Lifestyle

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

4 februari 2015
Sinds een aantal maanden doe ik erg m’n best om alle foto’s op Instagram zó te bewerken, dat de hele feed bij elkaar past. Misschien een klein beetje overbodig, maar ik vind het zo’n mooi gezicht als alle foto’s op elkaar afgestemd zijn. Na veel lieve complimentjes en vooral heel veel vragen over hoe ik nu eigenlijk mijn foto’s bewerk, geef ik jullie vandaag de gouden tips om je foto’s net zo te bewerken als die van mij en een mooie ‘feed’ te creëren met heel weinig moeite. Kijk je met me mee?

Instagram-foto-1
Hoe maak ik mijn foto’s?
Eigenlijk maak ik alle foto’s sinds kort met mijn nieuwe iPhone 6, daarvoor deed ik het met m’n iPhone 4S en dat ging ook prima. Je hebt echt geen perfecte spiegelreflex nodig voor het maken van mooie Instagram foto’s!
Daglicht is essentieel voor een goede en heldere foto. Het is onwijs belangrijk om met het goede licht te fotograferen, wanneer je fotografeert met fel kunstlicht zal je foto ook geel uitslaan en dat is lastig weg te werken met filters. Sinds kort heb ik ook een softbox aangeschaft, waardoor ik bij schemering ook nog prima foto’s kan maken, heel handig! Ook vallen selfies nét iets mooier en egaler uit met het licht van de goede kant. Je wilt natuurlijk wel dat die jukbeenderen mooi uitkomen toch? 🙂
Wanneer ik producten fotografeer probeer ik altijd een effen ondergrond te gebruiken, zoals een witte plaat met hoogglans, waardoor je ook met de schaduwen kunt spelen. In mijn Instagram feed heb ik gekozen voor de hoofdkleur wit en verder wat vervagende kleuren, waardoor hele drukke achtergronden voor mij een no-go zijn. Ligt er maar net aan waar je voor kiest!
Instagram-fotoHoe bewerk ik mijn foto’s?
Ik maak én bewerk alle foto’s op Instagram met mijn iPhone 6. Helaas heb ik geen flauw idee hoe het er op andere telefoons aan toegaat, maar wellicht heb je toch wat aan mijn tips!

Allereerst vervaag ik de foto door de kleuren wat minder fel te maken, bijvoorbeeld met de gratis app Rookie. Dit is een ontzettend fijne app om de standaard dingen mee aan te passen, maar je kunt er ook hele leuke teksten en icoontjes mee in je foto’s plaatsen. Soms geef ik de foto een wat beige tint en af en toe vind ik het ook leuk om een extra vervagende rand toe te voegen, je merkt vanzelf wanneer dit nodig is. Daarna upload in de foto op Instagram en haal ik nog wat kleur weg uit de foto, maak ik het geheel wat lichter en speel ik een beetje met het contrast.
Instagram-foto-1
Kortom: wanneer je het leuk vind om net zoals mij voor een wat ‘vagere’ stijl te gaan, is het best makkelijk om dit vol te houden. Blijf consequent en voer bij iedere foto dezelfde handelingen uit! Eigenlijk kun je alle foto’s wel vervagen, wat lichter maken en de kleur er ver uithalen waardoor je al snel een mooi geheel krijgt. Natuurlijk heeft iedereen een andere smaak en zijn Instagram accounts met hele verschillende soorten foto’s ook hartstikke leuk, het is maar net waar jij je het beste bij voelt.

Ik hoop dat het nu duidelijk is hoé makkelijk ik mijn foto’s eigenlijk bewerk en dat je iets aan mijn tips gehad hebt. Natuurlijk is het de bedoeling je uniek bent, probeer dus je eigen draai te vinden, iets wat JIJ echt mooi vind. Instagram is toch een soort visitekaartje van jezelf, het zou  jammer zijn als je die van iemand anders nadoet. Eigenlijk heb je binnen no-time een consequente Instagram feed gecreëerd, of je nu houdt van lichte foto’s of gek bent op felle kleuren!
Volg jij mij al via Instagram?

You Might Also Like

91 Comments

 • Reply demooistesteraandehemel 4 februari 2015 at 06:52

  Ik heb geaccepteerd dat mijn feed nu eenmaal geen prachtige collectie is. Ik gebruik instagram om alle (leuke) momenten te delen en kies gewoon per foto wat ik er mee doe. Geen mooi overzicht waarschijnlijk maar als je gewoon volgt en je niet voor het mooie overzicht op mijn account kijkt merk je er niks van haha

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 07:55

   Nee precies, dat is ook super leuk en waarschijnlijk ook een heel stuk spontaner als al dat gepuzzel!

 • Reply Anouk 4 februari 2015 at 07:06

  Wat leuk dat je jou tips deelt! Ik probeer ook altijd mijn foto's in dezelfde stijl te plaatsen.

 • Reply Svenja 4 februari 2015 at 07:21

  Leuk dat je je geheim met ons deelt 😉 Je hebt echt een prachtige feed. Ik vind het ook altijd mooi als alle foto's bij elkaar passen zodat er een mooi geheel ontstaat! <3

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 07:55

   Ah dankjewel <3

 • Reply Marloes 4 februari 2015 at 07:47

  Je hebt een hele mooie feed <3 ! Leuk om te zien hoe jij je foto's bewerkt! Ik vind het zelf ook fijn om dezelfde stijl aan te houden. Geeft zo'n mooi overzicht! Ik vervaag mijn foto's ook altijd. Alleen mijn food foto's wil er kwa kleur altijd lekker uit laten knallen. Hihi :-)!

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 07:55

   Ah ja, ik ben ook altijd een tikkeltje jaloers op jou feed. Zo mooi al die food foto's! <3

 • Reply Alexandra // ILUMUOTI 4 februari 2015 at 08:13

  Jaa, jouw foto's zijn altijd heel mooi! Ik had altijd zo'n enorm witte feed, omdat ik heel mooi vind, maar dat is niet handig aangezien ik heel veel dan niet kan delen :/ Ben nu op zoek naar wat ik nu wil 😉

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 08:26

   Ah dankjewel! Dat is inderdaad wel waar, soms is het ook wel eens onhandig omdat het dan niet 'past' en je de foto niet kunt delen. Ik ben benieuwd waar je voor gaat!

 • Reply Daphne G 4 februari 2015 at 08:42

  Fijne tips! Ik vind je foto's/feed altijd heel erg mooi. Zelf kies ik er alleen ook het vaakst voor om alle leuke momenten te delen. Wellicht dat ik binnenkort ga beginnen met ze op een zodanige manier te bewerken dat het ook bij elkaar past. Liefs!

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:04

   Ah dankje Daphne!

 • Reply Fairygodmotherr 4 februari 2015 at 08:50

  Ik was al eventjes aan het wachten op zo'n artikeltje hihih 😉 . Superleuk dat je je tips gedeeld hebt met ons!

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:05

   Ah dat is fijn om te horen, ik hoop dat je er iets aan hebt gehad!

 • Reply Justine 4 februari 2015 at 09:06

  Jouw feed is prachtig! Mijn Feed is daarentegen helemaal niet zo samenhangend. Oh well.. Haha

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:05

   Dankjewel lieverd <3

 • Reply Fashion meets Beauty 4 februari 2015 at 09:14

  Bedankt voor je tips! Ik ben je als eerst gaan volgen op IG, mede door je mooie feed! Ik volg je nu ook op Bloglovin'

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:05

   Wat leuk om te horen! <3

 • Reply Mollymimi 4 februari 2015 at 09:15

  ik vind je feed mooi, als jij je daar prettiger bij voelt vooral blijven doen :). Ik doe het bewust niet, m'n hele "marketingstrategie" met bloggen enzo is net om zo dicht bij mezelf te blijven, en daar hoort ook gewoon een hele kneuterige mismatchende instagramfeed bij :p. ik vind het leuk om naar te kijken bij een ander, maar heb echt totaal geen behoefte om het zelf te doen… wel superjaloers op je iphone 6 en de geweldige kwaliteit van de foto's, ik doe het helaas nog steeds met een 7-jaar oude smartphone haha (ik kan niet eens selfies pakken terwijl ik mezelf op het schermpje zie, ik doe het nog op de oldskool manier :p)

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:06

   Wat knap dat je het nog steeds met zo'n oude smartphone doet, dat doe ik je niet na hoor! Nee precies, iedereen staat er gewoon anders in en ik kan echt helemaal begrijpen dat het juist super leuk is om écht alles te delen en lekker dicht bij jezelf te blijven in plaats van alles bij elkaar te matchen!

 • Reply beautifulday4makeup 4 februari 2015 at 09:20

  Wat doe je dat mooi!

 • Reply FAB le Frique (Frederique) 4 februari 2015 at 09:46

  Ben helemaal met je eens dat het fijn is als je foto's een beetje bij elkaar passen. Dat laat mensen je ook makkelijker volgen, denk ik. Ik gebruik zelf Afterlight en VSCO cam geregeld. Ook hele fijne apps! x Frederique – http://fablefrique.com

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:06

   Dat denk ik eigenlijk ook wel! Die apps zijn inderdaad ook heel fijn!

 • Reply Maaike 4 februari 2015 at 10:01

  Ik vroeg me al af hoe je het voor mekaar kreeg om de kleuren van je foto's zo beige te maken! Tof dat je het nu uitlegt 🙂

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:06

   Haha ah, ik hoop dat je er iets aan gehad hebt!

 • Reply Sanae 4 februari 2015 at 10:15

  Hele mooie feed! En super handige tips!

 • Reply Nortfhlix NL 4 februari 2015 at 10:19

  Je feed is prachtig, maar ik ben er niet mee bezig of alles bij elkaar past.
  Ik deel wat ik leuk vind, soms met en soms zonder filter.
  Maar wel leuk om je tips te lezen!

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:07

   Dankjewel! Ja precies, ieder zo z'n ding!

 • Reply Cindy 4 februari 2015 at 10:19

  Haha ik gebruik heel vaak de normale "filter" op Instagram. Omdat ik te lui ben om het te veranderen haha.. Die van jou zien er altijd wel erg mooi uit!

 • Reply anoukvanberlo 4 februari 2015 at 10:20

  Wat een mooie Instagram feed heb je! Ik heb laatst al mijn overbodige foto's verwijderd om ook een mooi geheel te krijgen in mijn foto's. Toch best lastig maar vanaf nu ga ik het proberen.

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:07

   Ah you go girl, succes! <3

 • Reply Ellen VC 4 februari 2015 at 10:22

  Ik heb altijd jaloers op jouw instagram, haha! Aan deze tips heb ik echt iets gehad!

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:07

   Ah dat is heel fijn om te horen <33

 • Reply nathalieruiter 4 februari 2015 at 10:40

  Wat leuk om te lezen en erg handig ook!
  Liefs Nathalie

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:07

   Dankjewel Nathalie!

 • Reply Sax and the Pretty 4 februari 2015 at 11:02

  Instagram-management! Oef, mijn feed past echt totaal niet bij elkaar, mijn Instagram is een ramp! x

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:07

   Haha yeah baby!

 • Reply Mayara Esther 4 februari 2015 at 11:06

  Dank je wel voor het delen! Zelf gebruik ik vaak de filter Eden/Aden van Instagram zelf om soortgelijke effect te krijgen maar ik ga het op deze manier proberen.

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:07

   Geen dank! Ik hoop dat het je gaat lukken!

 • Reply Kimsbloglife 4 februari 2015 at 11:07

  Superleuk artikel! Je feed zit er de laatste tijd inderdaad erg mooi uit! Zelf vind ik het altijd wel mooi om te zien bij anderen, maar ik trek echt foto's van van alles wat en heb dan soms het gevoel dat de foto's echter zijn als je ze niet bewerkt of als je de kleuren goed kan zien ofzo. Bijvoorbeeld al bij nagellak. Daarom kijk ik foto per foto wat ik het mooiste vind… Maar zo'n mooie feed is natuurlijk wel heel leuk! En ik ga er toch wel wat meer tijd beginnen in te steken om de foto's mooi te maken, meestal doe ik het maar snel snel.

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:08

   Dankjewel Kim! Heel veel succes, het gaat je vast lukken!

 • Reply Maaike 4 februari 2015 at 11:41

  Leuke en goeie tips! Ik probeer het ook wel maar vind het toch ook wel lastig als ik bijvoorbeeld een foto heb van een feestje/concert, dan zijn de felle kleuren namelijk ook heel gaaf hehe..

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:08

   Ja precies, dat is soms ook wel een issue waar ik mee te maken krijg. Soms post ik de foto dan maar gewoon niet, wat eigenlijk best wel jammer is..

 • Reply Wilmke Boersma 4 februari 2015 at 12:18

  Ik ben er sinds kort ook meer mee bezig. Hoewel ik witte feels erg mooi en gestyled vind, zou het nep zijn om het zelf te doen. Mijn feed is namelijk een verlengstuk van mijn blog en mijn blog is ook kleurrijk, dus is het logischer als ik die lijn blijf varen. Toch volg ik ook best veel feels zoals die van jou 😉
  X Wilmke
  http://Www.winwonderland.com

  • Reply Wilmke Boersma 4 februari 2015 at 12:19

   Feeds dus :p

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:09

   Ja precies, ik snap helemaal wat je bedoeld! Ik ben zelf best wel van het strakke en witte, dus mijn Instagram account komt redelijk overeen met mijn blog!

 • Reply Alexandra // ILUMUOTI 4 februari 2015 at 13:01

  Ik kon niet op je reactie reageren, dus dan maar zo: ik denk dat ik wel van het witte af ga stappen, omdat ik dat gewoon niet handig vind en omdat ik mijn Insta wat persoonlijker wil maken ofzo 🙂 Maar wil dus eigenlijk een beetje zo''n kleurenschema als jij hebt, maar dat lukt mij gewoon niet :'|

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 13:09

   Natuurlijk wel, je kunt bijna alle foto's zo bewerken! Ik snap wel dat het wat minder persoonlijk overkomt als alles zo bij elkaar hoort, dat is in het dagelijks leven natuurlijk ook niet zo.. Hm..

  • Reply Alexandra // ILUMUOTI 4 februari 2015 at 13:32

   Haha ja, naja, ik heb dus vaak dat ik dan een foto heb bewerkt en helemaal blij ben, en dan lukt het bij andere foto's totaal niet meer op die manier -_-

   Nu moet ik zeggen dat ik het liefste gewoon zo'n witte feed houd, maar daar moet ik dan in het weekend alvast heel veel foto's voor maken, omdat ik daar doordeweeks geen tijd voor heb 😐 Bovendien maak ik de foto's vaak met mijn camera. PFF, DILEMMA.

 • Reply Danielle 4 februari 2015 at 13:37

  Mooie feed heb jij! Ik ben er zelf alleen een beetje te lui voor haha! Vind het bij andere wel ook vaak leuk als de feed een beetje bijelkaar past!

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 15:09

   Dankjewel Danielle!

 • Reply Manon Boerakker 4 februari 2015 at 14:47

  Fijne tips en je hebt een mooie feed, ik probeer ook een beetje hetzelfde te doen, soms lukt het niet.

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 15:09

   Ah dankjewel Manon <3

 • Reply Ellemieke 4 februari 2015 at 14:50

  Thanks voor de tips! Ik vind het ook wel belangrijk om een mooie instagram feed te hebben, maar ik doe meestal geen effect of anders zwart wit.x

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 15:09

   Dat is ook heel mooi!

 • Reply Kelly 4 februari 2015 at 16:03

  Leuk om te zien!

 • Reply Kim 4 februari 2015 at 16:31

  Fijn artikel! Ik vind je foto's altijd erg leuk om te zien!

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 17:09

   Ah dankjewel <3

 • Reply withlovefromS 4 februari 2015 at 16:59

  Fijne tips! Je foto's zijn altijd heel mooi!

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 17:09

   Ah dat is lief!

 • Reply Anouk 4 februari 2015 at 19:13

  Aaah ik hou van dit soort artikelen! Altijd leuk om te lezen hoe anderen foto's maken en bewerken. En natuurlijk weer nieuwe apps vinden.
  xxx

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 19:15

   Ah dankjewel Anouk, fijn dat je er iets aan gehad hebt!

 • Reply Marlayne Vermeulen 4 februari 2015 at 19:17

  Je instagram feed is prachtig!

 • Reply Mandy Doornenbal 4 februari 2015 at 19:49

  Je feed is inderdaad prachtig! Heel clean, die van mij is alles behalve dat. Maar het past denk ik ook niet helemaal bij mij. Ik ben denk ik meer van de chaos, haha.

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 20:29

   Ah super lief <3

 • Reply Raounak 4 februari 2015 at 21:10

  Thankyou for sharing!! Jouw foto's zijn altijd zo mooi!! Ik vind het super mooi als een feed volledig bij elkaar past. Heb dat zelf nooit, maar ik kwijl wel altijd weg bij die van anderen (inclusief die van jou).

 • Reply Alexa Op 't Land 4 februari 2015 at 21:20

  het ziet er heel goed uit hoor je instagram, ik wil het ook een beetje gelijk hebben alleen lukt het niet echt 🙁

  • Reply Denise 4 februari 2015 at 22:49

   Gewoon even doorzetten! <3

 • Reply Esmée 7 februari 2015 at 16:20

  Wat een fijne tips! Ik denk dat je veel mensen hier echt mee helpt. Ik vind jouw Instagram erg mooi, maar mijn eigen Instagram is toch wat kleurrijker. Wel probeer ik steeds meer te werken met bewerkingsprogramma's voordat een foto online komt. x

  • Reply Denise 8 februari 2015 at 23:12

   Fijn om te horen dat je er iets aan gehad hebt!

 • Reply patriciakleijn 7 februari 2015 at 20:44

  Ik vind dat je een prachtige feed hebt en zeker een inspiratie, zelf ben ik ook steeds meer bezig met de foto`s in 1 styl te krijgen maar ben er nog mee aan het spelen om overal een beetje dezelfde filters overheen te gooien

 • Reply Fleur 8 februari 2015 at 18:13

  Wat mooi inderdaad zeg!
  Zo had ik het nog niet bekeken.. Ik vind de foto's onwijs mooi en aangezien je er dus best wel wat tijd in stopt is dat ook best wel terecht.
  Knap dat je daar het geduld voor hebt:).

  • Reply Denise 8 februari 2015 at 23:12

   Ah dankjewel Fleur!

 • Reply Selma Alidini Memić 8 februari 2015 at 19:08

  Mooie fotos meid.

  Kus,
  http://www.shoeaholicandmore.com

 • Reply beautifulyoubyfleur 8 februari 2015 at 20:44

  Handige tip! Ik vind jou Instagram feed altijd heel leuk om doorheen te kijken en inspiratie op te doen!

  • Reply Denise 8 februari 2015 at 23:12

   Ah wat leuk om te horen! <3

 • Reply Claudia 15 februari 2015 at 11:10

  Handige tips, ik blijf het leuk vinden om te ontdekken hoe iedereen zijn foto's bewerkt.

  • Reply Denise 4 april 2015 at 07:00

   Dankjewel Claudia!

 • Reply Mieke van der Sande 2 maart 2015 at 17:21

  Hi! Ik probeer op instagram steeds meer 1 kleur aan te houden en dan voornamelijk een witte rand of achtergrond. Niet altijd lukt dit bijv wanneer ik een mooie moment wil plaatsen van natuur ofzo. Op mijn blog probeer ik nu wel steeds vaker bij de zelf gemaakte foto's een witte achtergrond te houden. De kleur die jij kiest staat erg netjes! Liefs,

 • Reply Ellen VC 2 maart 2015 at 19:08

  Jouw foto's herken ik altijd wanneer ik ze zie verschijnen! Bedankt voor de tips!

  • Reply Denise 4 april 2015 at 07:01

   Ah dat is zo leuk om te horen!

 • Reply Jolien 12 maart 2016 at 17:51

  Wauw, je foto’s zijn echt prachtig!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten