Persoonlijk

UPDATE – Hoe gaat het met afstuderen?

18 maart 2017

Dat ik iedere week een paar dagen op kantoor zit is jullie wellicht niet ontgaan in mijn Photo Diary’s. Verder vertel ik er eigenlijk vrij weinig over, maar ik ben dus aan het afstuderen én inmiddels al over de helft. Vandaag is het tijd voor een uitgebreide update, want hoe gaat het eigenlijk met die rottige scriptie?

Mocht het je helemaal ontgaan zijn dat ik op dit moment aan het afstuderen ben, dan kun je altijd nog even dit artikel lezen waarin ik vertel hoe deze periode er voor mij uitziet en waar ik me iedere week bevind. Vanaf januari ben ik dus begonnen met het schrijven van m’n scriptie en inmiddels leven we alweer in half maart, bizar hoe snel de tijd voorbij vliegt. Wanneer de tijd snel gaat is dat vaak een goed teken, maar in dit geval levert dat ook wel een klein beetje stress op. Ik ben inmiddels dus ook al over de helft van mijn afstudeerstage en in mei moet mijn conceptversie ingeleverd zijn. En dat is over anderhalve maand… Er is in ieder geval nog genoeg werk aan de winkel om die deadline ook daadwerkelijk te gaan halen.

Zoals jullie weten werk ik iedere maandag, dinsdag en donderdag op kantoor in Tilburg. Hier ben ik halve dagen bezig met meewerken zoals het onderhouden van social media en fotografie, de andere halve dagen besteed ik aan mijn onderzoek en scriptie. Verder probeer ik op de woensdagen (naast het werken aan mijn blog en Instagram) ook nog even aan mijn scriptie te gaan zitten, op vrijdag werk ik bij Gossip en gun ik mezelf een middag vrij. Op zich een vrij goede planning merk ik, omdat ik ongeveer twee hele dagen aan mijn scriptie werk in de week ben ik verplicht om mezelf in die tijd ook echt nuttig te maken. Hierdoor werk ik super productief en besteed ik niet veel tijd aan “niksen” of tussendoor op Facebook kijken, absoluut een voordeel. Daarnaast is het wel zo dat ik alles ontzettend goed moet plannen. De enquete voor mijn onderzoek is inmiddels de deur uit en ik heb al een aantal interviews achter de rug, dus wat betreft mijn tijdsschema zit ik nog helemaal goed. Heel veel reden voor echte stress is er dan ook nog niet, maar af en toe heb ik wel het idee dat het allemaal “te makkelijk” gaat en dat ik daardoor dingen niet goed doe. Ga er maar gewoon vanuit dat ik op de goede weg zit, wanneer ik feedback krijg op mijn conceptversie gaan we het allemaal horen…

De reden waarom ik trouwens niet alles open en bloot gooi over mijn afstudeerstage en scriptie is eigenlijk omdat ik dit een beetje privé wil houden. Uiteraard is het niet de bedoeling dat ik mijn werkzaamheden uitgebreid ga vertellen op het wereldwijde web en ook het onderzoek dat ik doe zal niet gepubliceerd worden. Hierdoor is het lastig om te beslissen wat ik wel en niet deel, dus dan maar zo min mogelijk. Omdat ik toch veel vragen krijg over het afstuderen heb ik besloten om gewoon af en toe zo’n update te plaatsen, want het is wel iets waar ik dagelijks mee bezig ben en dus zeker belangrijk voor mij. Op dit moment gaat het dus gelukkig allemaal zijn gangetje (op de enorme pech met het openbaar vervoer na…) met productieve en uiteraard ook minder productieve dagen, maar ik lig nog redelijk op schema en ik wil er in ieder geval alles aan doen om dat ook zo te houden 🙂

Ben jij al afgestudeerd? En heb je misschien nog tips voor mij? Alles is meer dan welkom!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Femke 18 maart 2017 at 08:06

  Ik had ook het gevoel dat het allemaal erg makkelijk ging bij mijn afstuderen.. maar dat kan ook gewoon zo zijn heb ik geleerd. Het was mijn scriptie, dus ik wilde dit goed doen en plande daarom goed. Het verliep allemaal vrij soepel. Mijn tip is om voor jezelf een beetje een deadline voor bepaalde onderdelen te houden en probeer te streven om een week voor de deadline van het inleveren klaar te zijn. Dan kun je alsnog op je ‘gemak’ dingen aanpassen/ verbeteren/ veranderen. Logisch hoor, dat je hier niets over kunt delen. Succes!
  Femke plaatste onlangs…Review: Sudio Vasa Blå draadloze oortelefoonMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 18 maart 2017 at 09:15

  Wat leuk om te lezen! Ik ben op dit moment ook volop bezig met mijn scriptie en ik heb ook het gevoel dat het heel makkelijk gaat. Goed plannen is het halve werk! Succes nog xx
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Kruidvat Pure & Nature Shower GelMy Profile

 • Reply Kim 18 maart 2017 at 09:25

  Wat spannend allemaal! Mijn vriend is nu bezig met afstuderen maar komt heel moeilijk aan zijn onderzoeksstage, meh.
  Kim plaatste onlangs…Een dagje Ouwehands Dierenpark RhenenMy Profile

 • Reply Larissa 18 maart 2017 at 16:50

  Wat fijn dat je al over de helft bent! Ik heb er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken en ik ben heel benieuwd wat er in mei uit de feedback komt… 🙂
  Larissa plaatste onlangs…Fijne dingen in het leven #2My Profile

 • Reply Sophie 21 maart 2017 at 10:09

  Ah goed om te lezen dat je nog goed op schema loopt! Succes!
  Sophie plaatste onlangs…Lief dagboek #67 – Een vleugje geluk met vraagtekensMy Profile

  • Reply Denise 22 maart 2017 at 10:25

   Hoe gaat ‘ie bij jou Sophie?

   • Reply Sophie 22 maart 2017 at 11:08

    Tot op heden nog prima 🙂 Maar goed, ik heb dan ook pas net het plan van aanpak af en ben deze week bezig met het theoretisch kader. Hoorde dat jouw concept versie in mei ingeleverd moet worden? Volgens mij hebben wij niet echt een deadline voor de concept versie. Alleen een def. op 7 juni! Maar de tijd vliegt, daar ben ik inmiddels wel achter. Knap hoor dat je ook nog zoveel dingen kan doen voor je blog ondertussen! Ik zit vijf dagen op kantoor en vind het ‘runnen’ van een blog erbij wel echt lastig.
    Sophie plaatste onlangs…Een ‘hier word ik gelukkig van’-lijstje!My Profile

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten