Geen categorie

Mijn eigen onderneming – Voordelen, nadelen en waarom?

4 december 2014
Sinds ik een paar dagen geleden officieel heb kunnen zeggen dat ik een eigen bedrijf begonnen ben, stroomt mijn mailbox vol met vragen over het ondernemerschap. Wat heb ik nu eigenlijk precies voor bedrijf? Wat houdt dit in voor mijn blog? En komen er nog andere dingen bij kijken? Het leek me leuk om er gewoon een heel artikel aan te wijden, zodat het ook terug te lezen is wanneer er iemand op het punt staat om een bedrijf te beginnen. Kijk je met me mee?

Waarom ben ik een bedrijf gestart?
Dit is by far de meest gestelde vraag die ik misschien wel zestig keer gehoord heb de afgelopen dagen. Het antwoord is simpel: ik wil alles professioneler aanpakken en met een eigen bedrijf is dat allemaal nét iets makkelijker. Voor mijn blog schrijf ik af en toe een advertiorial of review waar ik soms ook een vergoeding voor krijg. Dit geef ik overigens altijd aan onderaan het artikel door middel van een euro teken!
Vaak krijg ik het antwoord dat ze me alleen kunnen – of willen – betalen wanneer ik een BTW-nummer voor ze heb. Zo is het in hun administratie veel makkelijker te verwerken en weet iedereen zeker dat alles eerlijk verwerkt wordt met de BTW. Dit is overigens ook zo wanneer er geen BTW-nummer aan te pas komt, maar jij gewoon netjes zelf al je blog inkomsten bij overige inkomsten opschrijft! Vaak komt het er op neer dat bedrijven me in plaats van een vergoeding een leuk product of shoptegoed aanbieden. Super leuk – het is natuurlijk al een voorrecht dat ik dit krijg door m’n blog -, maar in de winkel kan ik helaas niet betalen met de nieuwste foundation of een leuke poncho. Na december stopt mijn parttime baan bij Douglas en zal er dus echt weer geld in het laatje moeten komen.
 
Wat houdt mijn bedrijf in?
Mijn bedrijf is geregistreerd bij de belastingdienst en dus officieel ingeschreven als bedrijf. Dit betekent natuurlijk ook dat ik belasting moet betalen over de inkomsten die ik binnenkrijg. Ik ben expres niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dit scheelt me wat kosten en omdat ik nog onder de limiet zit qua inkomsten, is het niet verplicht. Misschien dat ik over een jaar wel verplicht ben tot inschrijven, maar als beginner is dit zeker nog niet nodig.
Aan mijn bedrijf hangt mijn blog, maar ik doe daarnaast ook andere klusjes waar ik betaald voor krijg. Zo maak ik brochures, headers en andere dingen op het gebied van communicatie – waar ik natuurlijk ook nog in studeer! – Mijn bedrijf is dus mijn ‘baan’, maar daarnaast volg ik ook nog de voltijd studie Communicatie, waardoor ik het absoluut nog geen fulltime baan kan noemen.
 
Wat betekent dit voor mijn blog?
Voor jullie – als mijn lezers – veranderd er vrij weinig. Jullie zullen er niet veel van merken dat ik nu officieel een eigen bedrijf heb. Wellicht heb ik het af en toe een beetje drukker en kan er wel eens een blogje bij inschieten, maar ik probeer zo veel mogelijk vooruit te werken. Wel ben ik ontzettend aan het nadenken over hoe ik mijn blog professioneler maak. Aan de achterkant is dit nu het geval, nu de voorkant nog. Een overstap naar WordPress mét compleet nieuwe lay-out lijkt me een goede optie, maar zó onwijs spannend!
Voordelen van een eigen bedrijf
De voordelen van een bedrijf zijn zéker aanwezig, anders had ik hier natuurlijk ook nooit voor gekozen. Wanneer je spullen aanschaft – voor in mijn geval m’n blog of opdrachten -, kan ik deze kopen op mijn bedrijf waardoor ik geen belasting hoef te betalen. Ook merk ik dat bedrijven anders tegen me aankijken wanneer ik ze vertel dat mijn blog mijn bedrijf is en ik een BTW-nummer voor ze heb. Je wordt professioneler benaderd en dat vind ik zelf erg prettig. Voor nu zijn dit de belangrijkste zaken – ik ben immers nog maar een tweedejaars studente -, later komen er natuurlijk nog veel meer andere dingen bij kijken en kun je je bedrijf zo groot laten uitgroeien als jij zelf wilt! Misschien neem ik ooit nog wel personeel in dienst, haha you will never know.
 
Nadelen van een eigen bedrijf
Helaas zijn er ook een paar nadelen verbonden aan het runnen van een eigen bedrijfje. Het kostenplaatje is niet meer zo makkelijk als dat het eerst was. Het is heel belangrijk om alle inkomsten en uitgaven bij te houden, deze moet je namelijk een aantal keer in het jaar doorgeven aan de belastingdienst. Ook moet je oppassen met wat je uitgeeft, een bedrijf kan namelijk failliet gaan en het kan zelfs zo zijn dat je privé aansprakelijk bent en ze jouw mooie fiets of MacBook op komen halen..
Voel je vrij om vragen te stellen in de comments of me een mailtje te sturen wanneer er iets nog steeds niet helemaal duidelijk is. Ik ben natuurlijk geen professional, maar wellicht kan ik je helpen met een hele belangrijke keuze voor je toekomst!
Heb jij een eigen onderneming of zou je dit willen?

You Might Also Like

132 Comments

 • Reply Inge | blogboutique 4 december 2014 at 05:17

  Duidelijk verhaal! Succes met het runnen van je bedrijfje!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 06:52

   Dankjewel Inge!

 • Reply wellnewss 4 december 2014 at 06:11

  Zo wordt het ineens een stuk helderder. Dankjewel voor het delen. Xx Laura

  • Reply Denise 4 december 2014 at 06:52

   Ah super fijn Laura!

 • Reply Anniek 4 december 2014 at 06:24

  Wat een spannende stap, leuk zeg! Gaaf dat je vanaf nu het echt professioneel aan gaat pakken, en dat je er ook echt wat mee kan gaan verdienen. Ik vind je blog in ieder geval heel tof om te lezen, dus blijf qua schrijven gewoon lekker zo doorgaan! Liefs Anniek

  • Reply Denise 4 december 2014 at 06:52

   Dankjewel Anniek! <33

 • Reply Fairygodmotherr 4 december 2014 at 06:31

  Interessant artikeltje! Veel succes ermee hoor^^!

 • Reply Céline 4 december 2014 at 06:50

  Fijn dat je dit allemaal even opschrijft! Ik denk dat ik je binnenkort nog een mailtje met wat aanvullende vragen ga stellen. (Net of je het nog niet druk genoeg had :P). Echt heel leuk dat je blog zo snel gegroeid is. Gefeliciteerd 😉

  • Reply Denise 4 december 2014 at 06:52

   Haha, dat mag hoor! Dankjewel!

 • Reply Esther 4 december 2014 at 07:13

  Heel interessant om te lezen! In de toekomst van mijn blog een onderneming maken zou me zeker een uitdaging lijken 🙂

  • Reply Denise 4 december 2014 at 07:24

   Super leuk Esther!

 • Reply Lovely Lonnie 4 december 2014 at 07:27

  Super stoer zeg! Zo jong en dan al je eigen onderneming hebben! Ik ben heel benieuwd wat de toekomst voor je gaat bieden, vast heel veel leuks!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 07:54

   Heel erg bedankt, wat lief 😀

 • Reply Marloes 4 december 2014 at 07:44

  Super leuk dat je blog je officieel je eigen bedrijfje is! 🙂

  • Reply Denise 4 december 2014 at 07:53

   Hihi dankjewel Marloes 🙂

 • Reply Daniëlle Springer 4 december 2014 at 08:02

  Interessant om te lezen! Ik had nog wel een vraagje. Wat is nou het verschil met je bedrijf inschrijven bij het KVK of bij de belastingdienst. Ik dacht namelijk dat dit alleen bij de KVK kon.

  • Reply Dhini 4 december 2014 at 08:37

   Ik vraag me ook af

  • Reply Rosa 4 december 2014 at 10:01

   Ik ook! Ik heb namelijk ook een bedrijf in studiebegeleiding en ik ben ingeschreven bij de KvK. Dit kost mij niets extra?

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:31

   Nee! Je kunt er voor kiezen als je een inkomen minder dan 10.000 euro per jaar hebt om je alleen bij de belastingdienst in te schrijven. Dit scheelt je ieder jaar een vast bedrag die je voor KvK betaald en uiteindelijk heb je gewoon dezelfde voordelen! Het enige verschil is dat je dus niet in het KvK handelsregister te vinden bent, maar dit is voor mij op dit moment niet nodig 🙂

  • Reply Daniëlle Springer 4 december 2014 at 11:23

   Ah oke op die manier. Nu weet ik dat als je je wil inschrijven bij de KvK dat je gewoon een afspraak kan maken bij een van hun kantoren, maar hoe zit dit dan met de belastingdienst?

  • Reply Denise 4 december 2014 at 14:00

   Je kunt inderdaad gewoon langs KvK gaan en online een afspraak maken. Zij hebben me daar een formulier gegeven (die denk ik ook gewoon online te vinden is!), voor de belastingdienst. Invullen en klaar 🙂

 • Reply beautifulday4makeup 4 december 2014 at 08:14

  Leuk dat je dit even mooi opschrijft. Ah ik wist niet dat er een verschil was tussen de belastingsdienst en de KVK in Nederland. Goed om te weten zeg!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:26

   Ja, daar zit zeker verschil in wat best wat kosten kan schelen!

 • Reply Mariëlle M. 4 december 2014 at 08:24

  Heel leuk om te lezen 🙂 Ik zou het erg gaaf vinden om dit ook te doen, je hebt precies beantwoord wat ik vroeg hihi!

 • Reply Dhini 4 december 2014 at 08:38

  Wat super tof dat je doet. Ik zou heel graag vinden om dit ook te doen.

 • Reply Anoniem 4 december 2014 at 08:43

  leuk! veel succes met je bedrijf maar dat gaat vast en zeker lukken 🙂

 • Reply Diana Carlton 4 december 2014 at 08:48

  Interessant om te lezen! Succes met alles wat op je pad komt!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:27

   Ah dankjewel Diana!

 • Reply Natiza | Natiza.nl 4 december 2014 at 08:50

  Leuk zeg dat je een eigen bedrijf hebt! Heel veel succes er mee

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 4 december 2014 at 09:08

  Wauw wat jij allemaal bereikt hebt in zo`n korte tijd! En dat je ook echt al dingen met je studie doet, ik studeer ook Communicatie, maar hoe kom je aan zulke dingen? Dat vraag ik me echt af, haha! Goed bezig meis!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:27

   Haha, connecties! Nee grapje, ik doe dat onder andere bij bedrijven van bekenden 🙂

 • Reply Alexandra [ILUMUOTI] 4 december 2014 at 09:11

  Goed beschreven allemaal zeg! Ik zit er ook aan te denken dit te gaan doen, mede omdat ik ook aan fotografie doe. Ga hier in het nieuwe jaar eens rustig naar kijken 🙂

  xx Alex

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:27

   Dankjewel Alexandra! Gewoon doen 😀

 • Reply Anita 4 december 2014 at 09:24

  Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:28

   Dankjewel Anita!

 • Reply Melissa en Laura van der Heijden 4 december 2014 at 09:51

  Gefeliciteerd lieverd!

 • Reply Claudia 4 december 2014 at 10:03

  Interessant artikel! Ik heb er over nagedacht, maar de toekomst is zo onzeker. Zeker omdat mijn studie ook totaal niet aansluit op mijn blog 😛

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:29

   Dankjewel Claudia! <3

 • Reply Anna 4 december 2014 at 10:21

  Wat spannend zeg! Wel echt heel interessant en leuk dat je dit met ons deelt. Ik wil ook graag overstappen op WordPress met een nieuwe lay-out, maar volgens mij is dat best wel ingewikkeld… X

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:29

   Volgens mij valt het best mee, ik ben het nog een beetje aan het uitzoeken!

 • Reply claudia verloop 4 december 2014 at 10:22

  Ah coooool!

 • Reply Alexa Op 't Land 4 december 2014 at 10:36

  Heel erg fijn en goed dat je een artikel erover hebt geschreven, scheelt veel mailtjes beantwoorden. Ik wil misschien als mijn blog nog wat meer groeit inschrijven bij de belastingdienst. Ik krijg nu nog onder het bedrag en mag ik dan gewoon naast bijverdienen maar als dit meer wordt moet je je inschrijven bij de belastingdienst 😉

  • Reply Denise 4 december 2014 at 10:42

   Klopt helemaal!

 • Reply Raounak 4 december 2014 at 10:54

  Super stoer dat je de stap hebt gezet! En heel fijn zo'n artikel! Dankkjewell!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 13:57

   Ah dankjewel Raounak, graag gedaan 😀

 • Reply Inge 4 december 2014 at 11:12

  Interessant artikel en gefeliciteerd met deze (nieuwe) stap!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 13:58

   Dankjewel Inge!

 • Reply Linda 4 december 2014 at 11:18

  Zo onwijs stoer dat je deze stap gezet hebt! Heel veel succes met het wennen aan het papier werk achter de schermen. Overstappen van layout vond ik ook onwijs spannend, maar ben zo blij dat ik het gedaan heb 🙂 zo word alles nog persoonlijker.

  • Reply Denise 4 december 2014 at 13:58

   Ah wat een lieve reactie! Precies, ik heb er nu al zin in!

 • Reply Charlotte 4 december 2014 at 11:27

  Wat een toffe stap Denies! Gefeliciteerd met je eigen onderneming 🙂

  • Reply Denise 4 december 2014 at 13:58

   Dankjewel Charlotte <3

 • Reply Diolifestyle 4 december 2014 at 11:47

  Leuk dat je hier een artikel overschrijft. Tof!

 • Reply Kim 4 december 2014 at 12:43

  Leuk om te lezen! Ik zou het ook wel willen maar dan moet ik wel eerst voor wat opdrachtgevers zorgen, haha.

  • Reply Denise 4 december 2014 at 13:58

   Ah dankjewel Kim! Komt helemaal goed joh!

 • Reply Laura Boogers 4 december 2014 at 12:58

  Wat een handige tips! Ik ga en wil precies hetzelfde, professioneler aanpakken. Volgende week ga ik mij inschrijven bij zowel de Belastingsdienst als KvK. Dit kost echter eenmalig (maar) €50,-;)

  xx Laura

  • Reply Denise 4 december 2014 at 13:59

   Dankjewel Laura! Klopt, maar je betaald wel ieder jaar een vast bedrag om ingeschreven te staan bij KvK.. omdat mijn inkomsten nog beneden 10.000 zijn kan ik dit jaar nog doorkomen zonder ingeschreven te staan wat me dus wel wat geld bespaard en het komt eigenlijk op precies hetzelfde neer!

  • Reply ahw01 4 december 2014 at 14:47

   De jaarlijks verplichte bijdrage is in 2013 afgeschaft. Bedrijven, verenigingen en stichtingen betalen na hun eerste inschrijving geen andere kosten voor de registratie in het Handelsregister.

  • Reply Denise 4 december 2014 at 14:48

   Serieus? Dat hadden ze me dan wel even mogen vertellen bij KvK.. Ach ja, nu is het in ieder geval nog niet nodig. Alleen maar beter voor later! 🙂

 • Reply Anne Solveig 4 december 2014 at 13:19

  Trots op je! <3

 • Reply Annelies DP 4 december 2014 at 13:27

  Wat een grote en spannende stap die je hebt gezet. Heel fijn dat je dat kan doen en zo je blog groter kan maken. Zou fantastisch zijn als ik ooit ook die stap kan maken 🙂 Weet alleen niet goed of het in Belgie hetzelfde systeem is met belastingendienst en KvK enzo… Dat zal ik nog eens moeten uitzoeken. Good luck girl! Liefs

  • Reply Denise 4 december 2014 at 13:59

   Dat weet ik helaas ook niet Annelies! Dankjewel <3

 • Reply Cindy 4 december 2014 at 14:05

  Wauw, ineens een big girl in communication world! Spannend en supertof om zo van je studie je werk te kunnen maken! Ik heb hier totaal geen ambitie in, om een eigen bedrijf te starten. Ik werk prima zo in loondienst hihi. Veel geluk!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 14:35

   Haha ah schattig Cindy!

 • Reply Manon Boerakker 4 december 2014 at 14:11

  Heel duidelijk allemaal, ik krijg zo af en toe ook een vergoeding en wilde de belastingdienst ook bellen hierover hoe ik dit moet aanpakken

 • Reply Kimberley NJ 4 december 2014 at 14:16

  Goed en duidelijk uitgelegd. Heel veel succes en plezier vooral met je eigen bedrijfje!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 14:36

   Dankjewel Kimberley!

 • Reply StyleByBo 4 december 2014 at 14:22

  Leuk om te lezen, je hebt het fijn uitgelegd. Ik wens je heel veel succes meid!
  xoxo

 • Reply Lieke 4 december 2014 at 14:29

  Ik vind het erg goed van je dat je van je blog je bedrijfje gemaakt hebt! Ik snap heel goed dat je het serieuzer aan wilt gaan pakken 😀

  • Reply Denise 4 december 2014 at 14:36

   Hihi dankjewel Lieke!

 • Reply Daphne G 4 december 2014 at 15:41

  Wat superinteressant om te lezen!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:42

   Dankjewel Daphne!

 • Reply Loïs 4 december 2014 at 16:24

  Gefeliciteerd. Wat fijn dat je nu echt je ´werk´ kunt maken van je passie. Heel veel succes.
  Leuk om te lezen.

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:45

   Dankjewel Lois!

 • Reply Yvette Eigenraam 4 december 2014 at 16:54

  Ik vind het echt super en een goede stap , voor een eigen bedrijf heb je best veel ambitie nodig vind ik.
  Mijn vader heeft ook een eigen bedrijf en dat wil ik later graag overnemen 🙂

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:45

   Super mooi idee!

 • Reply Marlayne Vermeulen 4 december 2014 at 17:18

  Wat tof dat je nu je eigen bedrijfje hebt!

 • Reply Beautyjuf 4 december 2014 at 17:19

  Wat onwijs tof dat je deze stap hebt genomen! Gefeliciteerd 🙂

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:44

   Ah dankjewel <3

 • Reply Denise Modderman 4 december 2014 at 17:28

  Wat gaaf zeg! Helder uitgelegd ook. Ik zelf studeer totaal wat anders ( ik wil de hulpverlening in), en dan heeft een eigen bedrijfje niet echt een meerwaarde. Tenminste niet als het mijn blog betreft. Neemt niet weg dat het me wel ontzettend gaaf lijkt! Super tof dat je deze stap hebt gezet!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:44

   Dankjewel Denise!

 • Reply Kimsbloglife 4 december 2014 at 17:28

  Heel interessant om hier meer over te lezen. In België zal het waarschijnlijk wel nog wat anders liggen. Ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht, ik verdien natuurlijk ook nog niet zo heel veel met mijn blog maar goed. Moet je niet al veel verdienen om er aan uit te komen?

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:44

   Ik heb inderdaad geen idee hoe het allemaal in Belgie gaat. Nee hoor!

 • Reply Kim 4 december 2014 at 18:29

  Interessant om dit te lezen! Erg fijn uitgelegd ook. Succes en veel plezier ervan ook natuurlijk 😀

 • Reply Nortfhlix NL 4 december 2014 at 18:52

  Heel interessant om te lezen.
  Ik loop nog steeds met het idee in mijn hoofd om een webshop te starten…
  Succes met je onderneming <3

 • Reply Natascha 4 december 2014 at 19:53

  In elk geval gefeliciteerd, gaaf dat je het zo professioneel aanpakt. Heel veel succes!

 • Reply Emily Eilander 4 december 2014 at 20:36

  Klinkt wel stoer hoor, je eigen bedrijfje 🙂 Mooie stap! X

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:43

   Dankjewel Emily!

 • Reply melissa 4 december 2014 at 20:39

  Gefeliciteerd me jet eigen bedrijf – je bent goed bezig! x

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:43

   Dankjewel Melissa!

 • Reply Amy 4 december 2014 at 21:48

  Duidelijk verwoord en goed geschreven stukje! Ik ben nieuw op je blog en ga nu rustig even de rest lezen (: Ziet er leuk uit allemaal!

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:43

   Dankjewel Amy, wat leuk om te horen 🙂

 • Reply Anoniem 4 december 2014 at 22:15

  KvK bijdrage is al een poosje afgeschaft….
  Heel veel bedrijven willen niet alleen dat je een btw-nummer hebt, maar ook een inschrijving KvK. En dat kan dus al een paar jaar gratis.

  • Reply Denise 4 december 2014 at 22:42

   Ik las het inderdaad vandaag door een andere reactie op mijn blog. Fijn dat het mogelijk is zonder ieder jaar extra te betalen. Ik zal het aanpassen.

 • Reply lasophiette 4 december 2014 at 22:42

  Hallo Beauty by Denies! Ik ben helemaal weg van je blog. Ik vind hem echt mooi, zowel qua lay-out als qua inhoud. Ik ben ook een trouwe instagram-volgster van jou. Je bent niet bepaald een beginnende blogster (aangezien je blog al super populair is) maar ik zag dat je nog niet genomineerd was en bovendien kwam ik graag nog meer over de blogster achter deze leuke site te weten. Daarom nomineer ik je voor de Liebster Award. Hopelijk vind je het leuk! Alle info vind je op mijn blog La Sophiette >> http://wp.me/p4sdXz-7V

 • Reply joorloveswriting 4 december 2014 at 23:03

  wauw echt heel stoer dat je een eigen bedrijf hebt!!! 🙂 Succes met je bedrijf 😀

 • Reply Saraya Callewaert 4 december 2014 at 23:40

  Goed geschreven & leuk om te lezen!
  Nogmaals gefeliciteerd :)!
  X

  • Reply Denise 5 december 2014 at 07:34

   Super bedankt <3

 • Reply Nicky 5 december 2014 at 09:32

  Ik wens je heel veel succes met je bedrijf! Leuk om je verhaal zo te lezen.

  • Reply Denise 5 december 2014 at 10:13

   Dankjewel Nicky!

 • Reply Bianca | Glamorous Lifestyle 5 december 2014 at 09:35

  Erg fijn om te lezen! Ik twijfel ook heel erg om te starten met mn eigen 'onderneming'. Krijg steeds vaker aanvragen voor betaalde opdrachten, en merk inderdaad dat je vaak alleen in aanmerking komt voor 'uitbetaling' wanneer je ingeschreven staat of beschikt over een btw nummer. Moet er nog maar eens goed over nadenken!

  • Reply Denise 5 december 2014 at 10:13

   Dankjewel Bianca! Gewoon doen, waarom zou je het laten?

 • Reply Maaike 5 december 2014 at 09:47

  Ik vind het heel inspirerend om dit te lezen! En heel belangrijk dat je de nadelen noemt. Ik zie dat je op de goede weg bent, dus ga zo door! 🙂

  • Reply Denise 5 december 2014 at 10:13

   Ah dankjewel Maaike 🙂

 • Reply Isabel Cristina 5 december 2014 at 15:26

  Erg fijn en handig artikel Denise! Een eigenbedrijf hoef ik (nog) niet. Ik zou wel heel graag een eigen domein willen maar ik weet nog niet zo goed hoe ik dat moet aanpakken..

  • Reply Denise 5 december 2014 at 15:45

   Dankjewel Isabel!

 • Reply Vera van Laerhoven 5 december 2014 at 20:35

  Wat een super fijn artikel heb je gemaakt! Leuk dat je alles met ons wilt delen.

  • Reply Denise 7 december 2014 at 18:58

   Dankjewel Vera <3

 • Reply Sanne dm 6 december 2014 at 06:26

  Proficiat met je eigen bedrijf, wat spannend!

  • Reply Denise 7 december 2014 at 18:58

   Dankjewel Sanne 🙂

 • Reply Evelien | Live life lovely 7 december 2014 at 18:31

  Heel interessant artikel Denise! Zo gaaf en knap dat je de stap hebt gezet. Heel veel succes.

  • Reply Denise 7 december 2014 at 18:58

   Ah dankjewel Evelien <33

 • Reply Kirsty 8 december 2014 at 10:58

  Wat gaaf dat je deze stap hebt gezet! Ik zou zelf van mijn blog ook wel graag mijn eigen bedrijf willen maken!

 • Reply Beautylisz 11 december 2014 at 12:24

  Wat een grote maar leuke stap heb je gezet! Ik zou ook wel graag mijn eigen bedrijfje willen maar daar moet ik nog even geduld voor hebben 🙂

 • Reply Blog & Beauty 16 december 2014 at 22:11

  Ik had al eerder een reactie geplaatst, maar nooit op publiceert gedrukt (dom ). Gefeliciteerd met je eigen bedrijfje, erg leuk.

  Zelf heb ik de stap ook gezet en heb sinds begin 2014 mijn eigen winkeltje online, Musthave Make-up, waar ik vooral low-budget items verkoop maar ook enkele high end. Ik vond en vind het nog iedere dag erg spannend.

  Ik wens jou heel veel succes en plezier met jouw onderneming!

  Liefs ��

 • Reply Denise van Lent 28 april 2015 at 21:43

  Naast dat ik ook Denise heet, ben ik onlangs ook mijn eigen bedrijfje gestart. Leuk om dit te lezen!
  Ik blog niet over beauty in de letterlijke maar figuurlijke zin. De natuur is ook prachtig en de wezens die erop leven nog meer. Als gedragsbioloog ben ik gefascineerd door katten. Met mijn blog probeer ik mensen te informeren en misschien zelfs wel te inspireren om het leven van onze huiskatten te veraangenamen! Als je katten leuk vind, moet je zeker even op mijn (wekelijkse) blog http://www.treatoflife.com gaan kijken.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten