Geen categorie

Photo Diary #33 – I’m back, vriendinnen en tentamens

1 februari 2015
Yes, I’m back people! Na al die weken studeren, stressen en met mijn hoofd volledig bij andere dingen dan mijn blog is het nu weer tijd om lekker artikelen te schrijven en het bloggen weer op te pakken. Natuurlijk komt er morgen – standaard op maandag – een Photo Diary online van de afgelopen week, maar omdat ik er nog een paar achterloop kan ik het niet laten om er vandaag ook gewoon een online te gooien. Kijk je met me mee?

Allereerst: bereid je voor op héél veel foto’s die te maken hebben met mijn studie. De afgelopen weken waren een hel wat betreft school, er stonden enorm veel deadlines gepland en ook aan de tentamens moest ik weer geloven. Na drie weken vakantie begon mijn week dan ook weer heerlijk in een bomvolle bus richting de campus. Wát een hel, ik krijg geloof ik iedere dag een beetje meer frustraties krijg aan het openbaar vervoer.
Mhh, aan deze colleges kan ik wel wennen. Het is alles behalve vervelend om de maandagmorgen te beginnen in grote, zachte bioscoopstoelen onder het genot van koekjes en mijn geliefde MacBook die de afgelopen weken verdacht veel in zijn hoes heeft gezeten..

En ja, natúúrlijk kon vandaag het openbaar vervoer niet gewoon een keer meezitten. De treinen reden niet wegens een storing en het zou nog 3 uur(!!) duren voordat de eerstvolgende trein reed. Shit. Oké, eindelijk een goed excuus om Happy Italy nog eens van binnen te bekijken. Ik bestelde meteen een heerlijke warme chocolademelk – inclusief enorme toef slagroom, duh – om mezelf een beetje op te warmen.

Sinds een paar weken gebruik ik de app Wonderlist om mijn to-do lists digitaal in te voeren. Zelfs bij de kleinste dingen kan ik het niet laten om ze in te typen, er is namelijk niets lekkerder dan het gevoel dat je iets af kunt vinken. Stiekem zelfs nog veel leuker dan op papier! Ik zag laatst dat je je to-do lists ook kunt delen met mensen. Eigenlijk heb ik wel een fanatieke sporter nodig om de to-do lists mee te delen, zodat ik me iedere keer schuldig voel dat ik nog steeds niet beweeg 🙂

Tijdens het leren komt mijn lieve kat Floris altijd gezellig bij me liggen. Ik kon het niet laten om de foto zó te maken dat het net leek alsof hij een selfie maakte, haha.

Mijn zusje vierde haar laatste stage dag in groep 3/4 en maakte samen met mama deze té schattige sneeuwpoppen als traktatie. Lekker creabea – ik had het zelf nooit verzonnen – en ook nog eens heerlijk omdat alles bestaat uit snoep en chocolade. Nom nom.
‘s Avonds vierde ik de verjaardag van een van mijn beste vriendinnen. We dronken gezellig wat wijntjes en doken daarna nog even de stad in, wat helaas een beetje tegenviel. Ergens vind ik het iedere keer weer een domper als we na een gezellige avond thuis in de stad belanden, hebben jullie dit ook?

Selfie! Ik ben nog steeds zo verliefd op mijn witte jas en sjaal van Primark, die ik bij de opening in Den Haag aanschafte. Hij is zó lekker zacht en super pretty, het jammere aan een witte jas is dat ik bij ALLES wat ik doe op moet letten. In de trein op die heerlijke stoffige stoelen zitten, in de regen fietsen, tegen een vieze jas aan hangen: bij alles gaat er nog steeds een alarmbelletje af. Helaas zit er al één mega grote zwarte veeg op de jas onder m’n arm, ik besefte me niet dat de auto érg vies was toen ik het parkeerkaartje in de automaat wilde doen. Maar ach, had ‘ie maar geen jas moeten worden.
Tijd om een stukje van mijn parfum stash eens uit te mesten! Ik heb een enorme verslaving opgebouwd in de afgelopen jaren en ik schaam me dan ook niet voor mijn enorme collectie geuren. Af en toe haal ik ze allemaal van de plankjes af en is het tijd om ze af te stoffen, dat is dan weer een nadeel van zo veel niet-gebruikte geuren – luxe probleempje.. –

Vrijdag kwam mijn lieve vriendin Yara weer terug naar haar hometown – ze woont sinds een paar jaar in Den Haag – om haar verjaardag te vieren. Vaak geven we met alle vriendinnen samen een groot cadeau, maar omdat ze over een paar weken naar New York en Curacao gaat stopten we allemaal wat geld in een onwijs schattige dolfijnen spaarpot.

En daarna doken we de stad weer in, wat overigens érg gezellig werd en er voor zorgde dat ik pas om 05:45 uur tevreden in bed lag. Bleek de volgende dag overigens een wat minder goed idee geweest te zijn..

Lekker luieren in bed dus! Met het ‘ik moet nu echt gaan leren’- schuldgevoel keek ik een stuk of drie films en wist ik eigenlijk gewoon de hele dag niets te doen om rond 21:00 uur weer dood moe in slaap te vallen. Zo’n enorm nadeel van tot laat stappen: de volgende dag ben je helemaal niets meer waard.
Ook brachten we de auto naar de garage, door het gewicht van de sneeuw vorige week was de ruitenwisser serieus helemaal afgebroken. Super gek, maar sneeuw kan dus echt een enorme kracht hebben. In deze winkel kun je daar trouwens veel meer informatie over vinden! Na een uurtje konden we gelukkig al weer naar huis, tijd om weer lekker m’n benen omhoog te gooien.

Nadat ik weer een beetje bekomen was maakte ik een nieuwe profielfoto voor al mijn social media kanalen. Het werd wel weer eens tijd voor een beetje afwisseling! Volgen jullie mij trouwens al op Instagram, Facebook en Twitter?
Pakketjes tijd! Ondanks mijn blogbreak van een paar weken kwamen er toch nog een aantal leuke pakketjes binnen. Zo kreeg ik onder andere dit enorme pakket van The Body Shop, vol met heerlijke producten uit de nieuwe Glazed Apple en Frosted Cranberry lijn. Dankjewel!

Laatst vertelde ik jullie al dat we kerst bij oma verschoven hadden naar januari vanwege de drukke agenda’s en andere verplichte activiteiten in december. Super leuk om een paar weken later dus nog een keer de chique outfits uit de kast te trekken en met familie samen te zijn. Ook kregen we allemaal nog lieve cadeau’s én natuurlijk was er weer vlees over voor een heel weeshuis. Ach, het was gezellig!

Sinds twee weken ben ik helemaal obsessed van quotes. Vroeger vond ik het maar niets, al die plaatjes met teksten trokken eigenlijk helemaal mijn aandacht niet maar ‘opeens’ besloot ik ze toch leuk te vinden en er bij iedere blik op Pinterest meteen 30 op te slaan. ‘Rise up & attack the day with enthusiasm’ vond ik wel een gepaste voor vandaag. Er moest namelijk heel de dag – ja echt, héél de dag – geleerd worden en daar was best een portie enthousiasme voor nodig.
En zo ging ik – vol goede moed – aan de slag met het leren voor de tentamens. Natuurlijk had ik het al zó ver uitgesteld dat ik wel moest. Ik merk steeds meer dat leren of presteren zonder druk me moeilijker afgaat dan voorheen. Heel vervelend eigenlijk, nu ligt er steeds nog een enorme berg papierwerk op me te wachten de avond voor het tentamen, hmpf.

Shabbies, witte jas van Primark en mijn favoriete Calvin Klein tas aan de hand: helemaal ready voor het eerste tentamen. Helaas was dit tentamen echt té sneu voor woorden. Iemand besloot hard te roepen dat we de boeken bij het tentamen mochten gebruiken en voor dat ik het wist, zat dus iedereen met halve aantekeningen het tentamen te maken. Natúúrlijk kregen we een uur na het tentamen meteen een mail dat het ongeldig verklaard was en dat we het deze week nog in moesten halen. Ik geloof dat ik nog nooit zo chagrijnig in de trein terug naar huis heb gezeten. Vier uur voor niks op school gezeten, dat had ik veel beter aan mijn andere tentamens leren kunnen besteden. Na tien keer diep inademen besloot ik dat boos blijven geen zin had, niets aan te doen. Volgende keer gewoon tien keer nadenken en niet zomaar iedereen geloven.
Dinsdag was het tijd om het marketingcommunicatieplan te presenteren voor de medewerkers van Miljoenenspel. Twee toppers uit mijn projectgroep namen dit op zich – nogmaals onwíjs bedankt, ik hield het nu al niet meer van de zenuwen, laat staan wanneer ik moest presenteren in het engels -, en na de presentatie werden er drie kwartier lang vragen op ons afgevuurd. Resultaat: 6,5. Dikke prima!

En ja, dat moest natuurlijk gevierd worden met de lekkerste pasta van heel Tilburg. Ik ging voor de pasta Siciliana met gedroogde tomaatjes, penne, basilicum, mozzarella en parmezaanse kaas. Té lekker en ook helaas een tikkeltje té ongezond om iedere dag te eten.

Het weekend stond gelukkig in het teken van ontspanning, iets wat ik wel kon gebruiken na twee weken verslagen schrijven en studeren. Samen met bijna al mijn lieve vriendinnen dronken we gezellig wat wijntjes thuis om daarna meteen weer lekker in bed te kruipen. Nog twee tentamens te gaan volgende week, ik moet fit blijven.

Maar zondag kon ik het weer niet laten en dook ik met mijn lieve vriendin Geertje weer de kroeg in. Omdat carnaval al onwijs dicht bij komt – nog maar 2 weken! -, staan alle café’s al in het teken van carnavalsmuziek en gekke hoedjes. Dit jaar gaan we met alle vriendinnen als engel, to be continued..
En nog een mooie quote om de week mee af te sluiten. Stay focused and extra sparkley! Ik denk dat het heel belangrijk is om me de komende week nog volle bak te focussen op school en daarna te genieten van een welverdiende vakantie.
Ik ben oprecht heel blij dat ik eindelijk weer de tijd, zin en kracht heb gevonden om het bloggen weer op te pakken. Morgen zien jullie de Photo Diary van mijn afgelopen week. Heel erg bedankt voor alle bezorgde en lieve berichtjes, maar ik beloof jullie dat ik vanaf nu weer helemaal terug ben!
Liefs, Denise

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply demooistesteraandehemel 1 februari 2015 at 08:04

  Wat leuk dat je zoveel quotes vind. Ik 'pin' ook maar al te graag wat af wat betreft quotes haha. Oh en ik zou ook echt enorm balen als er een tentamen overnieuw gemaakt moest worden aangezien ik iemand ben die het in mijn hoofd stamp en het direct na het tentamen weer allemaal vergeet.

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:40

   Precies, ik sla alles op in mijn korte termijn geheugen! Kon dus helemaal opnieuw beginnen..

 • Reply Justine A 1 februari 2015 at 08:29

  Yay! Denies is back! Mij kan het me overigens wel voorstellen hoor, zit zelf nu in de tentamens en na t leren is de concentratie om te bloggen vaak ver te zoeken.

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:40

   Gelukkig heb ik de komende tijd genoeg tijd <33

 • Reply Madeleine 1 februari 2015 at 08:44

  Aahh, super dat je weer terug bent! Erg leuke foto's en die laatste quote is echt geweldig, haha! Je hebt in ieder geval een heerlijke vakantie om naar uit te kijken!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:40

   Hihi dankjewel <33

 • Reply Simone -lifeofsimone- 1 februari 2015 at 09:11

  Mooie foto's! Heb echt heel veel zin in warme chocolademelk nu hihi. Fijn dat je er weer bent!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:40

   Dankjewel Simone!

 • Reply Sanae 1 februari 2015 at 09:46

  Hele mooie foto's! Happy Italy heeft inderdaad hele lekkere pasta!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:41

   Dankjewel Sanae! Happy Italy is inderdaad echt m'n favoriet wat betreft pasta's. Lekker en goedkoop!

 • Reply Be Beautifully 1 februari 2015 at 10:25

  Ik moet je even zeggen dat ik je al miste! Leuk om weer een overzicht van je te zien. Leuke foto's en wat ben je toch een mooie meid!

 • Reply Mayara Esther 1 februari 2015 at 11:02

  Ik was ook een tijdje afwezig en vanaf vandaag blog ik weer. Bij mij was het deels door school en deels omdat het niet lukte, ik had ideeën maar ik kon niets opschrijven. Maar ik moet nu helaas weer gaan leren hehe. En ooh ik ben benieuwd naar de TBS pakketje.

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:41

   Ah wat leuk dat je ook weer begonnen bent!

 • Reply Eline R. 1 februari 2015 at 11:17

  Wat een onwijs leuke foto's! En wat ziet die chocomel er onwijs lekker uit! X

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:41

   Ah dankjewel Eline!

 • Reply Anoniem 1 februari 2015 at 11:25

  Denise! Weer mooie foto's en een leuk verhaal!!! Groet Edwin http://www.foto-edwin.nl

 • Reply Kelly 1 februari 2015 at 11:52

  Leuke foto's! En wat schattig die traktatie.

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:41

   Hihi leuk is 'ie he!

 • Reply Laura 1 februari 2015 at 12:33

  Leuk dat je weer 'terug' bent! Ik ben al benieuwd naar je nieuwe artikelen. Haha wat leuk dat jullie kerst hebben verplaatst naar januari. Heb je toch nog iets leuks van de feestdagen een maand later!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:41

   Dankjewel Laura! Inderdaad super gezellig en een heel leuk idee!

 • Reply Evelien | Live life lovely 1 februari 2015 at 12:37

  Wat leuk dat je weer terug bent! Wunderlist vind ik ook echt een super handige app. Die sporter om een lijst mee te delen zou voor mij ook wel een idee zijn 😉

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 12:42

   Haha, zo wordt je lekker gemotiveerd om ook te bewegen!

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 1 februari 2015 at 12:59

  YAY fijn dat je weer terug bent! Ik vind het wel goed dat je even afstand hebt genomen, dat kan ik nog niet zo goed!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 13:46

   Fijn om te horen, het is soms best even lekker! 🙂

 • Reply Sax and the Pretty 1 februari 2015 at 13:12

  Ha, iedereen heeft een beetje een januari blog-dip! Toevallig had ik het gister nog met iemand over dat het stappen de laatste tijd inderdaad zo tegenvalt en het veel gezelliger is bij iemand thuis. Oef, misschien worden we oud 😉 x

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 13:46

   Haha, misschien zal dat het zijn 🙂

 • Reply Melanie Jong Tjien Fa 1 februari 2015 at 13:40

  Leuk dat je weer helemaal terug bent en weer artikelen gaat schrijven! Het is soms ook heel lastig om een blog met alles daarnaast te combineren, vooral met tentamens! Ben benieuwd naar je diary van morgen 🙂 xx

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 13:46

   Ah daar heb je helemaal gelijk in!

 • Reply Suzanne 1 februari 2015 at 14:24

  Leuke foto's! Leuk dat je weer helemaal terug bent!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 14:25

   Dankjewel Suzanne!

 • Reply withlovefromS 1 februari 2015 at 14:41

  Wat fijn dat je terug bent! Leuke foto's heb je genomen!
  Die chocolademelk ziet er suuuper lekker uit!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 17:04

   Leuk om te horen! <3

 • Reply Ellen VC 1 februari 2015 at 14:49

  Super dat je terug bent, ik heb je artikels gemist! Ik gebruik nu ook Wunderlist!

 • Reply Charlotte 1 februari 2015 at 15:29

  Yay! Ik heb je gemist girl! Goed bezig zeg met je tentamens en school! Wauw college ziet er inderdaad super chill uit inderdaad! Hmmm al die lekkere dingen van Happy Italy, lekker! Superleuk dat je weer terug bent!

 • Reply Linda 1 februari 2015 at 16:32

  Jippie, we kunnen weer van je blogjes gaan genieten! Fijn dat je er weer tijd voor hebt meid, en wat spot ik daar een mooie parfum collectie! <3

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 17:04

   Wat een lieve reactie 😀

 • Reply Marloes 1 februari 2015 at 17:19

  Leuke foto's meid! Het zijn er inderdaad een hele hoop! Leuk dat je weer terug bent. Haha ik heb ook zoveel zin in carnaval. Leuk dat je als engel gaat. Ik ga als cupido en fee 🙂

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 21:59

   Dankjewel Marloes! Super leuk ook!

 • Reply Deisy 1 februari 2015 at 18:05

  Quotes zijn echt heerlijk en kan ik zelf ook uren naar blijven zoeken haha. Wat een heerlijk chocolademelk zeg: maakt het wachten toch een stukje minder erg. En ik ben bekend met de te grote parfumcollectie. Jij hebt mij nu dus echt inspiratie gegeven om dat ook een keer uit te gaan zoeken. Dus bedankt daarvoor. Liefs, Deisy

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 21:59

   Ah dat is super fijn om te horen! Liefs

 • Reply Saskia | Former Parades 1 februari 2015 at 19:56

  Leuke diary!! Wonderlist klinkt echt als iets dat ik ook zou moeten gebruiken, haha. En ik snap precies wat je bedoelt, ik vind het ook altijd zo'n domper om na een gezellig avondje bij iemand thuis 'nog even de stad in te gaan'. Het valt me dan altijd toch een beetje tegen!

  ♥♥♥

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 22:00

   Dankjewel Saskia! <33

 • Reply Cindy 1 februari 2015 at 20:24

  Wat leuk dat je weer terug bent! Ik had dat ook altijd hoor: Gezellige avonden met vrienden thuis, dan de stad in en weg gezelligheid.. Geniet van je vakantie!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 22:00

   Dankjewel Cindy <3

 • Reply Kim 1 februari 2015 at 20:55

  Leuk dat je er weer bent! Die warme choco ziet er heerlijk uit.. Ik weet hoe je je voelt.. ik heb ook zoveel tentamens! Meh, blij als het weer voorbij is allemaal!

  • Reply Denise 1 februari 2015 at 22:00

   Ah heel veel succes met je tentamens Kim!

 • Reply Alexa Op 't Land 2 februari 2015 at 19:43

  Heel erg leuk om na bijna een maand eindelijk weer een artikel van je online te zien. Heb ze gemist hopelijk ga je snel weer meer bloggen en hoop dat alles op school goed is gegaan xxx

 • Reply beautifulday4makeup 5 februari 2015 at 22:14

  Wat een leuke dolfijnenspaarpot zeg!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 22:19

   Hihi, schattig he!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten