Geen categorie

Photo Diary #34 – Laatste loodjes, sushi maken en carnaval

2 februari 2015
De tentamens zitten er – thank god – weer op en ik kan genieten van maar liefst 1,5 week(!) vakantie! Ook maakte ik sushi – althans, ik deed een poging – en trok ik voor het eerst dit jaar mijn carnavalspakkie aan voor een gezellige avond. Kijk je met me mee naar mijn week?

Mijn week begon fijn met een vrije dag. Nou ja, de bedoeling was natuurlijk om deze dag te spenderen aan het studeren voor het tentamen van dinsdag, maar ik kwam er al snel achter dat dat niet echt wilde lukken. Concentratie komt de afgelopen weken sowieso niet in mijn woordenboek voor en wonder boven wonder weet ik ook steeds ieder tentamen weer gewoon te halen, waardoor de druk met de dag minder wordt. Samen met een vriendinnetje ging ik naar de markt om een stof uit te zoeken voor onze carnavalsoutfit.
En yes, geslaagd! Vorige week hadden we met een hele groep afgesproken dat we als engel verkleed zouden gaan en daar moest alleen nog het nodige stof voor gehaald worden. We kochten meteen de hele rol met de gedachte dat er vast nog tien meter stof verspild zou worden. Uiteindelijk hadden we zelfs te weinig voor negen personen en moeten we nog een keer terug!
Let’s go, het een na laatste tentamen stond dinsdag om 12:45 uur op de planning. Ergens vind ik het wel fijn dat ik ’s ochtends alles nog ruimschoots even door kan nemen. Lekker last minute leren, ik geloof dat ik er in inmiddels al aan gewend geraakt ben. 
En nog even een outfit of the day! Ik draag mijn nieuwe sneakers van Woden – die overigens écht goddelijk zitten, ze komen niet eens bij Nikes in de buurt! -, mijn Calvin Klein tas en een simpele witte top. 

Yeey, let’s start the day with some coffee! Aangezien het tentamen vorige week ongeldig verklaard werd, moest ik er toch echt aan geloven en wéér met m’n neus de boeken in duiken. Allemaal leuk en aardig dat last minute leren, maar het blijft nog geen 24 uur in m’n hoofd zitten. Lekker opnieuw beginnen voor donderdag dus!
Mijn kat zat verdacht vaak onder de keuken te staren. Het duurde even maar na een paar keer nadenken drong het toch echt door dat er wel eens een muis zou kunnen zitten. Een MUIS! Ik vind die beestjes zó eng, ook al zijn ze nog zo klein. Uiteindelijk hebben we hem inderdaad weten te vangen. Best zielig, maar helaas wel nodig.

Van mijn studie kreeg ik een mail met een brochure over ondernemerschap. Omdat ik natuurlijk onlangs mijn eigen bedrijfje ben begonnen, is het super interessant om hier wat dingen over te lezen. Zo stond er dat maar liefst ruim 15% van de studenten op Fontys actief is als ondernemer naast zijn of haar studie. Wauw!
Al weken – nee volgens mij zijn het inmiddels al maanden – heb ik zin in een flinke portie carpaccio met truffelmayonaise en rucola. Omdat december natuurlijk flink te merken was in mijn portemonnee is het er niet meer van gekomen om mijn favoriete carpaccio te eten tijdens een lunch en daarom besloot ik om het maar gewoon thuis zelf te maken. Lekker en ook nog eens stukken goedkoper!

Ook was ik al ontzettend lang op zoek naar allioli. Tijdens een drankje bestel ik vaak wat stokbrood met verschillende soorten salades en tapenade, waaronder dus allioli. Er gaat niets boven een flinke portie knoflook af en toe. 🙂
’s Avonds speelde ik met m’n moeder mee tijdens de Nationale Eettest 2015. Halleluja, dit had ik absoluut onderschat. Ik weet dat ik niet genoeg op mijn eten let, maar de helft van de vragen kon ik gewoon niet beantwoorden, ik had zelfs geen flauw idee. Ik keek mama’s antwoorden na en ze scoorde een mooie 6.5, well done!

Donderdagochtend spreekt natuurlijk weer voor zich: lekker last minute alle stof in mijn hoofd stampen voor het tentamen van vanmiddag. Het is zo’n gewoonte geworden om alles in mijn korte termijn geheugen op te slaan, dat het eigenlijk na één keer doorlezen wel een halve dag blijft hangen. Makkelijk om voldoendes te halen, maar helaas niet altijd even efficient. 

En een laatste selfie voordat ik de tentamen zaal binnenloop! Ergens zit er nog steeds in mijn achterhoofd dat ik al twee dagen van mijn vakantie kon genieten, maar ach. Niet klagen, gewoon even dat tentamen knallen en dan ben ik er ook vanaf..
Zo gezegd, zo gedaan. Het tentamen ging niet goed, maar ook zeker niet slecht en ik geloof dat er wel weer een mooie voldoende uit gaat rollen. Nog even wachten op de uitslagen, but I’ll keep you posted!

Toen ik rond een uurtje of zes thuiskwam stelde mijn zusje voor om samen gezellig sushi te gaan maken. Of course, dat laat ik me geen twee keer vragen! Snel naar de supermarkt om wat sushirijst, zeewier en soja saus te kopen.
Maar eerst nog even een lekkere carpaccio vooraf. Mijn zusje is net zo’n carpaccio monster als ik.

Tijdens het carpaccio voorgerecht kookten we de rijst en daarna konden we écht aan de slag. Sushi maken lijkt altijd zo makkelijk, maar eigenlijk is het echt een rot karwei. Ik vind het in ieder geval veel te lang duren voordat er daadwerkelijk iets op tafel staat, maar misschien ligt dat ook wel een beetje aan mijn geduld. 
Uiteindelijk wisten we toch een grote portie sushi neer te stallen. Weliswaar 1,5 uur later, maar ach. Dan heb je ook wat! Toch vonden we de rijst een beetje droog. Heeft iemand misschien tips om goede sushi te maken? En wat voor ingrediënten gebruiken jullie? Let me know!

’s Avonds luidde ik de eerste avond van mijn vakantie in samen met drie andere vriendinnetjes. We besloten om gezellig thuis wat te drinken en natuurlijk heel veel lekker eten in te slaan. FOOD! Er is niets beters om mijn vakantie mee te beginnen.

Als ik met vriendinnen ben gaan er meestal wel een aantal Port Salut stukken doorheen. Zó lekker is die kaas, ik kan wel met zekerheid stellen dat het m’n favoriet is. Omdat ik met de auto was hield ik het verstandig bij wat frisjes, wat achteraf ook ontzettend slim leek te zijn. 
Toen ik om 00:45 uur buiten stapte om richting huis te vertrekken, was alles bedekt onder een wit pak sneeuw. Inclusief auto. Inclusief krabben. Inclusief glad en heel veel kou. Ergens was ik ontzettend blij dat ik niet zo eigenwijs geweest was om de fiets te pakken – en dus wat wijntjes zou kunnen drinken -, maar krabben is gewoon niet zo mijn ding. Ik geloof dat we hier weer te maken hebben met een kwestie van geduld.. 

De eerste echte dag van mijn ‘mini-vakantie’ spendeerde ik verassend productief. Samen met mama sjouwden we alle carnavalsdozen naar beneden en kwamen we tot de conclusie dat we echt véél te veel hebben liggen. De helft is zeker al járen niet – of nog nooit – gedragen.
Daarna maakten we met mijn nieuwe lap stof dit rokje en de beenwarmers. Ik moet nog even kijken of ik het rokje wat korter maak en dus ook wat lager ga dragen, maar voor nu ben ik er wel tevreden mee. Verder doe ik er natuurlijk ook nog vleugels bij aan en een engelen diadeem en ook de bovenkant is nog niet ‘af’. Even brainstormen nog dus..

Maar zaterdagavond vertrokken een vriendin en ik tóch al onverwacht de stad in om voor het eerst te carnavallen dit jaar. ‘Officieel’ begint carnaval natuurlijk pas écht over twee weken, maar er zijn nu al zo veel feestjes gaande dat we er toch een mee wilden pikken. Ik leende dit ontzettend schattige muizenpakje van een vriendin en heb oprecht een hele gezellige avond gehad. Dat gaat nog wat betekenen voor de komende weken! Vier jij eigenlijk ook carnaval?
En de zondag besteedde ik heerlijk lui en vooral NIET productief, kan ook wel eens lekker zijn na al dat studeren en feesten. Omdat ik zaterdagnacht pas om 05.30 uur (!) in bed lag, wist ik ook heerlijk tot 13:00 uur in bed te blijven liggen, zonder schuldgevoel. Ach, kan gebeuren toch 🙂
Het is inmiddels al weer 01:00 uur en ik geloof dat mijn ritme een beetje de verkeerde kant op aan het draaien is. Komende week ben ik dus heerlijk vrij en heb ik alles behalve verplichtingen, een fijn vooruitzicht. Natuurlijk ga ik flink aan mijn blog werken – er staan nog heel wat opdrachten te wachten! -, vier ik de verjaardag van een vriendinnetje en kijk ik nu al uit naar de gezellige avonden op de bank. Tot volgende week!

You Might Also Like

63 Comments

 • Avatar
  Reply demooistesteraandehemel 2 februari 2015 at 07:49

  Origineeel dat je je carnavals outfit zelf maakt! Ik ga voor hippie dit jaar. Bloemetjes hier, bloemetjes daar en mijn haar lekker krullen met papliotten haha!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 08:14

   Ook super leuk! <3

 • Avatar
  Reply Be Beautifully 2 februari 2015 at 07:54

  Leuke foto's en wat ben je toch een prachtige meid!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 08:14

   Dankjewel, super lief!

 • Avatar
  Reply itisRomane 2 februari 2015 at 08:20

  Love de foto's en hmm ben ook zo dol op carpaccio hé!

 • Avatar
  Reply Marloes Meeusen 2 februari 2015 at 08:28

  Jeeeej eindelijk weer een diary! Wat fijn dat de tentamens er nu eindelijk op zitten! En nog even geduld dan kunnen we lekker los met carnaval!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 09:23

   Woehoe, bijna! 🙂

 • Avatar
  Reply Fairygodmotherr 2 februari 2015 at 08:43

  Wat een schattig muizenpakje! Hier wordt carnaval niet echt hard gevierd.

 • Avatar
  Reply Madeleine 2 februari 2015 at 08:54

  Jaa, die sushi kit had ik laatst ook geprobeerd. Vond het eerlijkgezegd zelf niet zo'n succes, haha. Wat tof dat je zelf een carnavals outfit maakt!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 09:23

   Volgens mij mist er serieus een ingredient bij de rijst, echt een beetje droog!

 • Avatar
  Reply Daniëlle Springer 2 februari 2015 at 08:59

  Wat een leuke foto's om te zien 🙂

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 09:23

   Dankjewel Danielle!

 • Avatar
  Reply Justine A 2 februari 2015 at 09:05

  Sushi maken is leuk, maar er gaat niets boven verse sushi in een restaurant. Toch net wat lekkerder haha. Gaaf dat je je eigen cv pakje maakt. Ik moet ook eens gaan nadenken wat ik ga aantrekken haha.

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 09:24

   Precies, snel weer lekker sushi eten bij Sumo! <3

 • Avatar
  Reply Melanie Jong Tjien Fa 2 februari 2015 at 10:58

  Heel leuk dat je je carnavals outfit zelf maakt! Ik ben benieuwd naar het volledige resultaat. Ik vind sushi ook heeel leuk om te maken 🙂

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 12:56

   Dankjewel Melanie! Jammer dat het alleen zo lang duurt..

 • Avatar
  Reply Leonie Anouk 2 februari 2015 at 11:13

  Ik ben zelf ook een carpaccio monster en ik heb laatst zó iets lekkers ontdekt! In Haarlem (maar ook in Hoofddorp en Almere) heb je het restaurant Woodstone waar ze carpaccio pizza serveren. De lekkerste pizza die ik ooit heb gegeten! Als je een keer in de buurt bent moet je 'm echt proberen. x

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 12:56

   Aaaah thanks for sharing! Ga ik zeker eens proberen!

 • Avatar
  Reply Diolifestyle 2 februari 2015 at 11:16

  Wat een leuke diary! Leuk om te lezen! Ziet er gezellig uit. En ja het is weer tijd voor carnaval!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 12:56

   Dankjewel Dionne!

 • Avatar
  Reply Manon Boerakker 2 februari 2015 at 12:36

  Ahahaha dat muizenpakje staat je so cute!!!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 12:56

   Haha dankjewel <3

 • Avatar
  Reply Sara - lovelowbudget 2 februari 2015 at 13:13

  Wat leuk om te zien dat jij je ook flink bezig houdt met carnaval. Ik dit jaar wat minder fanatiek (in verband met de studie) maar ik ga zeker carnavallen. DIt jaar als kleur-rijk (dus veel kleur én geld, woordgrapje). Jouw engeltjespakje ziet er super leuk uit. <3

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 13:44

   Haha wat grappig! Dankjewel!

 • Avatar
  Reply Lisanne 2 februari 2015 at 13:53

  Fijn dat je tentamens weer voorbij zijn. Geniet van je vakantie!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 14:27

   Dankjewel Lisanne!

 • Avatar
  Reply Tamara Marlie 2 februari 2015 at 14:49

  Wat een leuke week. Ik zal duimen voor je tentamen cijfer!
  Dat muizenpakje is ook echt te schattig!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 15:03

   Ah dat is super lief!

 • Avatar
  Reply Melissa van der Heijden 2 februari 2015 at 15:00

  Prachtige foto's. Ik vind dat jij ze altijd zo mooi bewerkt! Wat ziet die tentamenzaal er akelig uit zeg, hihi. Top dat je een 6,5 binnengesleept hebt! Nu lekker genieten!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 15:04

   Aaah dankjewel, wat lief <33

 • Avatar
  Reply Tedje 2 februari 2015 at 15:20

  Hmmmm carpaccio en sushi, heerlijk!

 • Avatar
  Reply Loïs 2 februari 2015 at 15:22

  Een paar weken geleden maakte ik ook sushi met de sushi kit van Albert Heijn en die was wel heel goed gelukt. Daar zat speciale rijst bij met speciale olie.

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 15:58

   Ah ja we misten dus die olie, zo jammer!

 • Avatar
  Reply Cindy 2 februari 2015 at 16:08

  Carnaval!!!! Ik kijk er gek genoeg nog niet helemaal naar uit, ik moet werken op maandagochtend met carnaval, maar de rest heb ik gewoon vrij. Nu hoop ik dat mijn vriend nog vrij kan regelen voor carnaval, dan gaan we gewoon weer 4 avonden weg!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 16:24

   Ah wat fijn! Super veel plezier alvast!

 • Avatar
  Reply Celine Van Heusden 2 februari 2015 at 17:34

  Leuke dairy! En je pakje is leuk gemaakt.

  Liefs Celine

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 17:45

   Dankjewel Celine!

 • Avatar
  Reply Denise 2 februari 2015 at 18:07

  Wat een leuke diary! Gaaf pakje! Zelf vier ik helaas geen carnaval, lijkt me wel heel leuk!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 19:08

   Dankjewel Denise! Gewoon gaan, super leuk!

 • Avatar
  Reply Linda 2 februari 2015 at 18:43

  Ik dacht even dat je een nieuw tapijt had haha! De outfit is tof geworden en geniet van je mini vakantie <3

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 19:08

   Haha, daar dacht ik ook aan toen ik die foto terug zag!

 • Avatar
  Reply Suze 2 februari 2015 at 18:45

  Wat een leuke (en veel) dingen heb je gedaan zeg, super leuk om als engel verkleed te gaan! En daarnaast vond ik het muizen pakje ook ontzettend leuk 🙂 X

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 19:08

   Ah dankjewel Suze!

 • Avatar
  Reply Priscilla Dijkman 2 februari 2015 at 18:49

  Aah ik wil ook echt een keer zelf sushi maken, krijg meteen trek! Leuk dat je je carnaval outfit zelf maakt, wij vieren het niet maar het lijkt me echt ontzettend gezellig!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 19:08

   Moet je echt eens proberen! Toch tipt het niet aan een heerlijk sushi restaurant hoor.. In ieder geval, die van mij niet haha!

 • Avatar
  Reply Inge WM 2 februari 2015 at 19:13

  Jeej you're back! <3 compleet met carpaccio ofcourse, hihi XO

 • Avatar
  Reply Rachel Kromdijk 2 februari 2015 at 19:24

  super leuk meid! hele leuke foto's liefs

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 20:42

   Dankjewel Rachel!

 • Avatar
  Reply Irma 2 februari 2015 at 19:25

  Wat een leuke foto's! En je carnaval outfit is geweldig, haha!

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 20:43

   Dankjewel Irma! <33

 • Avatar
  Reply Chahrazad 2 februari 2015 at 20:11

  Wat een leuke foto's allemaal. Het schijnt best moeilijk te zijn om sushi te maken.

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 20:43

   Dankjewel! Het is inderdaad best lastig, maar als je het onder de knie hebt dan gaat het steeds beter 🙂

 • Avatar
  Reply Kim 2 februari 2015 at 20:11

  Wauw, dat is me nog eens een portie sushi! Erg jummie. En je tentamenopstelling ziet er precies zo uit als bij mij.. haha. Ik krijg er echt eindexamen feelings van. 0.o

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 20:43

   Bluh, echt een naar gevoel

 • Avatar
  Reply Donna Luisa Huijzendveld 2 februari 2015 at 20:48

  Leuke foto's weer Denise! Ligt het aan mij of komen er echt vaak carpaccio foto's voorbij in je overzichten? Haha, lekker hoor! Hier vieren we helaas geen carnaval, maar ik probeer wel ieder jaar een dagje mee te pikken aan de andere kant van ons landje. Veel plezier alvast! 🙂 x

  • Avatar
   Reply Denise 2 februari 2015 at 22:38

   Dankjewel Donna! Haha, daar heb je stiekem wel gelijk in hoor. Ik vind het zoó lekker!

 • Avatar
  Reply beautifulday4makeup 3 februari 2015 at 21:43

  Wat een superschattig muizenpakje!

 • Avatar
  Reply Leanne 9 februari 2015 at 12:22

  Leuk pakje zo zeg, dat engeltje! Zelf heb ik online ook een mooi engelen carnavalspakje gevonden, heb al meteen zin in carnaval als ik m zie liggen! Muizenpakje is ook echt cute! Have fun met carnaval!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten