Geen categorie

Vita Coco Coconut Water

6 juli 2014
Een paar dagen geleden werd er een ontzettend groot pakket bezorgd bij mij thuis. De doos zag er alleen al ontzettend leuk uit, door de print van hout werd je meteen in een tropische sfeer meegetrokken. In de doos vond ik vier smaken van het Vita Coco Coconut water. 100% natuurlijk, zonder vet en cholesterol en boordevol voedingsstoffen. Let’s try!

Er zat ook nog een ontzettend lief kaartje bij van Vita Coco Benelux. De kaartjes van de Amsterdam Fashion Week zaten ook in deze doos verpakt, ik kreeg ze van dezelfde afzender! Super lief <3

In het pakket zaten ook wat foldertjes met uitleg over de onwijs hydraterende drankjes. Vita Coco is een grote hit in Amerika en waait nu langzaam over naar Europa. Het thema waar ze voor staan is hydrateren. Ontzettend veel andere drankjes beweren dat ze hydrateren voor, tijdens en na het sporten. Bij Vita Coco gaat het helemaal niet om het bewegen, hydratatie is altijd belangrijk! Je hoeft heus geen marathonloper of topsporter te zijn.

De drankjes zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 330ml, 500ml en 1 liter. Zoals je ziet heeft iedere smaak een eigen kleur en zijn ze ontzettend vrolijk verpakt. De palmbomen en kokosnoten maken het tot een heerlijk zomers gevoel. In totaal zijn er vijf smaken waarvan ik er vier ontvangen heb. Orange – een oranje verpakking – is ook te koop. De verpakkingen zijn milieubewust, het zogenoemde Tetra Pak. Deze zijn namelijk gemaakt op basis van houtvezel.

Allereerst heb je natuurlijk het originele kokos water, zonder poespas. In ieder drankje worden pure kokosnoten gebruikt, van zo’n 7 maanden oud. Het verschil met kokosmelk is dat kokoswater uit een jonge kokosnoot komt en doorzichtig sap bevat. Heb je wel eens op vakantie een rietje in een kokosnoot gestopt? Eigenlijk is dit precies hetzelfde, maar dan uit een pakje. Ik zelf ben geen groot fan van de pure en weeïge kokossmaak, het is erg overheersend. Je moet er van houden!

Het groene pakje bestaat uit 100% puur kokoswater met wat ananas er aan toegevoegd. Zelf ben ik helemaal geen fan van ananas, dus deze smaak kon ik niet helemaal eerlijk reviewen. Je proeft wel veel minder duidelijk de kokossmaak.

Het gele pakje is kokoswater gemengd met citroen. Een heerlijk fris drankje en ideaal voor in de zomermaanden. Bij alle Vita Coco drankjes proef je de weeïge kokossmaak goed, dit wil ik wel even benadrukken. Het is echt een must dat je ze ijskoud drinkt! Je kunt ze ook door je smoothie mengen of er ijsblokjes van maken. Onwijs leuke ideeën!

Als laatste proefde ik de Vita Coco met perzik en mango. Mijn voorkeur ging hier naar uit maar voor eerlijk gezegd viel hij vies tegen. Ik merk dat ik echt geen kokos fan ben en dan vallen deze drankjes al snel af. Ik vind het ontzettend goed dat ze puur natuurlijk zijn, er is helemaal niets chemisch aan toegevoegd. Helaas is dit geen healthy uitvinding voor mij.
Voor mij persoonlijk hebben deze kokos drankjes geen wauw-gevoel. De kokos is erg aanwezig – en ik vind dat persoonlijk niet echt lekker – waardoor er een soort weeïg gevoel in m’n mond ontstaat. Niet prettig! Ik kan me voorstellen dat mensen hier helemaal verzot op zijn. Wanneer je gek bent op kokos is dit hét ideale drankje. Het is erg gezond, hydrateert perfect en is er in verschillende smaakjes. Ook zijn ze erg milieubewust en helpen ze de aarde om weer een beetje beter te worden. Zeker een onwijs goed initiatief!
Vita Coco Coconut Water 330 ml voor 1,75 – te koop bij Albert Heijn, de Tuinen en Sligro
Hebben jullie ervaring met kokoswater?

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Beautyjuf 6 juli 2014 at 06:57

  Hmm, ik ben ook niet zo verzot op kokos…Ik denk niet dat ik deze ga uitproberen.

  • Reply Denise van Kalmthout 7 juli 2014 at 08:58

   Ik denk dat je inderdaad wel echt van kokos moet houden wil je van deze drankjes genieten!

 • Reply Jasmijn 6 juli 2014 at 08:43

  Ik ben ook echt niet dol op kokoswater. Laatst probeerde ik het een keer uit, omdat ik er zoveel over hoorde, maar nee ik vind het niks. De kokossmaak is ook niet mijn ding 😉

 • Reply Romy Husers 6 juli 2014 at 09:46

  Hmm, dit is ook niet echt mijn ding maar het idee is wel erg leuk!

 • Reply Anouk 6 juli 2014 at 11:00

  Ik vind de weeïge kokossmaak van deze drankjes ook te overheersend en daarom niet echt lekker.

 • Reply Manon Boerakker 6 juli 2014 at 11:10

  Dit lijkt me wel lekker.

 • Reply shirley | lovingyourlife.nl 6 juli 2014 at 12:05

  Ik ben wel gek op coco's dit zijn echt drankjes voor mij yummyyy

 • Reply Esther 6 juli 2014 at 14:07

  Ik heb dit merk nog nooit geprobeerd, ik ben enorm benieuwd geworden 🙂

  • Reply Denise van Kalmthout 7 juli 2014 at 09:03

   Het is zeker een top merk en super handig dat je de verpakkingen gewoon in de AH kunt kopen!

 • Reply GLAMOURMOES 6 juli 2014 at 14:32

  Ooooh ze lijken mij wel heel lekker, vooral in combinatie met ananas. Wel goed dat je eerlijk reviewt!

  • Reply Denise van Kalmthout 7 juli 2014 at 09:04

   Dankjewel Marloes! Ik probeer altijd eerlijk m'n mening te geven, ook wanneer het product eigenlijk niets voor mij blijkt te zijn..

 • Reply Alexa Op 't Land 6 juli 2014 at 14:33

  Ik weet niet of het wat voor mij is kokos op zich vind ik wel lekker maar in een drankje weet ik het niet zo goed!

  • Reply Denise van Kalmthout 7 juli 2014 at 09:04

   Ik ben sowieso niet echt gek op kokos, maar in dit drankje is de smaak best overheersend! Misschien kun je het gewoon een keer proberen, het is zeker de moeite waard.

 • Reply Anoniem 6 juli 2014 at 15:01

  dat is tenminste een eerlijke review, ik al kokosliefhebber ga ze zeker proberen

 • Reply Rani 6 juli 2014 at 17:36

  Ik heb ook al zoveel hierover gehoord maar ik ben echt geen kokos fan, ik vind de geur niet fijn en de smaakt kan ik ook niet echt appreciëren dus deze zal ik niet snel kopen!

 • Reply madeleinelifestyle 6 juli 2014 at 18:27

  Hmm lekker! Ananas, perzik/mango lijkt me heerlijk om te proberen 😀

 • Reply Priscilla Dijkman 7 juli 2014 at 11:10

  Ik ben ook niet zo een kokos lief hebber, misschien dat die met perzik en mango nog wel te doen is!

 • Reply Nathalie 8 juli 2014 at 19:12

  Ik wil deze ook graag eens proberen.. Erg benieuwd of ik dit wel lekker ga vinden!

 • Reply Vanessa 9 juli 2014 at 11:33

  Ik heb het ook niet zo voor kokos drankjes. De andere smaakjes lijken me wel erg lekker! x

 • Reply Maaike 17 juli 2014 at 08:58

  Oh ik vind deze drankjes zo lekker!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten