Geen categorie

Catrice – Prime and Fine Base & Powder

17 mei 2014
Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

Primers en poeders: bij mij gaan meteen de alarmbellen rinkelen. Ik heb nare ervaringen met te groene primers en te witte poeders – die me omtoverden in een wit spookje met een groene waas. Toch was ik ontzettend benieuwd naar de nieuwe Prime and Fine producten van Catrice: Prime and Fine Anti-Redness Base en de Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof. Zouden ook dit keer mijn alarmbellen het weer bij het juiste eind hebben?

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof
Zoals de platte tube al verraad is deze Anti-Red Base groen. Dit is natuurlijk bij veel producten zo die rode plekjes tegen gaan, simpel weg omdat het groen de rode kleur neutraliseert. Ik vind de tube er best luxe uitzien, het doet me een beetje denken aan de Smashbox primers. Zo op het eerste gezicht vind ik de substantie wel érg groen. Moet ik dit echt over m’n hele gezicht gaan smeren? Eigenlijk heb ik weinig tot geen rode plekjes op m’n gezicht dus test ik het eerst op mijn hand.
Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

Wow, ik had het groen verwacht maar zó knalgroen schrikt me eerlijk gezegd een beetje af. Gelukkig is de primer wel erg vloeibaar waardoor je het goed over de huid kunt verdelen.

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

Glitters? Ik snap het nut van deze primer opeens totaal niet meer. Het zijn echt flinke glitters – niet een mooie shine – die in het product verwerkt zitten. Super jammer, een gezicht vol glitter lijkt mij niet de bedoeling voor een primer. Helaas, de alarmbellen waren terecht.

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

De glitters vervagen wel een klein beetje naar mate je de primer goed uitsmeert maar toch blijft er een lichte groene waas op m’n hand hangen. Ook heb ik het idee dat mijn huid wat grauwig wordt – ik heb best bruine handen op dit moment dus het valt iets minder op. Helaas, wat een domper.

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

Het andere nieuwe product van de Prime and Fine lijn van Catrice is de Mattifying Powder Waterproof. Zo op het eerste gezicht gewoon een simpele en strakke verpakking.

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

Wat fijn! In de deksel zit een spiegeltje, super handig natuurlijk voor in je tas. De eerdere poeders van Catrice hadden nog geen deksel dus dit is zeker een pluspunt. De verpakking is een beetje doorzichtig en ziet er best wel ‘duur’ uit. Zoals je ziet is de poeder best wel licht.

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

Volgens Catrice is dit een waterproof poeder, die een mat effect creëert. Geschikt voor iedere huidskleur en bevat vitamine A en E. Grappig zeg – een waterproof poeder – hier heb ik nog nooit van gehoord.

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

De poeder is echt veel te licht voor mijn huid, wat gek! Ik heb echt geen donkere huid en oké, mijn handen zijn misschien iets donkerder dan m’n gezicht maar hij is echt veel te wit. Volgens mij is het wel een prima poeder wanneer je echt een licht huidje hebt – er zijn ook maar weinig hele lichte poeders te vinden volgens mij. Verder vind ik hem wel erg mat, m’n huid wordt er gewoon grauw van. Eigenlijk word ik er helemaal niet mooier op, dat zou een poeder niet moeten doen.

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base & Mattifying Powder Waterproof

Kortom: deze producten zijn het voor mij niet. Mijn nieuwsgierigheid ging toch wel uit naar de Anti-Redness Base – ik had nog nooit eerder met een groen product gewerkt – maar door de enorme hoeveelheid glitters en de groenige waas is het een absolute no-go. De Prime and Fine Mattifying Powder is te licht en voor mij iets te poederig, maar voor een echte lichte huid is dit een aanrader.

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base 4,50 – te koop bij Kruidvat en Trekpleister
Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof 4,99 – te koop bij Kruidvat en Trekpleister

Zou jij deze producten dragen?

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Daniëlle 17 mei 2014 at 06:34

  Jammer dat de primers tegen vallen. Dat heb ik ook wel eens gehad, dan ben je zo nieuwsgierig naar producten en dan vallen ze zo tegen! Echt jammer.

 • Reply Kim - Bestyoubeauty.nl 17 mei 2014 at 06:51

  Wat jammer dat deze producten tegenvallen!

 • Reply Esmee van der Meer 17 mei 2014 at 06:57

  Ik had al gehoord dat hij flink tegenviel en dat zie ik hier ook terug! Erg jammer!
  XOXO esmee

 • Reply Mademoiselle Sophistiqué 17 mei 2014 at 07:05

  wat balen van de glitter, want groene primers kunnen echt wel goed zijn!

 • Reply @nailsbyfml 17 mei 2014 at 07:08

  Wat jammer zeg !

 • Reply Window On My Wardrobe 17 mei 2014 at 07:18

  Die glitter is inderdaad heel gek, ik snap niet goed waarom men dat in het product verwerkt heeft. Ik heb zelf een anti-redness primer van L'Oréal, deze was ook groen en werkte echt heel goed!

  X Sara

 • Reply Dagmar Valerie 17 mei 2014 at 07:47

  Wat een mooie review, maar ontzettend jammer dat de producten zo tegenvielen. Enjoy today, liefs Dagmar

 • Reply Natascha 17 mei 2014 at 08:06

  Fijne en eerlijke review! Ik had inderdaad al meerdere slechte berichten gelezen over de primer. Jammer want het leek me wel wat. Ik snap echt niet wie heeft bedacht dat vrouwen het fijn zouden fijn als er glitters in zitten…

 • Reply Saskia 17 mei 2014 at 08:23

  Wat jammer zeg dat het zo tegenvalt, deze producten sla ik dus over 🙂 fijne review.

 • Reply Ellen 17 mei 2014 at 08:36

  Wat jammer dat beide producten tegenvallen!

 • Reply esther geertsma 17 mei 2014 at 08:41

  Wat jammer dat de producten tegenvallen! Inderdaad welgek dat er glitters in de base zitte

 • Reply Romy 17 mei 2014 at 09:30

  Jammer dat ze tegenvallen, ik snap zelf ook niks van die primer!

 • Reply Sanne dm 17 mei 2014 at 14:52

  Wat jammer dat deze producten zo tegenvallen. Misschien dat de poeder wel nog iets voor mij zou zijn, want ik heb een erg lichte huid.

 • Reply Robin 17 mei 2014 at 16:28

  Wat jammer zeg!

 • Reply Lyanne den Braven 17 mei 2014 at 17:00

  Je review komt precies op tijd, ik wilde deze namelijk kopen, maar nu toch niet meer haha! Dat groen ziet er verschrikkelijk uit. En glitter zijn inderdaad niet heel logisch. Heel erg bedankt voor je review!
  xx

 • Reply Mariëlle M. 17 mei 2014 at 17:16

  Wat balen zeg 🙁 Ik had wel meer reviews gelezen hierover, vooral van die glitters enzo! Ik moet zeggen, de kleur is gaaf haha maar dat willen we natuurlijk niet!

 • Reply Dionne Knooren 18 mei 2014 at 11:37

  Ziet er goed uit!

 • Reply Estelle Alessandra 18 mei 2014 at 18:58

  jammer van de glitters! Andere anti-redness cremes zijn allemaal zo duur.

 • Reply Rosalie 18 mei 2014 at 19:37

  Ik vond de primer van Catrice verschrikkelijk, voelde zo benauwd op m'n huid. X

 • Reply JulieStarr 19 mei 2014 at 15:38

  Jammer dat je ze niet goed vind… Dan mag het nog zo goedkoop zijn!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten