Travel

15 belangrijke vragen én antwoorden over al mijn reizen

4 maart 2016

Het feit dat ik met reizen ben opgegroeid is jullie waarschijnlijk niet ontgaan, ik kan er dolgelukkig van worden wanneer ik het vliegtuig weer instap om een nieuwe bestemming te ontdekken. Vandaag beantwoord ik 15 belangrijke vragen over al mijn reizen. Van mijn minst leuke vakantieherinnering tot mijn ideale vakantie en een lijst met AL mijn bezochte landen. Kijk je met me mee?

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Pfoe, meteen een lastige. Ik ben eigenlijk sinds mijn eerste jaar al vrij vaak op vakantie geweest en inderdaad ook echt naar veel verschillende landen. Maar toch, ik ga proberen om deze lijst compleet te maken. Komt ‘ie: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Canarische Eilanden, Italië, Vaticaanstad, Turkije, Egypte, Irak, Thailand, Zuid-Afrika, Swaziland, Verenigde Staten. Kan zijn dat ik alsnog iets vergeet, maar volgens mij is dit het…

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?
Afgezien van het feit dat ik dus best al wat landen bezocht heb, is mijn bucketlist op dit moment nog héél groot… Ik zou heel graag op vakantie gaan naar Indonesië en Bali, een bezoekje brengen aan Dubai of IJsland, eiland hoppen op Aruba, Bonaire en Curacao en ook Ibiza staat nog ver bovenaan mijn lijstje…. Eigenlijk wil ik alle Aziatische landen ook nog wel bezoeken. Genoeg inspiratie dus!

Processed with VSCOcam with a5 preset Processed with VSCOcam with f2 presetWat is jouw meest ideale vakantie (strand, wintersport, shopping trip..)?
Ik denk dat ik hier toch wel volmondig een rondreis van ongeveer drie weken kan zeggen. We hebben de afgelopen drie zomers redelijk verre reizen gemaakt naar Zuid-Afrika, Thailand en de westkust van Amerika en dit is zó goed bevallen dat ik bijna niet meer anders zou willen. Je ziet in vrij korte tijd heel veel van het land en na twee dagen reis je steeds door naar een andere plaats. Erg intensief, maar echt ontzettend leuk omdat je dus alle tijd die je hebt goed besteed. Moet ook wel zeggen dat een strandvakantie heus niet vervelend is op zijn tijd…… Hoor je mij niet afslaan in ieder geval 🙂

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Al vanaf dat ik in het vliegtuig terug naar Nederland zat heb ik geroepen dat ik écht nog eens terug kwam naar Thailand. Die drie weken in Thailand zijn mij zó goed bijgebleven, het is echt een prachtig land met een onwijs aardige bevolking. Het lijkt mij heel gaaf om bijvoorbeeld met Joost nog eens door Thailand rond te trekken (hij is hier nog niet geweest) en vooraf niets vast te leggen, gewoon op dat moment kijken waar we zin in hebben. Wie weet… Ooit! 

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Allereerst studeer ik natuurlijk nog en zijn mijn bijbaantjes helaas niet echt heel internationaal ingesteld (Parfumerie Douglas, Albert Heijn en een restaurant…) en ook ben ik voor mijn blog eigenlijk nog niet internationaal op pad gestuurd. Uiteraard heb ik wel zelf veel leuke dingen geboekt die ik vervolgens ook voor mijn blog gebruikt heb. Maar hé, ik sta overal voor open en wie weet gebeurt het wel een keertje… We’ll see, ik zou het in ieder geval niet afslaan.

DSC07289Met wie ga je meestal op reis?
De grote reizen maak ik vrijwel altijd met m’n ouders en twee zusjes, de laatste jaren is Joost hier ook bij aangesloten. Daarnaast ga ik tussendoor met Joost wel eens op citytrip (laatst nog naar Rome!) of geniet ik met mama van een zonvakantie. Uiteraard ben ik ook twee keer op feestvakantie geweest met vriendinnen, het is eigenlijk vrij verschillend dus.

Met wie zou je nog wel eens op reis willen gaan?
Pfoe, lastig. Ik vind het namelijk wel best zo, haha. Misschien dat ik dan met de hele familie eens naar een mooie bestemming wil gaan, gewoon met z’n allen. Of met mijn allerbeste vriendinnetjes een paar dagen naar bijvoorbeeld Budapest of een andere mooie stad… Klinkt goed.

DSC01084Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Mijn camera om mooie foto’s te maken, Joost en mijn ouders voor gezellig gezelschap en een paar goede boeken omdat ik me waarschijnlijk anders helemaal dood verveel. Ik moet wel iets kunnen doen namelijk, ben ongelofelijk slecht in helemaal NIKS doen…

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Uiteraard, de eerste tien jaar van mijn leven bijna alleen maar! De waddeneilanden staan nog heel hoog op mijn lijstje, maar ik ben in mijn jongere jaren heel vaak gaan kamperen in Zeeland. Ook in het noorden van het land hebben we met een grote groep kennissen een paar jaar in een huisje vertoeft, heel erg gezellig.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Serieus, dit is echt een lastige vraag. Ik vind bijvoorbeeld de Efteling heel erg leuk door de aankleding en sfeer en een achtbaan op zijn tijd is natuurlijk ook niet verkeerd… maar een dierentuin is hartstikke gezellig. Tegelijkertijd vind ik het ook altijd wel zielig voor de dieren, dus dan ga ik toch voor een attractiepark.

Zou je liever een ski- of zonvakantie willen hebben?
Lastig… Ik ben net terug van een heerlijke skivakantie en dat was toch wel héél erg leuk. Maar tijdens een zonvakantie leer ik om echt even NIKS te doen (duurt een paar dagen voordat dat me lukt en ik niet onrustig op een stoel zit) en stiekem is dat toch wel erg ontspannen. En het bruine kleurtje is ook helemáál niet verkeerd… Denk dat ik dan toch voor een zonvakantie ga, een beetje verder weg en met een goed boek, cocktails en mijn nieuwe Triangl-bikini.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
De afgelopen jaren maken we in vrijwel ieder land of grote stad een fietstocht om de bezienswaardigheden te bezoeken en de stad te verkennen, heel erg leuk. Zo hebben we in Los Angeles langs de boulevard gefietst, dwars door Bangkok (heel gaaf!!!), langs de wilde krokodillen in Zuid-Afrika en laatst ook weer door het drukke Rome. Steeds besef ik me dat deze fietstochten tot een van de leukste herinneringen horen van de vakantie, dus hier ga ik zeker mee door. Aanradertje! En daarnaast hebben mijn opa en oma ons heel vaak meegenomen naar gezellige vakanties in Turkije, Egypte en de Canarische Eilanden. Super lief en bijzonder!

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?
Ondanks dat ik graag terug wil naar Thailand en het daar ontzettend naar mijn zin gehad heb, is dit ook de vakantie waar ik mijn minste leuke herinnering aan heb. Mijn vader werd gestoken door de tijgermug met het dengue virus (noemen ze ook wel de knokkelkoorts, je krijgt allemaal rode bultjes), helaas iets waar we vooraf niets aan hebben kunnen doen. Hij heeft in totaal dus bijna twee weken in het ziekenhuis gelegen, gelukkig wel aan het einde van onze rondreis. Het kwam er op neer dat ik en mijn zusjes al weer naar huis vlogen, terwijl mijn ouders nog in Thailand bleven. Heel erg rot, maar het is gelukkig helemaal goed gekomen. Helaas moeten we vanaf nu wel altijd blijven uitkijken om landen waar de tijgermug is te bezoeken.

Pantheon-Rome
Naar welke land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Ik heb dit jaar inmiddels al twee vakanties achter de rug (een stedentrip naar Rome en een wintersportvakantie) en in juni staat er nog een week naar Frankrijk gepland. Deze trip won ik bij de Vakantiebeurs, héél erg leuk. Verder zijn we druk bezig met een nieuwe reis uitzoeken voor de zomervakantie, het is alleen even aftasten omdat we redelijk laat zijn en er dus veel vol is en we helaas vanwege de tijgermug en de verschillende onveilige landen niet overal heen kunnen reizen. Een klein luxeprobleempje wel hoor, maar uiteraard komt dit allemaal goed en laat ik jullie weten wat het gaat worden 🙂

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Er zijn echt landen die mij helemáál niet trekken zoals India (redelijk vies), maar ook het oosten van Europa trekt me eigenlijk niet. Ik weet niet echt waarom en ik zeg ook niet dat ik er NOOIT op vakantie zou gaan, maar ik zou het wellicht niet zelf kiezen.

Zo, dit was ‘m dan. Een fikse lijst met vijftien vragen en antwoorden over mijn reisgeschiedenis en uiteraard ben ik ook héél erg benieuwd naar die van jullie. Voel je vrij om de TAG over te nemen of de antwoorden in de comments te geven (ook leuk!). En welke landen heb jij allemaal al bezocht?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply desiree 4 maart 2016 at 10:47

  Oh my! Wat een heerlijke tag.. Ik kon niet stoppen met blijven lezen. Reizen is zo ontzettend leuk en ik ben stiekem wel een beetje jaloers op jou lange lijst met bijzondere landen die je ooit hebt mogen bezoeken. Mijn ouders daarentegen zijn niet van de verre reizen, maar ik mag zeker niet klagen aangezien we toch ieder jaar wel een of twee keer op vakantie gaan met de auto! 🙂 Die verre reizen maak ik ooit zelf wel! In december ga ik voor mijn werk met een orkest naaf China. Zo gaaf! Blijft onwerkelijk.
  desiree plaatste onlangs…Terug uit Parijs!My Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 16:55

   Ah wat een lieve reactie! Twee keer op vakantie per jaar is inderdaad niet mis! WAUW, China, zó gaaf. Heb er al veel goede verhalen over gehoord! Enjoy! 🙂

 • Reply Lisa 4 maart 2016 at 10:58

  Grappig om te lezen en wat ben ik jaloers! Ik heb nog niet zoveel landen gezien. Dit komt omdat ik pas ben gaan reizen toe ik oud genoeg was. Mijn ouders gingen nooit verder dan Nederland, Duitsland of België. Mijn vader heeft vliegangst en mijn moeder houd niet van busreizen..
  Lisa plaatste onlangs…OOTD : Bomber JacketMy Profile

 • Reply Sophie 4 maart 2016 at 11:18

  Ah wat een toffe reizen heb je gemaakt. Ik heb ook heel veel reizen mogen maken 🙂 Wel vaak in hetzelfde land haha. Nu moeten mijn vriend en ik ook nog een leuke bestemming vinden, heb je toevallig nog tips voor de zomervakantie? We willen namelijk eens voor de verandering geen Spanje (Mallorca, ibiza, enzo) haha 🙂
  Sophie plaatste onlangs…Het verboden woordMy Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 16:56

   Tips voor de zomervakantie? Uiteraard! Italië is héél mooi, Zakynthos lijkt me ook prachtig en mocht het mee zitten in je portemonnee dan kan ik ECHT een reisje naar Thailand aanbevelen. Valt echt mee met de kosten en het is zó gaaf <3

 • Reply Sophie 4 maart 2016 at 11:18

  Ah wat een toffe reizen heb je gemaakt. Ik heb ook heel veel reizen mogen maken 🙂 Wel vaak in hetzelfde land haha. Nu moeten mijn vriend en ik ook nog een leuke bestemming vinden, heb je toevallig nog tips voor de zomervakantie? We willen namelijk eens voor de verandering geen Spanje (Mallorca, ibiza, enzo) haha 🙂
  Sophie plaatste onlangs…Het verboden woordMy Profile

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 4 maart 2016 at 11:20

  Wauw wat heb je gave reizen gemaakt 😀 Ik ben zelf ik Thailand en Egypte geweest, heel verschillend maar beide erg mooi!
  Laura – Dagelijkse hap plaatste onlangs…Haar Routine | Beste combinatie tegen klittenMy Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 16:56

   Ah inderdaad top landen, heb het er erg naar mijn zin gehad!

 • Reply sabrina 4 maart 2016 at 11:57

  Wat heerlijk zo’n reislustige familie! Vooral de eerste foto vind ik mooi, daar ben ik 3 jaar geleden ook geweest.

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 16:56

   Dat was een gave plek he!

 • Reply Simone 4 maart 2016 at 12:43

  Leuk dat Irak op jouw lijstje staat! Ik ben daar zelf ook geweest in 2013 voor een studenten uitwisselingsprogramma, kom niet vaak mensen tegen die er ook geweest zijn. Wat was de insteek van jouw reis daar?
  Simone plaatste onlangs…Outfit | A Special DayMy Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 16:57

   Super gaaf dat je dat met school gedaan hebt. Bij mij is het helaas zo lang geleden dat ik me er weinig meer van kan herinneren, mijn ouders gingen er gewoon op vakantie haha 🙂

 • Reply Melissa 4 maart 2016 at 12:48

  Heel leuk om te lezen! Gaaf dat jouw ouders van die verre reizen maken. Mijn ouders zijn meer van het kaliber: wij-gaan-elk-jaar-naar-Frankrijk-want-dat-huisje-is-zo-leuk. Haha. Mooie lijst heb je met landen die je nog wil bezoeken. Azië trekt mij ook heel erg!
  Melissa plaatste onlangs…Dupe review | M.A.C lipsticks voor nog geen 2,50?!My Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 16:58

   Haha ah, dat waren wij vroeger ook hoor. En stiekem is dat huisje in Frankrijk ook gewoon héél erg leuk 🙂

 • Reply Loïs' Blog 4 maart 2016 at 13:01

  Wat leuk om te lezen. Ibiza kan ik zeker aanraden!
  Loïs’ Blog plaatste onlangs…Outfit / Denim & silverMy Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 16:58

   Jaaa daar wil ik zo graag heen! <3

 • Reply irene 4 maart 2016 at 13:11

  Zo leuk om te lezen he!! Reizen is ook helemaal mijn ding en jij hebt ook echt al gave dingen gedaan, ik ga ‘m denk k over nemen hihi! X
  irene plaatste onlangs…Outfit: casual blousjeMy Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 16:59

   Jaaaaa leuk Irene! Ben benieuwd naar jouw verhalen!

 • Reply Mariëlle 4 maart 2016 at 14:21

  Heel leuk om te lezen, ik lees je reisverslagen altijd graag! 🙂 Ik wil zelf ook nog heel veel zien!

 • Reply Rachel Kromdijk 4 maart 2016 at 14:51

  Super leuk om te lezen en goede antwoorden heb je gegeven! ik zou ook echt heel graag naar een eiland willen met mijn vriend, maybe last minute want we hebben nog geen datum of week waarin wij moeten gaan!

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 17:00

   Dankjewel Rachel! Last minute is inderdaad heel slim, lekker voordelig!

 • Reply Lindsey Beljaars 4 maart 2016 at 15:34

  Leuk om te lezen! Ik ga deze zomer een roadtrip maken in West-Amerika en ik ben zoooo benieuwd! Vanavond vertrek ik naar Gerlos voor wintersport, ook zo veel zin in!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Off to GerlosMy Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 17:00

   OMG, ik ben jaloers! Een van de mooiste reizen die ik heb mogen maken 🙂

 • Reply Justine 4 maart 2016 at 15:55

  heel leuk om te lezen! Natuurlijk wel minder van je pa. Dat wist ik niet! Gelukkig is het weer goed gekomen!
  Grappig trouwens dat Oost-Europa je niet trekt. Trok mij eerst ook niet, maar na het interrailen van afgelopen jaar kan ik zeggen dat het zoooo niet is als je van te voren denkt. Prachtige steden, super leuke dingen om te doen én spotgoedkoop! 😀
  Justine plaatste onlangs…Loving Lately #35 – naakt, Vapiano & een heleboel filmsMy Profile

  • Reply Denise 4 maart 2016 at 17:01

   OJA, jij bent daar natuurlijk geweest! Hm, nu kijk ik er eigenlijk al heel anders tegenaan, je foto’s waren heel gaaf!

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 4 maart 2016 at 17:31

  Zo jaloersmakend dit! Ik wil ook veel meer reizen.. maar goed. Komt hopelijk nog wel!
  Eilish (artisticstateofmind) plaatste onlangs…Waardoor ik de afgelopen tijd gelukkig werd #23My Profile

 • Reply Britt 4 maart 2016 at 18:05

  Ik hou ook mega veel van reizen en doe het zo vaak mogelijk! Heel erg leuk om deze post te lezen 🙂

 • Reply Bography 4 maart 2016 at 18:53

  Super leuk artikel! Ik ben in december voor het eerste in Thailand geweest, daar heb ik ook 3 weken rondgereisd. Vorig jaar ben ik naar Amerika geweest, ik herken de horseshoebend van de eerste foto haha. Amerika is mijn favoriete land 🙂

 • Reply Kaylee Joosten 5 maart 2016 at 12:46

  Wat leuk dat je familie zo reislustig is en je het vanaf kleins af aan al mee krijgt. Je hebt erg leuke reizen gemaakt, in wat ik kan lezen en aan de foto’s natuurlijk kan bewonderen. Ga zo door en heel veel succes met het uitzoeken van de reis voor de zomervakantie.
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Wat ik irritant vind aan mezelfMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten