Photo Diary

Photo Diary #78 – DIVA Styling Event en fotograferen in de studio

15 maart 2016

Een dag later (sorry!) maar niet minder leuk: de 78e Photo Diary staat weer voor jullie klaar. Afgelopen week ging ik sinds lange tijd weer eens naar een gezellig persevent, fotografeerde ik voor het eerst in een professionele studio en deed ik iets waardoor mijn doel niet volbracht werd… Kijk je met me mee?

Photo-diary-1 Monday Morning… ik open mijn ogen rond 08.30 uur (vroeg!) en besef me dat mijn to-do list nog nooit zo lang is geweest. Er moeten foto’s gemaakt worden voor mijn minor, over een week is namelijk de deadline en er moet dus nog VEEL gebeuren. Let’s do this! Dit is overigens mijn just out of bed look, ongekamd haar en een heel lekker comfi vest. Moet kunnen op een vrije dag.

Ik maak met een paar grappige items onder andere een stilleven met verschillende witbalansen…

Photo-diary-2 … en besef me dat ik net zo goed even mijn nieuwe laarsjes van Sacha op de foto kan zetten. Het is overigens zo fijn om nu niet meer in de automatische stand te fotograferen met mijn spiegelreflex, ik merk duidelijk verschil in de kwaliteit van de foto’s en de opties wat betreft fotograferen zijn véél groter geworden.

Ook loop ik nog even naar de vijver achter mijn huis, dit is eigenlijk mijn “achtertuin” en ik mag hier inderdaad niet over klagen. Voor aanstaande dinsdag maak ik een reportage over dit gedeelte van mijn straat, ik kan stommere opdrachten verzinnen…

Photo-diary-3 De dinsdagen zijn in vergelijking met de maandagen altijd redelijk pittig. Om 06.15 uur gaat de wekker (en ik ben een regelrechte RAMP in vroeg uit bed komen, dat is dus al een opgave op zich) en om 08.45 uur sta ik voor de Fotovakschool in Rotterdam. Het is fijn om maar twee dagen in de week naar school te gaan, maar daardoor zijn die dagen lang en dus ook redelijk pittig met een overload aan opdrachten en informatie. Overigens is blote enkels, een broek met gaten en 1 graden ook niet echt een gouden combinatie…

Maar wanneer ik weer aan het fotograferen ben vind ik het allemaal niet zo erg meer, dit voelt eigenlijk helemaal niet als school 🙂

Photo-diary-4 Na de lunchbreak duiken we voor het eerst de studio in om echt aan de slag te gaan. Voorgaande dagen heb ik hier uiteraard ook al een kijkje genomen, maar nu mag ik echt zelfstandig met de lampen en flitsers aan de slag, best spannend. Ik merk dat ik het heel erg leuk vind om zo professioneel portretten te schieten van medestudenten, hier wil ik nog véél meer van leren!!!

Na een dag op school lig ik er ’s avonds dus altijd zo bij: rond 21.00 uur in bed (vroeeg!) en helemaal uitgeteld.

Photo-diary-5 Gelukkig hoef ik woensdag geen wekker te zetten en word ik rond 09.30 uur vanzelf wakker, dit zijn de betere ochtenden. Wat er op de planning staat vandaag? Een poging wagen om mijn kamer op te ruimen, een kijkje nemen bij de nieuwe Bagels & Beans die vandaag geopend wordt en mijn eerste les pilates. Ik kom er helaas al snel achter dat mijn proefles pilates verschoven is naar volgende week en ik dus iets anders moet verzinnen voor mijn dagelijkse beweging.

Maar het bezoek naar Bagels & Beans heb ik gelukkig wel kunnen afstrepen. Ik ga samen met mijn zusje Rosalie en Joost een hapje eten, Joost gaat daarnaast ook nog voor deze enorme energysmoothie met yoghurt, verschillende zaden en verse jus.

Photo-diary-6 Alle drie gaan we voor een bagel met carpaccio, Roos kiest een verse aardbeiensap en ik ga voor een verse jus. Ik eet niet vaak bij B&B, maar ik vind de prijs-kwaliteit verhouding toch niet echt de moeite. Je betaalt best veel en misschien ligt het aan mij, maar ik heb zo’n bagel binnen een paar minuten op en lust er dan eigenlijk nog wel één… Oeps. En zo’n grote eetlust heb ik eigenlijk niet…

Photo-diary-7 Omdat mijn proefles pilates dus niet doorgaat en ik me heb ingesteld op wat beweging vandaag, ga ik samen met Roos nog even naar de sportschool. In totaal zijn we 2 uur(!) bezig met de verschillende apparaten, eigenlijk best leuk om te doen. Waarom doe ik dit niet gewoon vaker? Alleen fitnessen lijkt me overigens wel ongelofelijk saai, maar zo met zijn tweeën is dit prima te doen. Vooral het fijne gevoel na het sporten (ik heb ein-de-lijk iets gezonds gedaan!), heerlijk.

Donderdag is zoals jullie waarschijnlijk wel weten mijn “vaste” werkdag bij DutchCowboys op kantoor. Ik schrijf weer een stuk of acht artikelen en ga in de pauze nog even de stad in om een winkel te bekijken. Eigenlijk breken dit soort dagen best wel lekker de week, weer even iets anders dan school of uitgaan. En uiteraard moet er ook geld in het laatje komen, die sushi en bagels moeten ergens van betaald worden…

Photo-diary-8 Na het werk bij DutchCowboys ga ik samen met mijn moeder en Nikki naar de bioscoop, er staat een ladies night van de nieuwe film ‘Rokjesdag’ gepland. Deze avonden staan er bijvoorbeeld verschillende kraampjes, krijg je een welkomstdrankje en zelfs een goodiebag mee naar huis. Allemaal net iets specialer dan de standaard bioscoopavonden.

Wat ik van de film vond? LEUK! Echt zo’n heerlijke romcom waar je vooral niet bij na hoeft te denken, ideaal voor een gezellige avond met vriendinnen. Verder zal ik nog niks verklappen, ik denk namelijk dat veel van jullie hem nog willen zien (doen!).

Photo-diary-9 Ondanks dat ik redelijk laat mijn ogen sloot gisteravond, kom ik om 06.15 uur redelijk makkelijk uit bed. Het is de laatste les voor de beoordeling en er moet dus nog heel wat gebeuren vandaag. Tussen de lessen door haal ik samen met Lieke sushi bij Sumo… zo slecht dat ik weet dat dit redelijk betaalbaar is en op LOOPAFSTAND van school. Niet goed, helemaal niet goed.

Omdat het zonnetje schijnt en het heel even voelt als voorjaar, eten we de sushi gewoon buiten op. Tijdens dit soort dagen verlang ik nog meer naar de zomer.

Photo-diary-10 ‘s Middags gaan we weer aan de slag in de studio, waar we experimenteren met het maken van lowkey en highkey foto’s. Had er voor deze les ook nog nooit van gehoord hoor, maar het schijnt dat lowkey foto’s dus gemaakt zijn met heel veel zwart (zwarte achtergrond, zwarte kleding, weinig licht) en highkey foto’s juist met heel veel licht en een witte achtergrond.

Uiteraard moet ik zelf ook wel eens model staan tijdens de lessen (echt NIKS voor mij!), maar dit is dus een voorbeeld van een lowkey foto. Heb hem iets lichter gemaakt omdat je anders vrijwel niks ziet op mijn blog, maar het origineel is dus eigenlijk nog donkerder.

Photo-diary-11 ’s Avonds heb ik afgesproken om met drie vriendinnen gezellig bij te kletsen in de stad. Niet echt iets nieuws natuurlijk, ik probeer iedere week iets leuks met ze te doen. En inderdaad, ik heb de challenge niet volbracht om tot Pasen geen alcohol te drinken. Moet wel zeggen dat ik maar twee glazen wijn op heb en verder vanaf carnaval NIETS. Maar toch, missie mislukt…

Uiteraard ga ik weer lekker lui het weekend in, tijd om bij te komen van het stappen en de drukke week. Je kunt me trouwens volgen op Snapchat onder de naam Denise_cx (mocht je jezelf afvragen waarom ik deze naam gekozen heb, het was een foutje bij het registreren en nu kan ik het niet meer veranderen…!).

Photo-diary-12 De rest van mijn luie zaterdag spendeer ik met tosti’s in bed en mijn guilty pleasure Temptation Island. Zie allemaal verhalen voorbij komen dat het dus “nep” is en ze helemaal geen echte stellen zijn, was natuurlijk wel te verwachten. Want ja, wie doet er nou serieus mee aan zo’n programma? Vind dat een beetje raar.

’s Avonds nemen mijn ouders mij en m’n zusjes spontaan mee uiteten en ja, sushi is altijd een goed idee. Dit zijn zo ongeveer al mijn favorieten op één foto: California Maki, Crispy Maki en eigenlijk alle sushi met avocado en zalm zit wel snor. Na het eten duik ik redelijk op tijd in bed, morgenochtend staat de wekker namelijk om 07.30 uur en dat is VROEG voor een zondagmorgen.

Photo-diary-13 … ik ga namelijk samen met Marloes naar het event van DIVA Styling in de salon van John Beerens. Gelukkig is dit event een keer lekker dichtbij, Tilburg is namelijk prima te reizen vanaf mijn woonplaats. Marloes pikt me op en samen rijden we richting het event, waar heel veel mooie goodies ons te wachten staan.

Een uitgebreid verslag kun je nog verwachten over het event, maar uiteraad zal ik even kort en krachtig vertellen wat we precies gedaan hebben. We mochten alle verschillende tools van het merk DIVA uitproberen, zelf een tool uitkiezen(!!!), sapjes testen en heel veel informatie ontvangen over de nieuwe producten. Erg geslaagd en gezellig event met leuke meiden, inclusief een MEGA goodiebag…

Photo-diary-14Marloes zet me weer af op het station, het laatste stukje naar huis reis ik met de trein terug. Het is gelukkig ongelofelijk lekker weer, dus die 15 minuten wachten in het zonnetje is absoluut geen straf. Ik heb vandaag trouwens mijn zonnebril van Fendi op en ik draag mijn beige vest van Costes, blijft een grote favoriet.

Joost pikt me op bij het station, ik ga namelijk meteen door naar een lunch met zijn familie. Ik deel samen met Joost een hamburger er een clubsandwich en ga daarna ook nog voor een dame blanche… Zo, ik zit vol voor vandaag. De rest van de dag kijk ik films met Joost en geniet ik nog heel even van dit lekkere rustige weekend, volgende week gaat weer hectisch worden dus ik kan mijn rust goed gebruiken…

Deze week staan er ook weer ontzettend veel leuke dingen op de planning. Mijn week begint met een event van Mart Visser in Amsterdam (LEUK!), dinsdag heb ik mijn deadlines op school en moet ik mijn foto’s presenteren (spannend…), ook ga ik mijn eerste les pilates volgen en ben ik 3,5 jaar samen met Joost. Uiteraard gaan we dit vieren met een flinke portie sushi :-). Fijne week!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Femke 15 maart 2016 at 06:49

  Wat een heerlijke week heb je gehad. Tja, als ik moet lunchen en op loopafstand sushi kan halen.. doe ik dat ook haha!
  Femke plaatste onlangs…Tuesday Tag Day: ABC-tagMy Profile

 • Reply Valerie 15 maart 2016 at 08:26

  Weer een super leuk weekje! Wat leer je een hoop toffe dingen op jouw minor, leuk 🙂 en sushi.. Yum!
  Valerie plaatste onlangs…Gaat het me nu dan eindelijk eens lukken?My Profile

 • Reply Lonneke 15 maart 2016 at 09:01

  Ik vind fotografie ook erg leuk en intressant ik wil ook eens een cursus volgen. Wat een leuke schoenen van Sacha zoiets zoek ik ook nog.
  Lonneke plaatste onlangs…P2 Easy Gel Polish | 020 Darling PeachMy Profile

 • Reply Sophie 15 maart 2016 at 09:05

  Ah weer een volle maar leuke week. Tof zeg dat je zoveeel leert over fotografie! Lekker veel praktijk lijkt me echt heerlijk. Alvast gefeliciteerd met jullie dtie en een half jaar samen!
  Sophie plaatste onlangs…Lief dagboek #35 – Zoveel plannen!My Profile

 • Reply joske 15 maart 2016 at 09:15

  ik zie wel dat je foto’s steeds beter worden. Succes met je presentatie op school.

 • Reply Lisa 15 maart 2016 at 09:34

  Hele leuk foto’s en volgens mij heb je een top week gehad!
  Lisa plaatste onlangs…WIN: Mac Product naar keuzeMy Profile

 • Reply Mariëlle 15 maart 2016 at 09:37

  Alweer een leuk verslag! 🙂 Ik zou ook aanwezig zijn, maar ik moest me helaas ziek melden. Ik baalde enorm!
  Mariëlle plaatste onlangs…Make-up Guide Kleuren En VormenMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 15 maart 2016 at 09:51

  Wat een leuke foto’s! Ik baalde echt dat ik niet naar het persevent kon gaan.. had er graag bij willen zijn!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…LUSH Tisty Tosty Bath BombMy Profile

 • Reply Yvette 15 maart 2016 at 09:52

  Leuk dat je zoveel meer kan met je camera 🙂
  Is er ook een week wanneer je geen sushi eet xD

 • Reply Tedje 15 maart 2016 at 09:55

  Fijne week heb je gehad, Denise! En heerlijk, die sushi!
  Tedje plaatste onlangs…Essie Spring Collection 2016My Profile

 • Reply Justine 15 maart 2016 at 09:57

  Wat een leuke week! Ik vind jouw foto’s en mini verslagen over je minor echt vet interessant. Stiekem wel een beetje jammer dat ik die minor zelf niet had gezien haha.
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – maart 2016 #3My Profile

 • Reply Marloes 15 maart 2016 at 10:25

  Ah leuk weekje zo zeg! Het was erg gezellig zondag, en hopelijk was het event van Mart Visser gisteren ook nog geslaagd. Tot snel! X
  Marloes plaatste onlangs…FOTD: Birthday LookMy Profile

 • Reply Kaylee Joosten 15 maart 2016 at 10:28

  Wat een mooie ”photo diary”! Je hebt echt veel leuks gedaan deze week, ben zo benieuwd naar volgende week en natuurlijk het uitgebreide verslag van het persevent van DIVA Styling.
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…TAG – 10 ins & outs over mijn persoonlijke blogMy Profile

 • Reply Maaike 15 maart 2016 at 11:19

  Wat een fijne week heb je achter de rug! Ik ben ook zó slecht in vroeg opstaan… bah ik heb dan altijd zo’n negatief gevoel haha. Heel veel plezier deze week <3
  Maaike plaatste onlangs…Lunch – Wafels met vers fruitMy Profile

 • Reply Fleur 15 maart 2016 at 13:27

  Wat een gezellige en drukke dairy!
  Succes vandaag als je nog moet presenteren en anders hoop ik dat het goed is gegaan en je tevreden bent:).

 • Reply Gina 15 maart 2016 at 13:47

  Wat een leuke en drukke week zeg! En ja sushi is altijd een goed idee, love it 😛
  Gina plaatste onlangs…Take a look in my spring closet ♥My Profile

 • Reply Sarah 15 maart 2016 at 14:49

  Volgens mij heb je een heerlijke week gehad! Grappig: ik hou juist niet echt van sushi, maar wel van bugels & beans! <3

 • Reply Cindy 15 maart 2016 at 15:10

  Hè, zit die Bagels & Beans in de Roselaar, toch? Wat is dat veranderd zeg daar. Oké, ik ben ook al heel lang niet meer in het centrum van Roosendaal geweest (oké, met carnaval een paar uur, maar dat was niet in het winkelgebied). Fijn dat ze die daar nu hebben. Fijne week en gefeliciteerd met jullie 3,5 jaar samen zijn!
  Cindy plaatste onlangs…Stilte voor de stormMy Profile

 • Reply Desiree 15 maart 2016 at 16:21

  Wat lijkt het me ontzettend fijn om meer van de camera te begrijpen! Je moet ook maar de inspiratie hebben om 8 (!!) artikelen te schrijven voor DutchCowboys. Petje af! Tot nu toe hoor ik hele verschillende verhalen over de film Rokjesdag. Stiekem wil ik hem nu ook graag zien! 🙂 Ik zag op snapchat dat je opdracht was goedgekeurd! Gefeliciteerd!
  Desiree plaatste onlangs…MAC lightscapadeMy Profile

 • Reply Manon 15 maart 2016 at 16:23

  Leuke week ! ik wilde ook graag naar ladiesnight van rokjesdag , maar helaas moest ik in de avond werken die dag
  Manon plaatste onlangs…Max & More Ombre NagellakMy Profile

 • Reply Withlovefroms 15 maart 2016 at 17:10

  Leuk om te lezen! Hoeveel kost zo’n bagel misschien bij Bagel & Beans?
  Ze lijken me wel erg lekker maar ik snap wel dat de prijs niet te veel mag zijn..

 • Reply Daphne 15 maart 2016 at 19:29

  Wat een lekker druk weekje weer! Aaah jij had nog wel geluk met de carpaccio bagel; ik was er een dag later op mijn verjaardag en toen was ‘ie al op!
  Daphne plaatste onlangs…Wat ik (heel stiekem) mis aan studerenMy Profile

 • Reply Saraya 15 maart 2016 at 20:48

  Wat een heerlijke week heb je gehad, ik benieuwd naar je verslagje over het event 🙂
  X
  Saraya plaatste onlangs…Benefit / Hoola Natural BronzingMy Profile

 • Reply anna 15 maart 2016 at 20:56

  Super veel leuke foto’s! En oh, zo herkenbaar, ik heb ook vaak blote enkels, maar eigenlijk veeeel te koud nog voor dit weer, haha. En het John Beerens event was inderdaad heel erg leuk! Ik ben benieuwd welke tool jij hebt gekozen 🙂
  anna plaatste onlangs…MLBB #63 | JOHN BEERENS EVENT, AMSTERDAM EN EXCURSIEMy Profile

 • Reply Lisanne 17 maart 2016 at 14:41

  Ziet eruit als een superleuke week!
  Lisanne plaatste onlangs…My Hunkemöller FavouritesMy Profile

 • Reply gea 19 maart 2016 at 16:38

  Ziet er uit als een hele leuke week! Prachtige foto’s ook, ook sushi YUMM! <3

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten