Persoonlijk

15 dingen die je nog niet wist over mijn persoonlijke blog

10 maart 2016

Het leek me leuk om jullie vandaag iets meer te vertellen over het bloggen (en dan vooral achter de schermen) en de bloggers be like tag in te vullen van Hare Maristeit, vaak komt er toch net iets meer bij kijken dan jullie weten en zien. Benieuwd wat ik het stomst vind aan bloggen, wie mijn favoriete bloggers zijn en welke gouden tip mij geholpen heeft? Bekijk dan deze 15 dingen die je nog niet wist over mijn persoonlijke blog!

1. Hoe lang blog je al?
Op 18 april 2014 sprong ik in het diepe en publiceerde ik mijn eerste post… Inmiddels al weer bijna twee jaar(!) geleden dus. Lijkt een eeuwigheid, maar voelt eigenlijk nog steeds veel minder lang. Ik vind het leuk en heb inmiddels de druk om iets te plaatsen kunnen laten gaan, waardoor ik oprecht achter IEDER artikel sta dat ik publiceer en ik weet zeker dat ik hier nog héél veel jaren mee door wil gaan.

2. Wat vind je het allerleukst en allerstomst aan bloggen?
Het allerleukst (en overigens ook iets wat ik NOOIT verwacht had) is het feit dat ik zo veel nieuwe meiden heb leren kennen en er echt mooie vriendschappen zijn ontstaan. Kan ook bijna niet anders met al die leuke dingen die we samen doen (sushi eten, hotelovernachtingen, VIP bij Afrojack…), maar het blijft ontzettend mooi dat iets simpels zoals een blog dus écht voor vriendinnen kan zorgen. Voorheen had ik alleen vrienden in mijn eigen stad, maar tegenwoordig kan ik zo door het hele land reizen wil ik iedereen een bezoekje brengen. Daarnaast zijn ze overigens ook een soort van collega’s (we bloggen natuurlijk allemaal) en dat betekent dat we elkaar volledig begrijpen en het gevoel hebben dat we elkaar al jaren kennen zonder een “echte” ontmoeting. Weird.

Maar goed, ik dwaal af, ik moet het allerstomst aan bloggen nog aan jullie uitleggen…. Ik denk dat ik dan toch ga voor negatieve reacties, want ja, daar heeft volgens mij iedere blogger wel eens mee te maken. Ik gelukkig niet veel of dagelijks, maar af en toe komt er wel eens een enkele opmerking voorbij waar ik niet heel vrolijk van word. Doe altijd maar alsof het me niets doet, maar toch kan het voorkomen dat die opmerking drie dagen later nog steeds in mijn hoofd rondspookt. Negativiteit of jaloezie is echt iets naars, maar helaas zie ik het tegenwoordig steeds vaker (vooral bij grote bloggers) voorbij komen in de reacties onder artikelen. Jammer wel…

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Lastig, maar ik denk dat mijn schrijfkwaliteiten best oké zijn op een enkele spelfout na (kunnen altijd verbeterd worden uiteraard). Schrijven vind ik echt heel erg leuk om te doen en omdat ik er iedere dag te maken heb tijdens het werk voor mijn blog en bij DutchCowboys leer ik ook iedere keer weer ontzettend veel bij. Punten waar ik aan wil sleutelen? Fotografie! En dat is precies wat ik aan het doen ben tijdens mijn minor fotografie. Ik merk nu al dat ik zó veel meer over mijn eigen spiegelreflex weet dan drie weken geleden (voordat mijn minor begon) en dat mijn fotografieskills echt al een heel stuk beter zijn geworden. Krijg er af en toe ook leuke opmerkingen over in de comments, echt heel erg lief om te lezen.

4. Wat zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Ik volg geen buitenlandse bloggers (enkel een paar uit België, maar dat voelt toch niet echt als buitenland aangezien zij in het Nederlands bloggen), maar in het binnenland heb ik een vaste lijst die ik iedere dag even bezoek. Mijn favoriete bloggers? Vooruit, een kleine selectie van mijn dagelijkse routine: Justine van My Cup of Care, Sophie van Mints and Mangos, Jennie van Jennie From The Blog, Tedje van Teddlicious en Elise van Elise Joanne. Mocht je ze nog niet kennen, dan kan ik zeker aanraden om eens een bezoekje bij ze te nemen 🙂

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Ik heb toevallig laatst een artikel geschreven over de 10 best gelezen artikelen van 2015 (klik hier!), maar ik zal ze nog een keer voor jullie opsommen.

 • Mijn nieuwe Daniel Wellington horloge (klik!)
 • De cadeautjes voor mijn 21e verjaardag (klik!)
 • Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s? (klik!)

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Bloggen is NIET makkelijk, dat ten eerste. Naast het schrijven van de artikelen, de foto’s schieten, events bezoeken, netwerken, contact houden met bedrijven en je mail bijhouden moet je ook nog TIJD zien te vinden om dit allemaal te combineren. En dit naast mijn school (en huiswerk), sociale leven en werk bij DutchCowboys dus. Om eerlijk te zijn is dat af en toe best wel pittig, waardoor het me niet altijd lukt om vijf dagen per week een artikel online te hebben staan. Ten tweede is het ook gewoon lastig om je te onderscheiden van al die duizenden andere blogs…. Iets waar ik urenlang over na kan denken.

Processed with VSCOcam with a5 preset Processed with VSCOcam with f2 preset7. Aan welke bloggerclichés maak jij je schuldig?
Uh, heb je even? Het feit dat ik héél graag avocado eet, van Bagels & Beans houd, bikini’s heb van Triangl, nooit genoeg MAC-lippenstiften zal hebben, mijn parfumcollectie inmiddels tot in de negentig oploopt, mijn lightbox, selfies maken, die heerlijke cliché foto’s op het vliegveld, inclusief paspoort, het feit dat ik iedere dag een Daniel Wellington horloge draag, al die producten van The Body Shop, het fotograferen voordat ik ook maar IETS eet (tot ergernis van Joost en de rest van mijn familie, zij mogen ook niets eten voordat de foto genomen is)… Moet ik nog even doorgaan?

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal alleen?
Lisanne heeft mij geholpen met het maken van de lay-out (topper!), verder doe ik eigenlijk echt alles helemaal alleen. Vind het sowieso heel erg fijn om alles zelf te bepalen (klinkt dit heel erg arrogant?) en daarnaast gebeurt het dan ook gewoon op de manier waarop IK dat wil. Foto’s maken vind ik ontzettend leuk, het schrijven ook en uiteraard ga ik ook zelf naar events en houd ik mijn mail bij. Best een investering, maar wel een hele leuke.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Ik heb het even voor jullie nagekeken, maar mijn dagelijkse blogronde bestaat uit ongeveer dertig blogs die ik écht altijd lees. Daarnaast heb ik er nog een aantal in mijn lijstje staan waarbij ik af en toe een post aanklik wanneer het de aandacht trekt. Deze bloggers schrijven eigenlijk bijna allemaal over lifestyle, reizen en af en toe wat beauty en fashion, maar vooral lifestyle heeft mijn voorkeur. Video’s kijk ik overigens bijna nooit.

10. Plan jij je blogberichten van te voren in, of post je alles ‘live’?
Mocht het allemaal meezitten dan worden ze ingepland, deze verschijnen dan om 06.00 uur ‘s ochtends (zoals deze post), maar het komt zeker wel eens voor dat er posts later verschijnen en deze worden dan ook ‘live’ gezet meteen nadat ik ze geschreven heb.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Dat er aan bloggen een grote gunfactor verbonden zit, die je juist wel of helemaal niet kunt hebben. Je bezoekers moeten je leuk, echt en interessant vinden om iedere dag te bezoeken en ook je collega-bloggers kun je beter met respect behandelen. Je wilt toch niet dat jij die naam krijgt van “die blogger die over iedereen praat?” of “die arrogante blogger”? Iets om wellicht over na te denken wanneer je ook blogt, laten we allemaal gewoon aardig zijn over en tegen elkaar 🙂

Events12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
VIP bij een concert van Afrojack óf de hotelovernachtingen inclusief champagne, diners en veel gezelligheid (stiekem toch ook wel héél erg gaaf hoor). Best lastig om hier echt iets uit te kiezen trouwens, ik heb in de afgelopen twee jaar heel veel moois mogen meemaken door mijn blog. Gek wel, ik wist namelijk helemaal niet dat je überhaupt geld kon verdienen of events mocht bezoeken door het bloggen toen ik mijn eerste artikel schreef.

13. Wat is het stomste dat je als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Eigenlijk sta ik voor de volle 100% achter alle artikelen die ik OOIT heb gepubliceerd, op mijn allereerste posts na dan. Die foto’s…. verschrikkelijk. Het is in ieder geval wel duidelijk dat ik daarin een enorme groei heb gemaakt, lol.

14. Hoe ga je om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Ik deel eigenlijk best wel veel persoonlijke dingen, maar uiteraard wel gefilterd. Mijn familie scherm ik af, zij willen zelf niet in beeld en het gaat eigenlijk ook niemand iets aan hoe zij eruit zien. Joost, mijn zusjes en een aantal vriendinnen vinden het daarentegen juist heel leuk om op foto’s te staan, jullie zien hun dan ook wat vaker voorbij komen. Daarnaast komen echt niet alle persoonlijke kwesties open en bloot op mijn blog te staan hoor. Als ik ergens heen ga en niet wil vertellen waarom of met wie, dan schrijf ik er gewoon niks over. Overigens komt dat echt maar heel zelden voor 🙂

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Misschien een mooie reis maken en daar over schrijven (ik zou mezelf toch ook wel heel graag reisblogger willen noemen) of een eigen boek?!?! Wie weet, ooit.

Voel je uiteraard weer vrij om deze vragen te beantwoorden in de comments of over te nemen op je eigen blog (mocht je een blogger zijn). En stiekem ben ik ook wel heel erg benieuwd: hoe lang volgen jullie mij al?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

50 Comments

 • Reply Femke 10 maart 2016 at 06:32

  Je hebt de vragen leuk beantwoord, zo leren we je weer wat beter kennen. De blogs die jij volgt, volg ik ook vrijwel allemaal :-).
  Femke plaatste onlangs…Happy list #7My Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:53

   Dankjewel Femke! Leuk zijn ze he 🙂

 • Reply Svenja 10 maart 2016 at 08:29

  Super leuke vragen & antwoorden Denise! Het bloggen heeft je al veel mooie momenten en ervaringen gebracht <3 En inderdaad, de tijd die in het bloggen zit wordt soms echt onderschat door andere mensen. Het is soms best wel hard werken 😉
  Svenja plaatste onlangs…Outfit Inspiration / RecapMy Profile

 • Reply Milou 10 maart 2016 at 09:07

  Wij volgen eigenlijk dezelfde blogs! Ik vol jouw blog al bijna zo lang als je blogt:-) Een reis maken en daarover bloggen, dat lijkt me zo tof!
  Milou plaatste onlangs…BOOKS: NEED TO READMy Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:53

   Oh wauw, zo lang al! Leuk <3

 • Reply Tedje 10 maart 2016 at 09:33

  Super leuk om te lezen en zó lief dat je me hebt genoemd. Ik volg jouw blog ook met heel veel plezier 🙂
  Tedje plaatste onlangs…The Body Shop | British Rose collectieMy Profile

 • Reply Marloes - GLAMOURMOES 10 maart 2016 at 09:35

  Erg mooi artikel! Leuk om te lezen hoe jij het bloggen ervaart. Het is soms wel lastig om alles met elkaar te combineren. Je hebt ook al veel bereikt met je blog, respect en ga vooral zo door!

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:54

   Wat lief, dankjewel Marloes!

 • Reply Justine 10 maart 2016 at 09:45

  Ahhh dit is echt een leuke post. Ik kan me hier ook wel in herkennen. Vooral dat ik ooit een reis zou willen maken dankzij mijn blog (dreaaaaams <3) en die eerste posts.. haha als ik die nu terug kijk dan lach ik mezelf echt uit
  Super lief ook dat je me noemt. Same here, jouw blog is vaste prik bij mij! Snel weer wat afspreken <3
  Justine plaatste onlangs…Happy list #2 – nikes voor €17, Blue Mountain State & pastaMy Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:54

   JA en sushi eten of bij Vapiano!!!

 • Reply irene 10 maart 2016 at 10:14

  Super leuk weer om te lezen, de TAG van jou staat overigens vandaag online op mijn blog! Super leuk dat ik m over mocht nemen xx
  irene plaatste onlangs…15 belangrijke vragen én antwoorden over al mijn reizenMy Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:54

   Echt! Ik ga meteen kijken 🙂

 • Reply Cindy 10 maart 2016 at 10:52

  Leuk, dit is toch de “Bloggers Be Like” tag? Heel fijn dat Bagels & Beans nu ook in Roosendaal zit, ik wilde van de week nog in Tilburg eten, maar het zat er gewoon hartstikke vol… Erg leuk om te lezen hoe jij het bloggen ervaart, zo grappig dat iedereen het toch anders doet, maar uiteindelijk wel dezelfde passie heeft.
  Cindy plaatste onlangs…“Als je me echt zou kennen”My Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:55

   Jaaaa, dat klopt!

 • Reply Lisanne 10 maart 2016 at 11:01

  Heel erg leuk om te lezen. Ik reageer niet altijd, maar kijk erg vaak. Je doet het superleuk en wat het zo leuk maakt is dat je alles zo persoonlijk schrijft! Hopelijk heb je er nog lang plezier in!
  Lisanne plaatste onlangs…20 Pretty Spring WallpapersMy Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:55

   Ah super leuk om te horen Lisanne! <3

 • Reply alexa 10 maart 2016 at 11:12

  Erg leuke vragen en antwoorden! Ik blog ook alweer bijna 2 jaar en leuk om te zien welke blogs jouw favorieten zijn!
  alexa plaatste onlangs…Blauwe onepieceMy Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:55

   Volgens mij waren wij inderdaad rond dezelfde tijd begonnen, leuk!

 • Reply Mariëlle 10 maart 2016 at 11:26

  Hele leuke vragen, het gaat inderdaad om de gunfactor denk ik en om geluk hebben! En wat je schrijft is inderdaad moeilijk, dat onderscheiden van alle blogs die er zijn. Ik zou mezelf ook graag reisblogger willen noemen, maar dat is moeilijk op dit moment haha!
  Mariëlle plaatste onlangs…Pacifica Island Vanilla Roll On ParfumMy Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:56

   Haha ach, wie weet worden we ooit nog wel eens reisbloggers… Dromen mag!

 • Reply Maaike 10 maart 2016 at 11:39

  Ik volg je al ongeveer 1,5 jaar en je groeit nog steeds! Je artikelen worden steeds leuker en inderdaad, je fotografie stijl gaat ook al enorm vooruit. En bloggen is inderdaad niet makkelijk, er komt echt een hoop bij kijken. Maar uiteindelijk is het het allemaal waard <3
  Maaike plaatste onlangs…Review – Oh So Special palette van SleekMy Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:56

   Wat een mooie complimenten <3

 • Reply Desiree 10 maart 2016 at 12:02

  Leuk om die vragen met antwoorden te lezen! Interessant zo’n kijkje achter de schermen. Mijn familie blijft ook maar al te graag uit beeld en logisch ook. Ik volg je nu denk ik een jaar met ontzettend veel plezier! Je doet het erg leuk! Blijft bijzonder dat bloggen zoveel met je kan doen 🙂
  Desiree plaatste onlangs…Reizen met alleen handbagageMy Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:56

   Dankjewel Desiree! <3

 • Reply Mandy 10 maart 2016 at 12:56

  Blijft leuk om je zo beter te leren kennen. Het leren kennen van nieuwe mensen vind ik ook echt een van de leukste dingen van bloggen. Punt over de kwaliteit van foto’s van de eerste blogpost herken ik heel goed hihi. Ook leuk om te zien dat we blijven groeien!
  Mandy plaatste onlangs…♥ Diaryblog| geluksmomenten van de afgelopen wekenMy Profile

 • Reply Loïs' Blog 10 maart 2016 at 13:53

  Echt heel leuk om te lezen! Ik herken veel dingen, zoals de tijd die je erin moet steken en hoe je omgaat met privacy. Negatieve reacties heb ik gelukkig nog nooit gehad. Liefs
  Loïs’ Blog plaatste onlangs…Outfit / Leather & fake furMy Profile

 • Reply Mariska 10 maart 2016 at 13:57

  Jaa, die gunfactor is echt zo hoor! Je favoriete blogs lees ik ook allemaal. Vond dit sowieso allemaal heel leuk om te lezen!

 • Reply Chantalle 10 maart 2016 at 14:01

  Super leuk om te lezen! Zo leren we je weer iets beter kennen. Ik blog nog niet zo heel lang maar dat je zoveel leuke mensen leert kennen had ik ook nooit verwacht.

 • Reply Saraya 10 maart 2016 at 14:26

  Hele leuke vragen en antwoorden, zo leren we je nog beter kennen :). Sinds ik blog heb ik ook leuke nieuwe mensen leren kennen en een vriendinnetje erbij gekregen, zo leuk!
  X
  Saraya plaatste onlangs…Winactie Met Sweetbeauty.nl / Nail Art Pakket!My Profile

 • Reply Frederique 10 maart 2016 at 14:38

  Negatieve reacties ja.. Arggghh.. I know.. sommige mensen die zeggen online zoveel meer dan ze offline zeggen. Maar keep up the good work, Denise!
  xx Fre
  mocht je het leuk vinden, je kunt 100 EUR shopping money winnen op mijn bloggie 🙂 (in het artikel van gisteren) xxxxxxxx
  Frederique plaatste onlangs…McArthurGlen Designer Outlet RoermondMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 10 maart 2016 at 16:44

  Een eigen reis maken en over schrijven is inderdaad een prachtige droom en een boek schrijven is natuurlijk helemaal GE WEL DIG.
  Mijn aller eerste droom is al uitgekomen, ik sta sinds gisteren in de cosmogirl! Stiekem erg trots op! jij doet het voor 2 jaar bloggen ook echt al goed hoor, topper!
  Rachel Kromdijk plaatste onlangs…Producten die ik opgemaakt heb!My Profile

  • Reply Denise 10 maart 2016 at 18:58

   Wauw Rachel, wat TOP!

 • Reply Monica 10 maart 2016 at 18:20

  Leuk geschreven. Ik begrijp ook nooit waarom er mensen zijn die het blijkbaar leuk vinden om negatieve en vooral gemene reacties te plaatsen. Zeg dan gewoon niks zou je denken…
  Monica plaatste onlangs…Fashion-Vintage Live ErvaringMy Profile

 • Reply Alexandra • ILUMUOTI 10 maart 2016 at 20:32

  Wat leuk om te lezen! 🙂

  xx
  Alexandra • ILUMUOTI plaatste onlangs…Bataviastad BuysMy Profile

 • Reply Lonneke 10 maart 2016 at 20:50

  Wat heb je toch al veel bereikt zeg in twee jaar! Erg leuk artikel om te lezen.
  Lonneke plaatste onlangs…Unboxing #echtepostiscoolMy Profile

 • Reply Yvette 10 maart 2016 at 22:23

  Wat een leuke vragen 🙂

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 11 maart 2016 at 12:03

  Heel leuk om je antwoorden te lezen! Je hebt echt al zoveel bereikt!
  Eilish (artisticstateofmind) plaatste onlangs…Etos lipcolor longlasting | oud roze & roodMy Profile

 • Reply Jessica 12 maart 2016 at 11:14

  Mega leuk om te lezen. Vooral dat je nieuwe mensen hebt leren kennen, wat je niet echt had verwacht.

 • Reply Jolien 12 maart 2016 at 17:47

  Interessant lijstje, dat is eens iets anders. Je bent toch wel erg snel gegroeid voor iemand die nog maar twee jaar blogt!
  Jolien plaatste onlangs…7 cute (but annoying) things about my puppyMy Profile

 • Reply Withlovefroms 12 maart 2016 at 19:50

  Leuk om te lezen hoeveel je al bereikt hebt met je blog! Doe zo voort! Je foto’s zijn inderdaad mooi! 🙂

 • Reply Melissa 12 maart 2016 at 22:02

  Zo leuk om jou en je blog weer beter te leren kenen! Dat van dat eten fotograferen is zo herkenbaar. Zelf bij het nemen van een kop koffie wordt ik al raar bekeken haha. En Bagels & Beans is zo heerlijk. Alleen balen dat we dit in België niet hebben.

 • Reply Lisa 13 maart 2016 at 09:19

  Dit soort artikelen vind ik altijd zo leuk om te lezen <3
  Lisa plaatste onlangs…WIN: Mac Product na keuzeMy Profile

 • Reply Mariska 13 maart 2016 at 16:05

  Wat een leuke post dit, leuk om te lezen allemaal 🙂
  Mariska plaatste onlangs…Diary 12 maart 2016 (feestje, bloggen en nagellak)My Profile

 • Reply Kaylee Joosten 14 maart 2016 at 09:44

  Leuk om je op deze manier nog beter te leren kennen. Fijn en mooi dat je al zoveel hebt mogen bereiken met je blog, koester dat. Je foto’s zijn echt zo mooi.
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…TAG – 10 ins & outs over mijn persoonlijke blogMy Profile

 • Reply Valerie 14 maart 2016 at 10:40

  Super leuk artikel om te lezen! Ik zou ook nog wel een mooie reis willen maken voor m’n blog, lijkt me heel gaaf 🙂
  Valerie plaatste onlangs…WEEKLY DOSE OF PICTURES 59My Profile

 • Reply Sabrina 14 maart 2016 at 12:00

  Leuke vragen en antwoorden! -x-
  Sabrina plaatste onlangs…Healthbox (gewonnen)My Profile

 • Reply Rebecca 15 maart 2016 at 18:44

  Haha heerlijk die hele opsomming aan welke cliche’s je schuldig bent. Heel herkenbaar…
  Rebecca plaatste onlangs…Ergernissen van werken in een winkelMy Profile

 • Reply Inge 17 maart 2016 at 11:14

  Leuk om te zien dat je de Bloggers Be Like tag hebt ingevuld. Link even naar Maris want zij heeft de tag namelijk bedacht..
  Inge plaatste onlangs…Workshop lippenbalsem en deodorant makenMy Profile

  • Reply Denise 17 maart 2016 at 11:43

   Oh dat wist ik niet! Ga ik doen 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten