Photo Diary

Photo Diary #81 – Eerste terrasje en Snapchat

5 april 2016

Een klein beetje later deze week, maar de 81e Photo Diary staat weer voor jullie klaar. Afgelopen week was voor het eerst in tijden vrij rustig, maar desondanks wist ik toch het eerste terrasje van het jaar te pakken, maakte ik een reportage voor school en experimenteerde ik met Snapchat-filters. Kijk je met me mee?

Photo-diary-1Morrrrning! We springen in deze Photo Diary meteen naar dinsdag, op maandag (Tweede Paasdag) ben ik namelijk spontaan vergeten foto’s te maken (sorry!) en verder heb ik ook gewoon vrij weinig uitgevoerd. Maar goed, dinsdag sta ik om stipt 09.00 uur weer voor de Fotovakschool in Rotterdam. Uiteraard eerst nog een broodje gezond halen bij de Spar, niet heel fijn voor m’n portemonnee dat deze supermarkt met heerlijke broodjes zich PRECIES voor het schoolgebouw bevindt…

Vandaag gaan we aan de slag met technische camera’s, weer een heel ander stukje fotografie dan ik tot nu toe gewend ben. Bij dit soort camera’s kun je dus echt ALLES handmatig instellen, waardoor je goed kunt spelen met het scherp stellen en vervagen van delen in de foto. Erg interessant om een keer mee te werken in ieder geval, al gaat mijn voorkeur toch echt uit naar een “normale” spiegelreflex camera.

Photo-diary-2Naast het feit dat ik vaak achter de camera sta op school, sta ik dus ook wekelijks VOOR de camera. Absoluut niet mijn sterkste kant, maar een fotograaf kan niet zonder modellen en dit keer offer ik me op. Absoluut niet Facebook-waardig overigens… ugh.

Weet je dat het best raar is dat je door middel van fotografen anders naar dingen gaat kijken. Ik ben een kwartier bezig geweest met druppels fotograferen op een kruk, iets waar ik normaal gesproken zo voorbij zou lopen… Best bijzonder.

Photo-diary-3Gelukkig ligt er na een lange dag op school thuis iets heel leuks te wachten: het enorme fotoboek van onze reis naar Zuid-Afrika afgelopen zomer. Herinneren jullie de vlogs nog die ik toen maakte? Zo grappig en stiekem héél leuk om terug te kijken. Het begint trouwens weer steeds meer te kriebelen om weer eens een aantal vlogs voor jullie te gaan maken, zouden jullie dit leuk vinden? 🙂

‘s Avonds neem ik weer een kijkje bij de tennis. Mijn vader speelt een toernooi en het is lekker weer, genoeg redenen om hem aan te moedigen. En genoeg redenen om héél snel zelf weer op de tennisbaan te stappen…

Photo-diary-4Altijd fijn om na een drukke dag nog even te FaceTimen met Joost. Zo grappig dat die gekke Snapchat-filters ook gewoon werken op een beeldscherm, haha.

Wist je dat je zelfs een faceswap kunt doen via FaceTime, hilarisch!!!

Photo-diary-5Woensdagochtend heb ik beloofd om ‘s ochtends extra te werken voor DutchCowboys en StyleCowboys, maar omdat ik ‘s middags nog veel op mijn to-do list heb staan werk ik deze uurtjes thuis. Vanuit bed (en later vanaf de bank) tik ik binnen drie uur weer zes artikelen, ik ben tevreden. In de ochtend kan ik makkelijk zes artikelen schrijven, terwijl er ‘s middags met moeite drie uit mijn vingers komen. Kan wel zeggen dat ik ‘s ochtends dus echt het meest productief ben.

En na het werken voor StyleCowboys even boodschappen doen, blijft leuk die zelfscanner… De rest van de dag maak ik een aantal foto’s voor school, werk ik aan m’n blog en werk ik mijn mail bij. Uiteraard staat er ‘s avonds weer een les pilates op de planning, ik heb nu drie keer een les gevolgd en voor mij is het in ieder geval ideaal om te ontspannen en te sporten tegelijkertijd. Heerlijk.

Photo-diary-6Donderdag werk ik zoals iedere week weer op kantoor bij DutchCowboys, toch echt wel iets gezelliger dan alleen thuis. Mijn collega verwent me met een lekkere cappuccino, helemaal niet erg om mee wakker te worden. Omdat er een aantal collega’s niet aanwezig zijn moeten we vandaag hard werken, maar daardoor vliegt gelukkig de tijd voorbij.

Er komen iedere week weer zo veel mooie en nieuwe gadgets binnen op kantoor, JALOERS!

Photo-diary-7Selfie! Mijn shirtje heeft dezelfde stijl als de vrolijke bloemen op de foto hiernaast (paars, wit en roze). Heerlijk dat we nu officieel lente hebben, ik heb het gemist. Dit bloemenveld is trouwens een paar minuten van mijn huis, zo mooi.

Photo-diary-8Omdat ik helaas maar één keer in de week een les pilates volg, wil ik ook thuis aan de slag gaan met een aantal pilates oefeningen. Gelukkig zijn er ongelofelijk veel tutorials te vinden en in combinatie met de lessen is dit een prima combinatie. Maar goed, ik heb dus twee verschillende workouts gedaan en dus een uur thuis gesport. Goed bezig!

Ik krijg wel eens lieve berichten en mails binnen van lezeressen, zoals deze foto van Denise (toevallig!). Leuk om te zien dat mijn blogs in de smaak vallen en nog leuker dat jullie dat ook laten weten 🙂

Photo-diary-9En naast de pilates lessen probeer ik ook weer steeds vaker de fiets te pakken, lukt best aardig. Op de fiets naar het kantoor van DutchCowboys, op de fiets naar het station… En uiteraard ook in het weekend op de fiets naar de stad, maar dat heeft ook vaak een andere reden ;-).

Vrijdag plof ik na een lange dag op de Fotovakschool in Rotterdam meteen in bed, het feit dat het 18.00 uur is vergeet ik maar even. Ik voel me belabberd met hoofdpijn en ik ben ongelofelijk moe, zelfs aan een drankje in de stad kan ik op dit moment niet denken. Voor het eerst sinds tijden blijf ik dus op vrijdagavond in bed liggen met een film, verschillende blogs en leuke TV-programma’s. Verder is het best saai alleen….. volgende keer toch maar weer iets samen met vriendinnen doen.

Photo-diary-10Wat er zaterdag op de planning stond? Vrij weinig. Ik slaap uit tot een uur of 11, breng een bezoekje aan oma en kijk verder een aantal Youtube-video’s. Ik weet niet wat het is deze week, maar er is gewoon niet echt iets spectaculairs gebeurd. Best een saaie week dus, maar gelukkig weten mijn ouders me wel op te vrolijken met een spontaan etentje bij Lounge 8, uiteraard… Sushi.

Sushi, sushi en nog meer sushi…. Ik heb het na twee weken wel gemist hoor… Oeps.

Photo-diary-11Quote of the day: don’t wait for it, make it happen!!!

Van mijn zusje krijg ik deze foto doorgestuurd, het feit dat ik jaloers ben is nog HEEL zacht uitgedrukt. Samen met mijn vader is ze een aantal dagen op vakantie in IJsland, zo ongelofelijk gaaf. Als het goed is worden er veel foto’s gemaakt van alle mooie bezienswaardigheden en willen ze misschien nog een artikel voor jullie schrijven met leuke tips en tricks… Stay tuned 🙂

Photo-diary-12Gelukkig is zondag een héérlijke dag, inclusief een goed gevulde agenda. Mijn zusje en ik vertrekken rond de middag naar mijn tante, waar ik voor school een aantal portretten fotografeer. Blijft best gek om opeens als fotograaf te ‘spelen’, ik heb namelijk nog helemaal niet het gevoel dat ik er ook echt een bén. Daarna pakken we samen het eerste terrasje van het jaar: 20 graden, wijn, goed gezelschap en…

Gin tonic <3

Aankomende week is een chaos wat betreft school. De deadlines komen steeds dichterbij, er moet nog veel gedaan worden en daarnaast begint het leerwerk zich ook op te stapelen. Met een aantal pilates oefeningen tussendoor én een bomvol weekend met verjaardagen moet ik de stress wel doorkomen. We’ll see! 🙂

Liefs,
Denise

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Yvette 5 april 2016 at 13:51

  Jaaaa meer vlogs 😀 altijd leuk om naar te kijken.
  Daar is de sushi weer hoor xD

 • Reply Maaike 5 april 2016 at 14:23

  Jaaa vlogs zijn altijd leuk om te kijken, dus ik zeg: DOEN! En die gin tonic ziet er heerlijk uit, mag ik zeggen dat ik dat nog nooit gehad heb? haha
  Maaike plaatste onlangs…Hello April – Op vakantie, deadlines voor mijn minor & KoningsdagMy Profile

 • Reply Letizia 5 april 2016 at 14:33

  Oeh die gin & tonic ? Zeker gaan vloggen, zijn altijd leuk om te kijken! Die snapchat filters zijn echt geweldig haha, vooral de faceswap.

 • Reply Mariska 5 april 2016 at 15:20

  Hee dat bontkrukje heb ik ook! Zo leuk ding 😀 IJsland is toch super koud, zit je hier beter met het zonnetje op een terras 😛 Fotovakschool lijkt me echt zo gaaf!
  Mariska plaatste onlangs…Fizz Nagellakdroger Funky Monkey | Review & winactie!My Profile

 • Reply Monica 5 april 2016 at 15:42

  Je plaatst altijd leuke foto’s vind ik. Heerlijk was het weertje hè? Hopelijk komt het zonnetje snel weer terug.
  Monica plaatste onlangs…De Lente TagMy Profile

 • Reply Lisa 5 april 2016 at 15:53

  Heel leuk op te lezen en je foto’s zijn weer super leuk. Vind dit soort artikelen zo gaaf <3
  Lisa plaatste onlangs…Mijn Fashion WishlistMy Profile

 • Reply Manon 5 april 2016 at 18:56

  Super leuk om te lezen en leuke foto’s om te zien. Lekker weertje was het he, ik hoop dat dat wel een beetje blijft zo. Haha die snapchat is echt hilarisch he
  Manon plaatste onlangs…NYC | Get It All Lip ColorMy Profile

 • Reply Denise 5 april 2016 at 18:58

  Gaaf dat je ook het handmatig instellen leert op school. Fotografie lijkt me zo onwijs moeilijk ( maar ik heb er dan ook 2 uur over gedaan om uit te vinden hoe ik überhaupt een foto maakte met mijn spiegelreflex..) maar wel heel tof! Sushi is altijd een goed idee! Ik zou niet zo snel aan Ijsland denken als vakantieplek maar toch lijkt het me wel een gave plek, als ik het internet mag geloven is het er onwijs mooi! <3
  Denise plaatste onlangs…Schoenen stashMy Profile

 • Reply Marloes 5 april 2016 at 19:33

  Wat een leuke foto’s weer. Fijne week heb je achter de rug. En wat gaaf zeg dat je zus in Ijsland zit. Lijkt me geweldig!
  Marloes plaatste onlangs…3-daagse Detox van SapversMy Profile

 • Reply Dana 5 april 2016 at 21:20

  Leuke foto’s! Stiekem ook wel jaloers dat je zusje naar Ijsland ging 😀
  Dana plaatste onlangs…Capture the moment #61My Profile

 • Reply Kaylee Joosten 5 april 2016 at 22:26

  Wat een erg leuke en mooie week! Je maakt z’n mooie foto’s. Die vlogs die zouden het wel extra leuk maken denk ik. Succes aankomende week en veel plezier met de verjaardagen!
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Enquête BeautyLook by Kaylee 2016My Profile

 • Reply Anne-Sterre 6 april 2016 at 10:14

  Jaaa terrasjestijd! Ik kon mijn geluk ook niet op dit weekend, zulk heerlijk weer.
  Anne-Sterre plaatste onlangs…Ontstressen in badjasMy Profile

 • Reply Linda 6 april 2016 at 12:19

  Ik heb inmiddels ook mijn eerste middag op get terras doorgebracht en het smaakte naar meer! Haha Heel veel succes ook deze week 🙂
  Linda plaatste onlangs…Moschino Fresh CoutureMy Profile

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 6 april 2016 at 13:10

  Ja het weer was heerlijk! Heel tof trouwens dat boek van Zuid-Afrika!
  Eilish (artisticstateofmind) plaatste onlangs…Welke winkels ik graag in Zeeland wilMy Profile

 • Reply Justine 7 april 2016 at 12:43

  JA voor meer vlogs! Gave foto trouwens van die druppels. en dat bloemenveld, hallooooo hoe mooi!
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – april 2016 #1My Profile

 • Reply Yara 8 april 2016 at 09:00

  Leuke foto’s!
  Liefs,
  Yara
  Yara plaatste onlangs…Meet the blogger #5 : Arielle Dannique van Arielledannique.comMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten