 2014 at 10:53

  Super mooie foto's en wat zijn jij en je vriend toch een leuk stel!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:17

   Ah wat onwijs lief! 😀

 • Reply Loïs 7 december 2014 at 10:54

  Ik was een maandje geleden in de Efteling, toen waren ze alles aan het klaar maken voor de Winter Efteling. Zag er toen al mooi uit 🙂

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:18

   Er is inderdaad veel werk aan besteed, dat kun je wel zien!

 • Reply Lizzy 7 december 2014 at 11:15

  Wat een leuke plog! De Efteling is echt geweldig! Ziet eruit als een gezellig dagje! Carnaval Festival vind ik een van de leukste attracties! 🙂

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:18

   Dankjewel Lizzy! Haha, behalve het liedje die de hele dag nog in je hoofd blijft hangen dan!

 • Reply Esmée 7 december 2014 at 11:33

  Oh zo'n gave plog! Wij wilden vandaag gaan, maar we kwamen er dus achter dat vandaag ons abonnement niet geldig is. Het voordeel was dat we uit konden slapen. <3

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:36

   Dankjewel Esmée! Ah, wat jammer!

 • Reply nathalieruiter 7 december 2014 at 11:41

  Wat een leuke plog!! de winterefteling ziet er erg mooi uit!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:41

   Dankjewel Nathalie!

 • Reply Maaike 7 december 2014 at 11:47

  Dit ziet er echt super gezellig uit! Nu wil ik ook heeeel erg graag naar de winter efteling toe!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:55

   Dankjewel Maaike!

 • Reply Aurelie 7 december 2014 at 11:53

  Zo'n leuke plog! Door jouw foto's heb ik nu ook heel veel zin om naar de Winter Efteling te gaan!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 11:55

   Ah dankjewel Aurelie! <3

 • Reply Linda 7 december 2014 at 11:57

  De Efteling is altijd leuk maar oh de winterefteling blijft wel favoriet! Wat een heerlijke kerst sfeer 🙂 leuk dat je ons een dagje meeneemt!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 13:29

   Graag gedaan Linda!

 • Reply Raounak 7 december 2014 at 12:35

  Wat een leuke plog!! Jaloers!! Haha, staat nog steeds op mijn lijstje!

 • Reply Vanessa 7 december 2014 at 12:42

  Leuke foto's heb je gemaakt. Ik ben vorig jaar naar de Winter Efteling geweest, het is er heel mooi!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 13:29

   Ah dankje Vanessa!

 • Reply Alexa Op 't Land 7 december 2014 at 13:18

  ziet er super leuk uit, wat leuk dat je bent geweest!!

 • Reply Marion 7 december 2014 at 13:47

  Dat ziet er echt heel erg leuk uit! Ik ben dol op de Efteling maar nog nooit naar de Winterefteling geweest. Toch maar een dagje plannen!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:45

   Dankjewel Marion! Moet je zeker doen!

 • Reply Sax and the Pretty 7 december 2014 at 13:51

  Die Macbook Case!!! Die moet ik ook, zo leuk! En je jas is ook fantastisch. Lekker, zo'n winters dagje, goeie sfeer daar bij de Efteling! x

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:45

   Aaaah hij is leuk he! Besteld bij CaseApp!

 • Reply Diolifestyle 7 december 2014 at 15:01

  Wat een leuke foto's! Ik wil ook graag nog naar de winter Efteling!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:45

   Dankjewel Dionne!

 • Reply Marieke Slof 7 december 2014 at 15:06

  Super leuke foto's! Welk effect gebruik je voor je foto's?

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:45

   Ik maak ze gewoon een beetje vager, minder kleur etc!

 • Reply Yvette Eigenraam 7 december 2014 at 15:23

  Winterefteling is altijd leuk alleen zo koud met het weer 🙂

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:45

   Gelukkig had ik een zonnige dag getroffen!

 • Reply Mandy 7 december 2014 at 16:10

  Ziet er gezellig uit, ik ben gek op de Efteling!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:45

   Dat was het zeker <3

 • Reply Manon 7 december 2014 at 16:41

  Ik ben dus echt nog nooit naar de winterefteling geweest, en elk jaar denk ik weer ja nu moet ik gaan en nu denk ik dat weer, leuke foto's 🙂

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:45

   Ah dankjewel! <3

 • Reply melissa 7 december 2014 at 16:45

  Wat had je geluk met het mooie weer en ziet er supergezellig uit! Wel even schrikken van die kettingbotsing!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:46

   Dat was inderdaad even schrikken, gelukkig pakte het goed uit!

 • Reply Window On My Wardrobe 7 december 2014 at 16:45

  Dat ziet er echt geweldig leuk en gezellig uit! Ik wil er ook zo graag naartoe! Hele leuke foto's Denise!

  X Sara

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:46

   Dankjewel Sara!

 • Reply Valerie 7 december 2014 at 17:01

  Wat een leuke foto's! Ik ben er nog nooit geweest, maar ga toevallig in de kerstvakantie met m'n vriendje. Ik ben benieuwd!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 17:46

   Ah dankjewel Valerie! Have fun <3

 • Reply Denise du Pont 7 december 2014 at 18:29

  Leuk!! Ik heb bijna vijf jaar in de Efteling gewerkt als all-round attractie medewerker! Hoe de Villa Volta werkt is stiekem héél simpel..! 😉

  • Reply Denise 7 december 2014 at 18:46

   Hoe leuk Denise! Haha, dat dacht ik al!

 • Reply Evelien | Live life lovely 7 december 2014 at 18:36

  Leuke foto's! De Efteling blijft leuk en ik wil ook zeker eens naar de winter Efteling. Daar ben ik nog nooit geweest. Het ziet er zo magisch uit.

  • Reply Denise 7 december 2014 at 18:47

   Dankjewel Evelien! <3

 • Reply Roxanne | Peachlife 7 december 2014 at 18:49

  Ik ben een paar jaar geleden ook naar de winter efteling geweest. Het is erg leuk! 😀

 • Reply Denise 7 december 2014 at 19:35

  Super leuk! Ik ga met Kerst. Zoveel zin in!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 20:12

   Ah dankjewel <3

 • Reply Marlayne Vermeulen 7 december 2014 at 20:08

  Leuke plog! 🙂

  • Reply Denise 7 december 2014 at 20:12

   Dankjewel Marlayne!

 • Reply beautifulday4makeup 7 december 2014 at 21:55

  Ik hou van de Efteling

 • Reply Melissa Charlotte 8 december 2014 at 12:40

  Wat ontzettend leuk! Ik ga echt al vanaf dat ik klein ben, elk jaar wel een keer naar de Efteling. I love it!

  • Reply Denise 8 december 2014 at 12:52

   Dankjewel Melissa! 🙂

 • Reply Sans Life 8 december 2014 at 15:19

  Super mooie foto's. Ik heb ook echt zin om naar de Efteling te gaan.

 • Reply Turqoise Sofie 8 januari 2015 at 19:06

  Ik hou van de efteling, durf alleen niet in achtbanen haha. Super leuk artikel! x

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten