Photo Diary

Photo Diary #79 – Beoordeling op school en 3,5 jaar samen

21 maart 2016

Time flies when you’re having fun, afgelopen week was dan ook in een razend tempo weer voorbij… Zo stond mijn eerste beoordeling op school gepland (spannend!), bezocht ik het event met de nieuwste prêt-à-porter collectie van Mart Visser, volgde ik mijn eerste les pilates én was ik precies 3,5 jaar samen met Joost. Kijk je met me mee?

Photo-diary-1Op maandag werd ik uitgenodigd voor een héél bijzonder event: Mart Visser presenteerde zijn nieuwste prêt-à-porter collectie door middel van een intieme en mooie show. Zoals verwacht is de locatie van de show ontzettend mooi en tof aangekleed (kan ook eigenlijk niet anders bij Mart!). De hele winkel is leeggehaald en er zijn langs beide kanten stoelen gezet, verder is er een soort aluminium catwalk uitgelegd (lijkt me overigens MEGA moeilijk om met die enorme hakken overeen te lopen, maar spectaculair is het wel!!!) en is de ruimte gevuld met dertig dames, waarvan ik er dus één ben. Redelijk bijzonder om in zo’n klein gezelschap samen met verschillende redactrices van grote magazines in een ruimte te staan dus.

Tijdens de show vertelt Mart Visser over de verschillende items uit de lente- en zomercollectie en verschijnen er steeds vier outfit’s op de catwalk. In totaal liepen er vier verschillende modellen mee, variërend van 20 jaar tot 40 jaar, omdat de hele nieuwe collectie geschikt is voor alle leeftijden. Last but not least mogen we nog een nieuw item uit de collectie uitzoeken (WAUW!). Het hele verslag van de show kun je HIER lezen.

Photo-diary-2Ondanks dat ik redelijk futloos wakker word, gaat de wekker dinsdagochtend VROEG. Vandaag heb ik mijn allereerste beoordeling op de Fotovakschool (ik volg daar een half jaar lang mijn minor) en er moet stiekem nog wel iets gebeuren aan mijn foto’s. De opdracht? Maak een serie van 5-10 foto’s van je straat, uiteraard met verschillende cameratechnieken, standpunten en een achterliggende gedachte met wat je wil overbrengen. Best pittig, maar ik heb gelukkig al het een en ander vooraf kunnen laten zien en dat klonk GELUKKIG positief (anders had ik nu waarschijnlijk compleet in de stress gezeten).

Maar goed, om 11.15 uur zijn al mijn foto’s goed bewerkt en ik ben tevreden. Daarnaast hebben we iedere les een werkboek bij moeten houden met ALLE opdrachten die we ooit in de les of als huiswerk gedaan hebben, een flink boekwerk dus. Heb ik gelukkig vanaf het begin van de minor bijgehouden en is dus compleet. Goed gedaan Denise.

Photo-diary-3Duimen jullie een beetje met me mee? (Snapchat: Denise_cx)

Eenmaal op de Fotovakschool in Rotterdam aangekomen ga ik voor het eerst in mijn leven aan de slag met een ENORME printer, waarvan de instellingen ook iets pittiger zijn dan ‘druk af’. Maar goed, gelukkig zijn er twee klasgenootjes met exact hetzelfde probleem en komen we er na een uur achter hoe het precies werkt (en de kleuren overeen komen met de digitale foto!). Ik had hier gelukkig al rekening mee gehouden voordat ik vertrok, waardoor ik precies aan de beurt ben wanneer de foto’s geprint zijn en ik ze mooi uitgesneden heb. Let’s go!

De uitslag? I DID IT! Nadat ik mijn foto’s gepresenteerd had en het werkboek bekeken was, vertelde mijn docent dat ik het GELUKKIG ruimschoots gehaald heb. Mijn exacte punt krijg ik deze week te horen, maar dit is in ieder geval al ontzettend fijn. Op naar de volgende opdracht!

Photo-diary-4Om te vieren dat ik mijn eerste beoordeling overleefd heb met een goede voldoende (dat waren haar woorden!) EN omdat ik morgen 3,5 jaar samen ben met Joost, gaan we lekker sushi eten in Breda. Op Snapchat plaats ik deze foto…. Ik bereid jullie alvast voor op wéér sushi in deze Photo Diary, SORRY. Ik beloof jullie dat ik vanaf nu twee weken geen sushi ga eten, goed voor mijn lichaam en goed voor mijn portemonnee (en stiekem ook voor jullie verlangen naar sushi).

LEKKER! Joost en ik eten trouwens dit keer bij Geisha Lounge op de Havermarkt in het centrum van Breda, prima locatie en echt ontzettend lekker eten. Allemaal gewoon nét andere combinaties dan de gemiddelde sushitent, hier gaan we vaker terug naartoe (ooit, niet binnenkort hoor).

Photo-diary-5Mijn woensdagen staan nog steeds gelijk aan VRIJE dagen, geen school, geen huiswerk en geen werk. Gewoon even lekker tijd voor mijzelf. Essentials of the day: donkere lipstick van Yves Saint Laurent, de geur Dolce & Gabanna The One, Benefit concealer Boi-ing, Gouden Anny nagellakje, ringen van MelanO en het oogschaduwpalette van Dr. Hauschka (fijnste ooit!).

I’m ready for today! 🙂

Photo-diary-6Allereerst moet ik een rotklusje oplossen: mijn fiets staat namelijk al drie dagen op het station met een platte band. Het lijkt alsof ‘ie niet helemaal lek is, maar gewoon echt een beetje slap. Na een flinke zoektocht op het station naar een kleine fietspomp met Joost is het ons niet gelukt om zo’n ding te vinden, daarom probeer ik het vandaag met een van thuis. Gelukkig wordt mijn band uiteindelijk wel hard, maar al snel blijkt dat ‘ie dus langzaam leegloopt. Heb onderweg naar huis de band vier keer(!) als een kneus moeten oppompen, een klein beetje voorschut was het wel. Maar goed, hij staat nu thuis en moet dus gemaakt worden. En dat moet ik echt even zien te regelen deze week.

Daarna ga ik aan de slag met mijn nieuwe Genesis stijltang van DIVA, een prachtig cadeau dat ik ontving na het event van John Beerens vorige week. Trouwens best grappig om te laten zien, aangezien mijn spiegelreflex geen uitklapbaar schermpje heeft (HEEL onhandig!) en ik toch echt foto’s van mijzelf moet maken, is dit meestal mijn opstelling. Uiteraard voor het raam (goed licht) en een spiegel achter mijn camera om te kijken wat ik precies in beeld heb.

Photo-diary-7Na het testen van de stijltang ben ik echt FAN, binnen vijf minuten is mijn haar volledig stijl, glanzend én pluisvrij. Kijk, dit moet een vrouw gewoon hebben. Mocht je trouwens benieuwd zijn, de hele review van de tang kun je HIER lezen.

‘s Avonds ga ik eindelijk voor het eerst een les pilates volgen. Vorige week kwam een proefles niet uit, maar gelukkig =is er vanavond wel plek voor mij. Ik kwam er trouwens achter dat de lessen worden  gegeven in een splinternieuwe studio én op nog geen drie minuten fietsen van mijn huis. Perfect. De les zelf was overigens heel erg fijn, redelijk pittige oefeningen, duidelijke instructie en coaching en toch ook lekker rustgevend. Heb besloten om dit iedere week te blijven doen, dus woensdagavond staat vanaf nu gelijk aan pilates, ik heb dus ein-de-lijk weer een sport gevonden!!!

Photo-diary-8De laatste werkdag van de week (vrijdag dus) is toch altijd nog redelijk pittig. Ik volg dan twee lessen op de Fotovakschool en ‘s avonds moet er uiteraard iets leuks gedaan worden met vriendinnen. Dit keer gaan bij de les beeldbewerking aan de slag met een foto creëren waarop je zelf meerdere keren staat. HEEL leuk en grappig om te doen, ik ga hier nog een uitgebreid artikel over schrijven zodat jullie ook weten hoe dit moet. Het is namelijk best makkelijk!

Photo-diary-9Gelukkig kom ik tegenwoordig in het licht(!) thuis, velen malen beter dan in het donker, ik merk dat ik echt meer energie heb wanneer de zon nog gewoon schijnt. Thuis tref ik mijn gekozen item van Mart Visser aan, dat is echt ongelofelijk snel afgeleverd zeg. Het jasje is overigens nóg mooier dan online en past precies, ik ben nog van plan om er wat outfitfoto’s mee te maken. Stay tuned!

‘s Avonds komen er twee vriendinnen naar mij en gaan we weer aan de slag voor een 21-boek van een vriendin, erg leuk. Uiteraard worden er weer de nodige wijntjes genuttigd en besluiten we om ook nog een kijkje te nemen in de stad, waar het ERG leuk bleek te zijn. Gevolg: om 04.30 uur sluit ik mijn ogen en om 09.00 uur gaat de wekker. Dit was achteraf toch niet zo’n heel goed idee voor deze oma. Oeps.

Photo-diary-10Gelukkig kan ik van 11.00 uur tot 13.55 uur nog even flink bijtanken, wel jammer dat ik dus op het midden van de dag wakker word en de halve dag al voorbij is….

Het is dus al 15.00 uur geweest wanneer ik besluit om mijn kledingkast eens even flink uit te mesten en twee uur later ben ik NOG STEEDS bezig. Als je gezien had hoe het er eerst uitzag dan begrijp je wel waarom, maar voor nu hangt het linkse deel van mijn kast in ieder geval weer netjes.

Photo-diary-11Het rechtste deel is ook nog even flink aanpoten…. Uiteindelijk ben ik om 17.30 uur klaar, gooi ik vier paar schoenen weg en een zak met kleding en heb ik nog een rondje gestofzuigd en mijn bed verschoond. Toch nog productief geweest vandaag dus, goed bezig.

‘s Avonds kan ik er helaas echt niet meer omheen: ik moet nu echt de verschillende licenties van Adobe aan gaan schaffen. Heb de afgelopen dertig dagen uitgehouden met een proefversie, maar deze is helaas verlopen en op geen enkele mogelijkheid meer met een ander mailadres in te schakelen zonder alles weg te gooien. Vooruit dan maar, een klein beetje pijnlijk was het wel, maar ik ben vanaf vandaag dus een jaar lang legaal in het bezig van Photoshop, Indesign, Bridge etc…..

Photo-diary-12Nou, dan kan die ellendige belastingaangifte over het jaar 2015 er ook nog wel bij. Omdat mijn blog ook mijn bedrijf is komt er dus een stuk meer bij kijken dan voor de gemiddelde twintiger, ugh. Ten eerste ben ik op de middelbare school blijven zitten op VWO door het vak M&O (en dat is precies dit) en ten tweede heb ik hier dus gewoon echt een hekel aan. Gelukkig is mijn vader een stuk geduldiger dan ik en samen zijn we binnen drie kwartier klaar. Fijn, is dat ook weer afgestreept. Zo iets komt gewoon nooit uit, je kunt er dus maar gewoon vanaf zijn.

Om mezelf te belonen voor de belastingaangifte én het feit dat ik veel oude schoenen heb weggegooid (en dus weer plek heb voor nieuwe), bestel ik meteen een nieuw paar schoenen. Zag ze bij een aantal bloggers voorbij komen en ik vind ze zo leuk dat ik het gewoon niet kan laten. Kan ze altijd nog retour sturen, we zullen zien… De rest van mijn zaterdagavond besteed ik lekker burgerlijk met mijn ouders en Joost op de bank, een keer rustig is ook eigenlijk best wel fijn.

Photo-diary-13Zondag worden we dan ook fit wakker en besteden we de rest van de ochtend aan het terugkijken van het programma Fillemon Staat Strak, waarbij hij dus voor het eerst anabolen gaat gebruiken. Blijkt dus echt een interessant programma te zijn, ik wist er eigenlijk niet veel vanaf.

En we kijken foto’s terug van onze rondreis door Amerika, deze foto is al twee jaar(!) geleden gemaakt. Bizar hoe snel de tijd voorbij gaat….

Photo-diary-14Omdat we ons bed ook nog even willen verlaten, besluiten we om bij Nikki’s hockeywedstrijd te gaan kijken. Het bleek overigens véél kouder te zijn dan ik dacht, maar we konden nog wel een mooi doelpunt meepikken.

De rest van de dag doen we boodschappen, koken we een lekkere pasta en bakken we voor het eerst arretjescake. Ik had er wel eens van gehoord, maar er zit dus veel cacao in en biscuitjes, best wel lekker. De taart op de foto is overigens Red Velvet Cake, echt heel erg lekker. We moesten wat eten om de tijd van het opstijven te overbruggen… 😉

Deze week ga ik gezellig met mijn schoolvriendinnen (die ik al heel lang niet gezien heb!) een hapje eten en moet er weer veel aan school gebeuren. Verder staat er uiteraard een les pilates op het programma en iets HEEL spannends… Ik ga van woensdag tot en met vrijdag namelijk van start met een sapkuur, een uitgebreid verslag vinden jullie uiteraard zo snel mogelijk terug. Een klein beetje spannend is het wel…

Liefs,
Denise

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Valerie 21 maart 2016 at 10:27

  Gefeliciteerd met jullie 3,5 jarig jubileum, wat leuk! En wat leer je veel leuke dingen tijdens je minor, super fijn ook voor je blog! Die schoenen zijn inderdaad super leuk, ik zit er ook al steeds over na te denken om ze bestellen.. Haha! 🙂
  Valerie plaatste onlangs…WEEKLY DOSE OF PICTURES 60My Profile

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 15:25

   Dankjewel Valerie! Haha ja, inderdaad, ik gebruik al die tips en tricks die ik op school leer nu ook meteen voor m’n blog. Heel handig!

 • Reply Marloes 21 maart 2016 at 10:48

  Gefeliciteerd met jullie 3,5 jaar samen. Leuke foto van jullie! En wat een fijne week heb je achter de rug!
  Marloes plaatste onlangs…WIN €50 Shoptegoed bij Sans-OnlineMy Profile

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 15:25

   Dankjewel Marloes! <3

 • Reply Letizia 21 maart 2016 at 11:19

  Gefeliciteerd! Echt een super leuke diary, zo leuk zie ik ze weinig! Vooral de foto’s zijn echt fantastisch!

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 15:25

   Ah dankjewel Letizia, wat een mooi compliment 🙂

 • Reply Maaike 21 maart 2016 at 11:41

  Ah wat tof dat je die schoenen gaat aanschaffen! Ik wil ze ook érg graag hebben haha. Veel plezier nog komende week met je plannen <3
  Maaike plaatste onlangs…Weekly Journal #69 – Cheesecake maken, mijn eerste pers event & hummus bagelMy Profile

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 15:26

   Ik hoop ze morgen binnen te krijgen <3

 • Reply Natascha 21 maart 2016 at 12:33

  Wat een heerlijk overzicht zeg, van harte gefeliciteerd met jullie 3.5 jarig jubileum! En jouw blogpost doet mij eraan denken dat ik ook nog aangifte moet doen haha, dus ik ga zo alle blogs wegklikken en de website van de belastingdienst erbij pakken 😉

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 15:26

   Dankjewel Natascha! Haha oeps, succes!

 • Reply Sophie 21 maart 2016 at 12:37

  Jaaa ik had ook al zulke schoenen gezien! Oh én wat goed zo’n fijn resultaat voor je eerste beoordeling! Gooood job! Zie trouwens dat ik je helemaal niet volg op snapchat! ;0 Gauw even doen haha 🙂
  Sophie plaatste onlangs…Lief dagboek #36 – Zon, vakantie, pizza en weinig concentratieMy Profile

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 15:26

   Leuk zijn ze he! Jaaa ik zag dat je me toegevoegd had, heb jou meteen ook gevolgd 🙂

 • Reply Justine 21 maart 2016 at 13:25

  Ahh leuke foto’s weer! En op naar nóg eens 3,5 jaar? Minstens? 😉
  Justine plaatste onlangs…Happy Monday: dipje, lichtpuntjes & scriptieMy Profile

 • Reply Manon 21 maart 2016 at 15:33

  Gaaf dat je naar dat event was. Gefeliciteerd met jullie 3,5 jaar samen!
  Manon plaatste onlangs…4 producten van Eyes Lips FaceMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 21 maart 2016 at 16:40

  oh die taart.. hou op hoor die ziet er schandalig lekker uit! en gefeliciteerd ik ga richting de 3 jaar met marc! time flies!

 • Reply Melissa 21 maart 2016 at 16:46

  Fijne week heb je achter de rug! Super dat het zo goed gaat op de fotovakschool 🙂

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 21 maart 2016 at 17:03

  Nog gefeliciteerd met jullie jubileum! 18 mei zijn mn vriend en ik 3 jaar samen, yay!
  Eilish (artisticstateofmind) plaatste onlangs…Random feitjes keer vijfMy Profile

 • Reply Denise 21 maart 2016 at 18:18

  Ik vind die foto waar je vaak opstaat zo leuk haha. Benieuwd naar je uitleg! Sushi is gewoon té lekker om lang niet te eten. Ik mag maandag weer, yaay! Nog gefeliciteerd met het 3,5 jaar samen zijn!
  Denise plaatste onlangs…EVENT – AMI Beauty EventMy Profile

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 22:48

   Dankjewel Denise, geniet van je sushi maandag! X

 • Reply Nathalie | DisneyChicks.nl 21 maart 2016 at 19:00

  Wat een leuk foto overzicht! En van harte gefeliciteerd met jullie 3,5 jarig samen zijn. 🙂
  Nathalie | DisneyChicks.nl plaatste onlangs…Onze eerste blogpostMy Profile

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 22:48

   Dankjewel Nathalie! 🙂

 • Reply Mariska 21 maart 2016 at 19:28

  Ah belastingaangifte, vreselijk is dat he! het is inderdaad ook best wel wat geld voor die licenties, maar als je het echt nodig hebt dan zal het moeten.
  Mariska plaatste onlangs…Eindelijk mijn visitekaartjesMy Profile

 • Reply Marloes - GLAMOURMOES 21 maart 2016 at 20:26

  Oeh wat fijn dat je de beoordeling positief hebt afgerond! Benieuwd naar je cijfer. Die foto van jou en Joost is echt heel mooi trouwens. En de Belastingdienst en ik zijn ook geen vriendjes!
  Marloes – GLAMOURMOES plaatste onlangs…New in | Giorgio Armani SiMy Profile

 • Reply Yvette 21 maart 2016 at 20:45

  Uiteraard weer sushi xD

  • Reply Denise 21 maart 2016 at 22:47

   Haha….. Volgende week echt niet hoor 🙂

 • Reply Withlovefroms 21 maart 2016 at 21:06

  Ik ben heel benieuwd naar wat er in je pakketje zit! ^^

 • Reply Gina 21 maart 2016 at 23:05

  Ahw, alweer sushi, haha jaloersss! Gefeliciteerd met jullie 3,5 jaar samen zijn! Wij zijn dit jaar 10 jaar samen, best lang eigenlijk, haha 🙂
  Gina plaatste onlangs…Wearing my Nubikks on sunday ♥My Profile

 • Reply Kaylee Joosten 21 maart 2016 at 23:42

  Wat een leuke photo diary! Gefeliciteerd met je 3,5 jaar samen zijn met Joost. Belastingaangifte zit niemand op te wachten, of je moet een smak met geld terugkrijgen? Dan is wel nog eens een leuk werkje.. =)
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Catrice Limited Edition ”Denim Divine”My Profile

 • Reply beautifulday4makeup 24 maart 2016 at 22:12

  Mmm, die red velvet cake: nu heb ik ook zin in gebak…
  beautifulday4makeup plaatste onlangs…Catrice lippenstift in 370 in a rosegardenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten