Persoonlijk

Hello March – Pasen, veel verjaardagen en geld besparen

1 maart 2016

Vandaag is het al weer 1 maart en dat betekent dat het tijd is om de planning voor de komende vier weken op een rijtje te zetten. Ik vind het heerlijk om lijstjes te maken en ondanks dat ik nog niet heel veel gepland heb staan in maart, heb ik toch een fijne lijst kunnen maken. Pasen (en hopelijk heel veel lekkere ontbijtjes!), verjaardagen en mijn goede voornemen om nu eindelijk eens geld te gaan besparen. Kijk je met me mee naar de planning van maart?

1. Één van de leuke dingen aan maart zijn in ieder geval de verjaardagen, er staan namelijk een overload aan feestjes en andere gezellige etentjes in mijn agenda. Vandaag is vriendin Daniek jarig, waardoor de eerste dag in maart al goed begint met een gezellig feestje vanavond (inclusief 21-boek!!!). Komt wel bij dat ik tussen al die gezellige feestjes door héél veel deadlines heb wat betreft mijn minor, maar dat nemen we maar voor lief. Goed plannen is het halve werk…. We gaan het zien.

2. Jippie, eind maart is het weer Pasen en ik heb er ieder jaar weer véél zin in. De exacte planning voor dit jaar is nog niet helemaal bekend, maar hoogstwaarschijnlijk is er wel een fijne brunch of ontbijt aanwezig. En voor lekker eten kun je mij gewoon altijd wakker maken, maar ik geloof dat jullie dat intussen wel weten. Naast al die ontbijtjes en veel te veel chocolade (oeps) betekent Pasen voor mij ook dat ik van mezelf weer een glaasje alcohol mag nuttigen. Vanaf carnaval heb ik meegedaan met het zogenaamde ‘vasten’, geen druppel alcohol aanraken, en tot nu toe gaat het me in ieder geval prima af. Wordt nog wel een uitdaging met al die verjaardagen, zie punt 1……

3. Iets totaal anders, maar wel iets dat MOET, is het feit dat ik toch echt op m’n uitgaven moet gaan letten. Ondanks dat ik vrij weinig vaste lasten heb aangezien ik nog thuis woon, vliegt er iedere maand een overload aan geld uit m’n portomonnee aan sushi, nog meer sushi, kleding en festivals, verjaardagen en uitgaan. Dat kan en moet minder, want de zomer komt eraan en ook daarvoor moeten nog plannen gemaakt worden… Een kort en krachtig punt, maar waarschijnlijk wel de lastigste om te volbrengen. Let’s do this!

4. Omdat het begin februari met carnaval ongelofelijk slecht weer was is de optocht in Breda verplaatst naar begin maart, een goede reden om misschien wel weer mijn carnavalspak van zolder te trekken en nog één keer dit jaar een goed weekend te vieren. Trouwens, dit komt helemáál niet overeen met punt drie om geld te besparen….. En om tot Pasen geen alcohol te drinken…. Terwijl ik dit idee schrijf ben ik er dus al weer achter gekomen dat het ‘m niet gaat worden. Ik ben nu al verstandig bezig 🙂

5. Naast al die verjaardagen, Pasen en besparingen wil ik wel echt weer de volle focus op het bloggen leggen. Ik heb zo veel respect voor bloggers met de discipline om écht iedere dag (of meerdere keren per dag) te posten. Voor mij werkt de blogplanning van vijf keer per week eigenlijk prima, maar wanneer ik het bijvoorbeeld een dag vergeet valt vaak alles in de soep. Even back to reality vanaf nu: tijd maken om artikelen te schrijven (ik vind het ook gewoon hartstikke leuk, geen straf dus), mijn mail bijwerken en gewoon genieten van het consequent bloggen!!!

En wat zijn jullie plannen in de maand maart? Vieren jullie Pasen? Ik ben benieuwd! 

Liefs,
Denise

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply dresses and daisies 1 maart 2016 at 14:23

  Er staan zoveel leuke dingen op je planning. Leuk om ze in een overzichtje te zien. Maken gelukkig! 🙂

 • Reply Manon 1 maart 2016 at 14:40

  Wat een leuke dingen heb je op de planning staan
  Manon plaatste onlangs…Oriflame Giordani Gold Illuminating Pearls & Jewel PowderMy Profile

 • Reply alexa 1 maart 2016 at 14:43

  iK moet ook op mijn uitgave gaan letten ik koop veelte veel en dan vooral heel veel lunch afspraakjes, MOET ik mee ophouden!
  alexa plaatste onlangs…ProdentfabriekMy Profile

 • Reply Mariska 1 maart 2016 at 15:05

  Heel veel leuks weer! Dat besparen moet met een schema’tje of planning goed komen! En af en toe mag je jezelf best belonen 🙂
  Mariska plaatste onlangs…Androgyny Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick | reviewMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 1 maart 2016 at 15:16

  Wauw, leuke planning in het vooruitzicht
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Mijn 5 best gelezen artikelen van Februari 2016My Profile

 • Reply Desiree 1 maart 2016 at 15:59

  Hahah wauw! Ik wens je veel succes met het vasten tijdens alle geplande feestjes. Jij kunt dat! Geld besparen staat toevallig deze maand ook bij mij op nummer een. (Nooit gedacht dat ik dat ooit zou moeten zeggen..) Die citytrips en vakanties zijn geweldig, maar wel een rib uit je lijf. Tijd om te sparen voor de volgende vakantie. 😉 dat maakt het al minder pijnlijk. Geniet van deze maand! Liefs
  Desiree plaatste onlangs…Maart – Nieuwe uitdagingen en doelenMy Profile

 • Reply Nina Simplynspecial 1 maart 2016 at 16:55

  Op mijn geld letten staat hier ook op de planning. Of het lukt is de vraag haha. Komt vast goed, even wat vaker mezelf afvragen of ik iets echt nodig heb…. Meestal niet, haha.
  Nina Simplynspecial plaatste onlangs…Photo diary #62 DM, Balea & huilen met #AYNILMy Profile

 • Reply Withlovefroms 1 maart 2016 at 20:04

  Leuk om te lezen! Het wordt zo te zien een leuke maand met al die feestjes!
  Ik moet ook dringend wat geld sparen, hihi 🙂

 • Reply irene 1 maart 2016 at 20:42

  Ik vier ook pasen, leuk dat je carnaval nog een keertje over kan doen. Hopelijk wordt t alsnog een leuk feestje :)X
  irene plaatste onlangs…VLOG: K3 AFSCHEIDSTOURMy Profile

 • Reply Yvette 2 maart 2016 at 00:01

  Geld besparen hoeft trouwens niet heel lastig te zijn kan soms al met kleine dingen . Zo ben ik ook begonnen 🙂 . Succes ermee 😀

 • Reply Larissa 2 maart 2016 at 08:51

  Wat een leuke maand ga je tegemoet! Geniet ervan, ondanks de deadlines. Liefs!
  Larissa plaatste onlangs…OUTFIT – On the beach in FebruaryMy Profile

 • Reply Marloes 2 maart 2016 at 10:23

  Hee ga je ook carnavallen in Breda? Ik ben er ook! Gezellig! En knap dat je geen druppel alcohol meer hebt aangeraakt sinds carnaval. Daar ben ik helaas zwaar in gefaald, haha!

 • Reply Justine 2 maart 2016 at 15:14

  Ohja, pasen.. Dat was ik serieus al helemaal vergeten haha! En punt 3.. zo herkenbaar.. Ik moet ook echt minder uitgeven. Maar ik geniet zo van de dingen die wel geld kosten. Lastig haha!
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – maart 2016 #1My Profile

 • Reply Marleen 3 maart 2016 at 16:21

  Hmm lastig sommige dingen! Super goed van je dat je een soort alcohol stop hebt ! Hopelijk heb je veel leuke dingen met pasen zodat je je daar op kunt verheugen 🙂

 • Reply Iris 4 maart 2016 at 11:54

  Punt 3 is echt heel herkenbaar voor mij nu. Ben echt aan het sparen om uit huis te kunnen gaan, maar ga veel te vaak uit eten en leuke dingen doen, haha!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten