Beauty

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

26 april 2016

De zomermaanden komen er weer aan en we kunnen nu écht bijna de sandaaltjes uit de kast trekken (YES!). Klein probleempje, na zes maanden in dichte winterschoenen zien onze voetjes er waarschijnlijk niet heel fotogeniek meer uit. Gelukkig heeft het merk Scholl hier iets op verzonnen: de Velvet Smooth Wet & Dry. Een elektrische voetvijl die er binnen een paar minuten voor zorgt dat al het eelt verdwenen is, een makkelijke pedicure voor thuis dus. Kijk je met me mee?
  Scholl Velvet SmoothWaarschijnlijk komt de naam Velvet Smooth van Scholl je al bekend voor, een tijdje geleden lanceerden ze namelijk de elektronische voetvijl op batterijen in een blauwe en roze variant. Maar het kan nóg beter, de Wet & Dry gadget is namelijk oplaadbaar door middel van een kabel, heeft twee verschillende standen én is waterdicht. Hierdoor kun je voortaan je voeten verzorgen in de douche, waardoor de huidschilfers je niet meer rond de oren vliegen (sorry…).

Allereerst het design: op de mooie blauwe kleur en het gebruiksgemak van het handvat heb ik in ieder geval niets aan te merken. De Velvet Smooth is gemaakt met een soort antislip laag, waardoor ‘ie niet uit je handen glijdt tijdens het douchen. Het is overigens ook een prima apparaat om gewoon zonder water te gebruiken, stiekem heeft dit ook gewoon nog steeds mijn voorkeur. Eelt verwijderen wanneer mijn voeten nat en zacht zijn blijft gewoon een beetje eng, ik ben altijd bang dat ik net iets te ver ga en vervolgens twee weken met wondjes op mijn voeten loop. Maar goed, het kán dus wel gewoon onder de douche of in bad.

Scholl Velvet SmoothHoe het precies werkt? Wanneer je de voetvijl aanzet kun je kiezen uit twee standen, het rolletje zal vervolgens redelijk hard gaan draaien en de huidschilfers verwijderen. Je kunt de vijl zo hard op je voeten drukken als je zelf wilt, wel moet je oppassen dat je de vijl niet langer dan 4 seconden op dezelfde plaats houdt. Wanneer je trouwens te hard drukt, zal de vijl er automatisch mee stoppen. Echt fout kan het dus eigenlijk niet gaan.

Het opladen van de Velvet Smooth werkt overigens ook echt heel erg makkelijk, je stopt de stekker in het stopcontact en legt vervolgens de gadget met de ijzeren puntjes in elkaar. It’s as simple as that! Na twee uur is de voetvijl zelfs al helemaal opgeladen. Uiteraard is het ook mogelijk om de roller eruit te halen om bijvoorbeeld een keer te reinigen, dit doe je door middel van een knopje aan de bovenkant.

Scholl Velvet Smooth Scholl Velvet SmoothNa het gebruik van de elektrische voetvijl is het wel belangrijk dat je je voeten nog even extra verzorgd met een bodylotion of in dit geval een serum van Scholl. Het serum bevat 30 ml en kost 8,50 euro, is handig om bijvoorbeeld mee te nemen op reis en zit in een handige pompflacon. Na gebruik merk ik meteen dat mijn voeten super zacht aanvoelen en ze een stuk minder droog zijn, zeker een aanrader dus.

Ik ben eigenlijk gewoon ontzettend enthousiast over de nieuwe Wet & Dry voetvijl van Scholl. Nog niet eerder heb ik met een elektrisch apparaat het eelt op mijn voeten verwijderd, maar ik moet toch wel zeggen dat dit absoluut een uitkomst is. Binnen een paar minuten voelen je voeten weer zacht aan (dit scheelt echt heel veel tijd!), het apparaat is makkelijk in gebruik, ziet er leuk uit en kan dus zowel op droge als natte voeten gebruikt worden. Een soort pedicure voor thuis, ideaal voor de zomermaanden. Je kunt de Scholl Velvet Smooth Wet & Dry aanschaffen voor 49,99 euro bij onder andere Kruidvat en Blokker. Een kleine investering, maar wel een waar je waarschijnlijk jaren plezier van zult hebben.

Hoe verzorg jij je voeten? Heb je wel eens zo’n voetvijl gebruikt?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Femke 26 april 2016 at 06:36

  Ik heb de ‘eerste’ variant van deze voetvijl. Deze lijkt me ook erg fijn.
  Femke plaatste onlangs…Tuesday Tag Day: De bloginspiratie tagMy Profile

 • Reply Yvette 26 april 2016 at 07:46

  Ik verzorg me voeten amper . Ze zijn wel hard toe aan een beurtje . Scholl zie ik wel altjd op tv maar nog nooit gebruikt . Was wel benieuwd ernaar . Miss toch maar is overwegen 🙂

 • Reply beautifulday4makeup 26 april 2016 at 08:25

  Super dat deze nu onder de douche gebruikt kan worden
  beautifulday4makeup plaatste onlangs…Yves Rocher VIP eventMy Profile

 • Reply Mariëlle 26 april 2016 at 08:37

  Ik heb hem ook liggen en ik ben wel heel benieuwd!
  Mariëlle plaatste onlangs…Mijn cadeautips voor moederdagMy Profile

 • Reply Janneke | Crafty Time 26 april 2016 at 14:00

  Ik verzorg mijn voeten niet echt, zo’n vijl lijkt me wel fijn!
  Janneke | Crafty Time plaatste onlangs…Roominspiration #1My Profile

 • Reply Maaike 26 april 2016 at 15:30

  Ik heb eigenlijk nog nooit last van eelt gehad, maar ik begrijp dat dit apparaat wel goed werkt voor mensen die er wel last van hebben!
  Maaike plaatste onlangs…Dit zijn mijn favoriete fashion itemsMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 26 april 2016 at 16:56

  Ik heb gelukkig nog niet heel vaak last van eelt! maar dit is wel een goede oplossing! liefs
  Rachel Kromdijk plaatste onlangs…Phonegigant Iphone6 Flip CasesMy Profile

 • Reply Manon 26 april 2016 at 17:36

  Dit lijkt mij echt een handig ding. Ik heb niet zo heel erg veel last van eelt maar als ik er dan keer last van heb is dit wel handig
  Manon plaatste onlangs…Diadermine | Micellaire High Tolerance Tonic & DagcremeMy Profile

 • Reply Lonneke 26 april 2016 at 22:11

  Deze moet ik ook echt hebben, want als ik met een handvijl bezig ben duurt het jaren haha. Ik krijg dan altijd zo vermoeide lamme arm, dit is echt een uitkomst dus voor mij.
  Lonneke plaatste onlangs…Trind Hand RepairMy Profile

 • Reply Kaylee Joosten 26 april 2016 at 23:18

  Wat leuk om te lezen. Fijn dat je voeten ook echt zachter aanvoelen!
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Review: Telefoonhoesje + WINACTIE!My Profile

 • Reply Lisa 28 april 2016 at 11:25

  Ik verzorg mijn voeten altijd richting lente/zomer tijd. Fijn dat het werkt <3
  Lisa plaatste onlangs…OOTD: Croptop & BikerJacketMy Profile

 • Reply Yara 28 april 2016 at 16:55

  Ziet er goed uit! Zelf heb ik de normale versie voor buiten de douche in het roze, love it!
  Liefs,
  Yara
  Yara plaatste onlangs…Meet the blogger #9 Lindsey van Lindseybeljaars.nlMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten