Geen categorie

Photo Diary #38 – Markthal, verkouden en Bikini Body Guide

2 maart 2015
Deze week trok ik mijn stoute schoenen aan en besloot ik na héél lang wikken en wegen gewoon te beginnen met de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. 12 weken lang een paar keer per week een goede workout en je hebt binnen no-time een killerbody. Je begrijpt dat ik dit ook moet gaan proberen… Ook nam ik voor het eerst een kijkje bij de Markthal in Rotterdam en werkt mijn verkoudheid helaas niet altijd even goed mee. Kijk je met me mee?

Maandag scheen het zonnetje en daar maakte ik meteen dankbaar gebruik van. Samen met een vriendin besloot ik om na 1,5 jaar eens van mijn luie reet af te komen en het sporten op te gaan pakken. Al maanden twijfelde ik om te beginnen aan de Bikini Body Guide, maar waarom zou ik het eigenlijk niet gewoon proberen? Als het niets is dan stop ik toch weer? En met deze positieve instelling vertrok ik – te voet!!! – richting het huis van een vriendin om aan de eerste workout te beginnen.
Maar die plannen werden al snel gewijzigd. We besloten om eerst even een rondje te gaan skeeleren in plaats van te beginnen met die killing workout. Ik moest best even slikken toen ik na 1,5 jaar weer op deze gevaartes stond, maar – ondanks de verschrikkelijke tegen wind en mijn bar slechte conditie – mocht ik niet klagen. 

.. om vervolgens alsnog de eerste oefening van de guide te doen: legs & cardio. Ik zie dat op de foto de oefeningen van woensdag te zien zijn, oeps! De workout was zeer zeker heftig – helemaal omdat mijn conditie en spieren de afgelopen jaren nog nooit zo veel bewogen hebben -, maar het gaf zo’n fijn gevoel toen ik klaar was. Ik wil meer!!!
Helaas werkte ‘s avonds de verkoudheid niet mee. Sinds carnaval voorbij is heerst het in heel Brabant en overal waar ik kom hoor je mensen hoesten, proesten en snotteren. Ik trok mijn nieuwe súper zachte badjas van Primark aan – inclusief schattige oortjes – en dook lekker vroeg m’n bed in. 

Helaas kwam ik er dinsdag achter dat skeeleren én een zware workout misschien niet zo’n goed idee was. Legs & cardio, nou.. dat heb ik zeker gevoeld. Ik heb nog nooit zo veel moeite gehad om m’n bed uit te komen en de trap naar beneden nemen was al helemaal een opgave. Auwww, misschien tóch iets te fanatiek bezig geweest voor die allereerste sport middag in járen.. :-). Toch kon ik er niet onderuit en strompelde ik naar de trein die me binnen een half uur weer op Tilburg Centraal af wist te zetten. De opdracht op school is duidelijk maar toch ook wel héél spannend: we moeten nu echt aan de slag om een stage te zoeken! Nu komt het wel heel dichtbij… 
Ondertussen bekijk ik foto’s van de roadtrip deze zomer door Amerika. Het was zó leuk en mooi en ik kan met geen woorden beschrijven hoe graag ik weer terug zou willen. Één ding is in ieder geval zeker: terug ga ik. Ooit.

Opgeven, ik? Echt niet! Woensdag was het weer tijd voor een resistance training en dit keer waren mijn Arms & Abs aan de beurt. I worked my ass offff en daarna genoot ik van wat fruit. Dit gaat de goede kant op! Ik had stiekem nooit verwacht dat sporten je zo’n goed gevoel zou geven. Het lijkt wel of het een beetje verslavend werkt!

Donderdag begon mijn dag héérlijk rustig en at ik m’n ontbijtje samen met alle nieuwe artikelen van mijn favoriete blogs. Het zijn er inmiddels zo veel geworden dat ik er wel een aantal uur zoet mee ben, maar ach. Iedere dag zet ik de wekker nog steeds een uur eerder om alles lekker door te spitten!
En ik bestelde eindelijk deze Rayban zonnebril! Je gelooft het misschien niet, maar sinds een jaar geleden droeg ik eigenlijk nooit zonnebrillen. Toen ik uitgenodigd werd om de nieuwe brillen collectie van Eyewish te bewonderen is de vonk overgeslagen en nu kan ik eindelijk mijn eerste échte Rayban aan m’n collectie toevoegen. Uiteraard volgt er nog een artikeltje over mijn nieuwe aanwinst!

Selfie! Iedere vrijdag begint standaard mijn weekend en iedere week kan ik hier weer zo erg van genieten. Mijn rooster is ideaal, waardoor mijn weekend van vrijdag tot dinsdag duurt en ik maar drie dagen hoef te knallen op school. Vandaag vertrokken mama, mijn zusje en ik dan ook richting de Markthal in Rotterdam!
Gratis thee op het station, dat is zeker een goed begin van de reis!

Met de trein zijn we binnen 40 minuten al op station Rotterdam Blaak. Ondanks dat we vroeg vertrokken was het gelukkig niet druk, ik denk dat de vakantie in het noorden hier toch mee te maken heeft. Helemaaaal niet erg 🙂
En een selfie met m’n zusje!

Iedere keer wanneer ik in Rotterdam loop en deze gebouwen zie vind ik ze speciaal en mooi.
En there we are: de Markthal! 

Wanneer je van eten – lees: véél eten – houdt, zit je hier goed. Je hebt er zo veel verschillende soorten food: Indonesisch, tapas, sushi, verschillende soorten kazen, olijven, noten, Chinees, vis, vlees, snoep én deze donuts. Woaaah zó lekker en mega veel keuze. Uiteindelijk kocht ik er geen, heel verstandig….
… maar konden we het niet laten om zonder gegeten te hebben weer de deur uit te gaan. We lunchten in een gezellig restaurantje en ik nam een salade met verse kip, tomaat, rucola en spek en mijn zusje ging voor de heerlijke boterham carpaccio. Zeker een aanrader!

Rond half drie stond ik thuis weer op de stoep, om vervolgens om drie uur weer klaar te staan om een pittig rondje te skeeleren. De vorige keer beviel zo goed, dat we nu de skates weer aantrokken en maar liefst 5 km aflegden – inclusief tegen wind – binnen 25 minuten. Daarna nog een full body workout en we waren weer tevreden. Well done!

Vrijdag was een erg drukke dag waarop ik geen moment stil heb gezeten want die avond stond er nóg iets op te planning: onze carnavalsbonnen opmaken in de stad! Het is hier gebruikelijk om drankbonnen te kopen tijdens de carnavalsdagen en deze zijn geldig t/m 1 maart. Meteen een goede reden om de stad in te duiken dus!
Selfie with the girls! <3

En nog een foto met Kim van een hele geslaagde avond. Helaas kwam ik er toen ik naar huis wilde gaan achter dat m’n jas gestolen was, hmpf. Na een half uur zoeken gaf ik het op en vertrok ik toch maar richting huis. Zaterdag plaatste ik een berichtje op Facebook en gelukkig is m’n jas weer terecht!
Volgens mij vertelde ik jullie een tijdje terug dat Joost een vogeltje kreeg. Kijk hoe groot en mooi ‘ie nu al is!

Zaterdagavond zetten we de gourmetstellen op tafel en decoreerde ik deze salade ook nog mooi met wat eitjes. We aten de lekkerste gamba’s ever! De rest van de avond deed ik het rustig aan en lag ik om 23:00 uur al weer in dromenland. Moe zijn blijft altijd een issue wanneer ik een nacht flink heb gefeest..

Al zo lang wilde ik de Quote 500 eens doorlezen en gelukkig kreeg ik dit weekend de kans toen mama hem mee naar huis nam. In dit boek staan de rijkste 500 Nederlanders inclusief the story of their life hoé ze dan toch in vredesnaam zo veel vermogen hebben bemachtigd. De nummer 1 bezit 3,2 miljard en is eigenaar van Randstad. Och, 3,2 miljard. Net of ‘t niks is.
Aangezien ik zaterdagavond lekker vroeg in slaap viel, deed ik zondag fit m’n ogen open en was het tijd om nog een workout mee te pakken. Dit keer deed ik nog een keer de full body workout en stretchte ik mijn lichaam. Ik merk dat het ook steeds beter gaat met de spierpijn, het wordt langzaam minder en de oefeningen lukken steeds makkelijker, zo fijn! 
En daarna besloot ik om noten te leren eten, wat overigens veel makkelijker ging dan ik dacht. Ik vind het lekker, ondanks dat ze niet gezouten zijn. Komt daar ook nog eens bij dat het gezond is!
Zoals je waarschijnlijk gezien hebt gaat het sporten me tot nu toe aardig af. Ik vind het fijn om weer een beetje te bewegen en voel me meteen een heel stuk fitter. Volgende week knal ik weer drie dagen op school en wil ik de rest van de dagen besteden aan sporten en lekker vooruit bloggen. Ook ga ik dit weekend weer gezellig wat drinken en heb ik tijd om heerlijk wat onverwachte dingen te doen. Zal ik spontaan naar Parijs rijden? Ik zou willen dat het kon…
Liefs, 
Denise

You Might Also Like

80 Comments

 • Reply Justine A 2 maart 2015 at 06:49

  Leuke foto's Denise! Wat goed dat je aan de bikini guide bent begonnen. Ik begin er volgende maand denk ik mee. Precies voor de zomer 🙂

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 08:00

   Dankjewel Justine! Super dat je ook gaat beginnen, kunnen we elkaar motiveren! 🙂

 • Reply Merdjelin 2 maart 2015 at 07:17

  Wat een leuke fotodiary! De markthal lijkt me leuk om eens naartoe te gaan x

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 08:00

   Dankjewel! Is inderdaad erg leuk om eens doorheen te wandelen!

 • Reply Lonneke 2 maart 2015 at 07:32

  Wat een gezellige foto's weer allemaal meid!
  Ik wil nog steeds een naar de markthal, zo leuk!
  Liefs Lonneke

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 08:00

   Dankjewel Lonneke! <33

 • Reply Lizzy 2 maart 2015 at 08:36

  Leuke diary weer! 🙂 Wat vervelend dat je pijn had na je workout! Dat is zo vervelend altijd! Leuk dat je ging skeeleren! Dat heb ik vroeger ook heel veel gedaan!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 09:12

   Haha leuk he! Het is inderdaad iets wat ik vroeger veel deed, maar het blijkt nu nog steeds leuk én effectief te zijn!

 • Reply Marloes Meeusen 2 maart 2015 at 08:39

  Wat super goed dat je lekker aan het sporten geslagen bent! Als het weer wat beter is, wil ik mijn skeelers ook weer uit het stof halen. Is zo lekker en actief.

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 09:12

   Dankjewel Marloes! Het is inderdaad een super leuke manier om lekker te bewegen!

 • Reply Be Beautifully 2 maart 2015 at 08:55

  Gelukkig heb je jas weer terug zeg. Wat goed bezig ben je met je workouts ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat! Leuke foto's weer en je bewerkt ze altijd prachtig! Fijne week!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 09:12

   Ah dankjewel, super lief van je. Geniet van deze week!

 • Reply Kim 2 maart 2015 at 09:01

  Heerlijk, sporten! Ik ga ook eens kijken naar die workouts 😀 En al dat foood <3

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 09:13

   Heerlijk he! De Bikini Body Guide is pittig, maar het is het zeker waard!

 • Reply Svenja 2 maart 2015 at 09:15

  Wat goed dat je zo sportief bezig bent <3 Krijg ik zelf ook weer motivatie van! En vooral met dit heerlijke weer krijg ik vaak extra energie om te sporten, vooral hardlopen en wandelen vind ik heerlijk om te doen!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 09:31

   Ah dat is heel fijn om te horen! Heerlijk is het he!

 • Reply demooistesteraandehemel 2 maart 2015 at 09:37

  De markthal lijkt me echt gezellig!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 09:40

   Het is inderdaad heel gezellig om eens doorheen te lopen!

 • Reply Anouk 2 maart 2015 at 09:44

  Heerlijke diary! Ik denk dat ik ook maar eens ga beginnen aan de bikini body guide, klinkt goed. En de markthal is echt een te lekkere plek. Ik reis er gerust drie uur naar toe (lang leve het hoge noorden!).

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 10:03

   Dankjewel Anouk! Wow, dat is heel ver!

 • Reply Fairygodmotherr 2 maart 2015 at 10:16

  Hihi, ik zat gisteren nog te zeggen dat ik naar Parijs ga rijden! :p
  Goed dat je veel sport en er plezier aan hebt!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 10:47

   Ah dat wil ik nog zooo graag een keer doen!

 • Reply Raounak 2 maart 2015 at 10:55

  Ahh wat gaaf dat je de bikini body guide doet! Zag een foto voorbij komen op insta, ben benieuwd naar je after foto! Succes!!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 11:27

   Ik ben ook heel benieuwd wat het uiteindelijke resultaat gaat zijn. Dankjewel!

 • Reply Anouk 2 maart 2015 at 11:38

  Wat een leuke diary! Super dat je de bikini body guide doet, ben benieuwd naar het resultaat! En die donuts van de markthal zien er ZO lekker uit!

 • Reply Maaike 2 maart 2015 at 12:03

  Wauw, wat ben je goed bezig met sporten! Ik wil sowieso dit jaar voor de lente nog skeelers kopen, zodat ik dat ook kan doen. Je enthousiasme werkt ook heel aanstekelijk trouwens!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 14:26

   Ah dankjewel Maaike! Super leuk is skeeleren!

 • Reply Diolifestyle 2 maart 2015 at 13:19

  Wat een boel leuke foto's! Leuke update!

 • Reply Mandy Doornenbal 2 maart 2015 at 13:35

  Wat een sportieve week! Onwijs goed van je dat je bent begonnen! Ik twijfel ook nog altijd…

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 14:26

   Ja sportief weekje he! <3

 • Reply Manon Boerakker 2 maart 2015 at 13:39

  Wat goed dat je aan bikini guide bent begonnen! Ohhh ik vind die vogeltjes eng, mijn moeders vriend heeft er 8 van die dingen hahahahaha zo eng :$

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 14:26

   Haha yeey goed he! Aaaah nee joh, ze zijn zo schattig!

 • Reply Nina Simplynspecial 2 maart 2015 at 14:53

  Goed dat je zo sportief bezig bent! Doe ik je niet na.. Ik ben totaal niet sportief hihi. Enne, noten leren eten?! Noten zijn zooo lekker, hmm.

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 16:45

   Haha, ik at eigenlijk alleen gezouten noten, maar ben nu overschakelt op de gezonde versies!

 • Reply Mieke van der Sande 2 maart 2015 at 15:02

  Goed bezig, ik ben vandaag begonnen met de fitgirls march madness en dan de extended versie. Ik ben benieuwd of ik resultaat zie! Als het weer wat beter is wil ik ook weer beginnen met skeeleren! De markthal moet ik ook nog steeds een keer bezoeken! Liefs,

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 16:45

   Oh ja, dat zag ik ook voorbij komen op Facebook! Ben benieuwd of het werkt!

 • Reply Anna 2 maart 2015 at 15:24

  Wat een hoop leuke foto's! Vervelend dat je je niet zo lekker voelde, maar wel echt super goed dat je aan het sporten bent en dat je het ook nog eens leuk vindt. X

 • Reply Denise Joanne 2 maart 2015 at 15:51

  Ik wil ook steeds aan de bikini body guide beginnen! Elke keer open ik het bestand, kijk ik naar de oefeningen en denk ik: '..ik heb de juiste materialen niet'. En in plaats van creatief naar andere materialen te gaan zoeken klik ik het gewoon weg en doe ik mijn eigen oefeningetjes maar weer..! Ik erger me soms gewoon aan mezelf haha.

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 16:48

   Ah je moet het gewoon doen, ik heb ook bij lange na niet alles in huis maar met wat creativiteit kom je een heel eind!

  • Reply Denise Joanne 2 maart 2015 at 21:32

   Ja, ik moet gewoon beginnen haha! De krachttrainingen komen ook wel goed.
   Hoe doe jij die LISS en HIIT trainingen? Gewoon buiten of ga je daarvoor naar de sportschool? *nieuwsgierig*

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 21:45

   Ik heb nog geen HIIT trainingen gehad, maar denk dat ik dat thuis probeer te doen met touwtje springen of 30 minuten zo hard als ik kan skeeleren en dan weer 30 seconden rustig aan. LISS doe ik door simpelweg gewoon 45 minuten te gaan wandelen of te skeeleren met een lage hartslag!

 • Reply I scream beauty 2 maart 2015 at 16:02

  Leuke foto's! Je bent goed bezig met het sporten!

 • Reply Alexa Op 't Land 2 maart 2015 at 16:29

  wat een leuk artikel en wat ziet het er goed uit, die donuts ook echt en ben heel benieuwd naar je echte rayban, ik heb er ook eentje en het is echt een favoriet <3

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 16:49

   Ah dankjewel Alexa!

 • Reply Jolet 2 maart 2015 at 17:13

  Wat een leuk vogeltje!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 17:17

   Haha ah dankjewel Jolet!

 • Reply Cindy 2 maart 2015 at 17:51

  Wauw, wat een enthousiasme over de Bikini Body Guide. Misschien moet ik dat ook eens gaan doen, thuis sporten. Ik heb mijn yogamatje tussen de verhuisdozen weer gevonden, joehoe! Ik heb mijn carnavalsbonnen gelukkig met carnaval allemaal opgekregen, anders moest ik mijn broertje weer verplicht naar de kroeg sturen. Dat is ook wat haha.

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 18:23

   Thuis sporten werkt voor mij op dit moment nog ideaal! Ik denk wel dat je makkelijk thuis even een workout doet dan wanneer je daar helemaal voor naar de sportschool moet!

 • Reply Nortfhlix NL 2 maart 2015 at 18:10

  Leuk om te lezen! Thuis sporten is natuurlijk wel praktisch.
  Ik ben zo benieuwd naar de Markthal!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 18:23

   Dankjewel! Zeker leuk om eens een hapje te gaan eten!

 • Reply beautybloglaura 2 maart 2015 at 18:38

  Wat een leuk verslagje! xx

 • Reply Annelot 2 maart 2015 at 18:38

  Leuke foto's en die donuts, yum!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 19:15

   Ah dankje Annelot! <3

 • Reply Rebecca 2 maart 2015 at 19:33

  AHw misschien een beetje gek, maar je verkoudheid selfie vind ik erg schattig hihi
  Ik heb al 2 keer een poging gedaan met de challenge van Kayla maar ik denk dat ik gewoon iets te zwakke knieen heb ofzo.. Het doet te veel pijn. Misschien maar weer eens rustig oppikken!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 19:52

   Haha ah wat een lieve reactie! Ieder lichaam is anders dus wanneer een oefening niet gaat moet je hem echt niet doen! Misschien kun je in plaats daarvan iets anders verzinnen!

 • Reply Céline 2 maart 2015 at 20:13

  Wat goed dat je weer lekker aan het bewegen bent. Dat gevoel na een workout is zo fijn, alleen het is altijd zo moeilijk om jezelf tot een workout te zetten.

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 20:27

   Fijn is dat gevoel zeker! Tot nu toe gaat het me nog goed af met beginnen, maar nu nog volhouden!

 • Reply Yvette Eigenraam 2 maart 2015 at 20:21

  Goed bezig . Ik wil ook gaan sporten alleen al door alle bloggers die het ook doen xD

 • Reply melissa 2 maart 2015 at 20:34

  Wat een fijne diary en super dat het sporten zo goed gaat :)!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 21:44

   Dankjewel Melissa!

 • Reply Beautyjuf 2 maart 2015 at 20:36

  Meid, wat een toffe sneakers heb jij! (Die zag ik in één van de eerste foto's ;-)) Balen dat je ziek was. Hopelijk ben je weer wat opgeknapt.

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 21:44

   Ah wat lief van je! <3

 • Reply Window On My Wardrobe 2 maart 2015 at 21:53

  Hele leuke foto's weer! Jammer dat je ziek geweest bent, maar ik denk dat er echt veel mensen sukkelen dit moment! Oh en Rotterdam heeft inderdaad erg leuke gebouwen

  X Sara

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 22:17

   Klopt inderdaad, het heerst heel erg!

 • Reply Valerie 2 maart 2015 at 22:03

  Weer een hele leuke photo diary! En je bent echt goed bezig zo te zien, echt goed van je! Ik ga ook meer sporten en het voelt inderdaad heel erg fijn 🙂

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 22:17

   Ah dankjewel Valerie! <3

 • Reply Stephanie van Drunen 2 maart 2015 at 22:14

  Mooi lichaam! 🙂 Goed dat je zoveel sport, bij mij ontbreekt de motivatie echt heel erg haha. En heb ook al geen motivatie voor het schrijven van mijn scriptie. Leuk ook skeeleren, ga ik ook maar weer eens oppakken als de dagen weer zonniger worden!

  • Reply Denise 2 maart 2015 at 22:17

   Wauw, wat een lief complimentje! Skeeleren is inderdaad ook heel lekker als het zonnetje schijnt! Succes met je scriptie, je kunt het!

 • Reply Marleen 2 maart 2015 at 22:33

  Toevallig ga ik morgen ook naar de Markthal in Rotterdam! Het sporten wil ik ook weer gaan oppakken, dat moet voor mij net zo wennen zijn als voor jou. Ik heb ook al 1,5 jaar niks gedaan! xx

  • Reply Denise 3 maart 2015 at 10:42

   Ah leuk, have fun!

 • Reply Renee Raadsheer 3 maart 2015 at 00:11

  Oh oh oh, ik krijg hier trek van. Te goed dat je na zo'n lange tijd weer sport en door gaat, goed bezig, je kan het! <3

  • Reply Denise 3 maart 2015 at 10:45

   Ah dankjewel Renee!

 • Reply Anoniem 3 maart 2015 at 08:35

  Waar vind ik die bikini body guide?? ik kan alleen een betaalde versie vinden of heb je die ook ?

  • Reply Denise 3 maart 2015 at 10:45

   Ik heb ook de betaalde versie!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten