Persoonlijk

2018 tot nu toe

15 oktober 2018

Wat is het eigenlijk een gek idee dat iedereen (inclusief ikzelf) alleen op het einde van het jaar terugblikt op de afgelopen 365 dagen, terwijl je juist nú nog iets kunt veranderen om het jaar daadwerkelijk tot een succes te maken. Op Cynthia.nl zag ik onlangs een artikel over haar 2018 tot nu toe en het leek me mooi om ook nu al terug te kijken naar mijn afgelopen negen maanden.

Mijn plannen voor 2018

Na een redelijk bewogen jaar (2017) met een aantal pieken en dalen had ik véél zin om een nieuw jaar te beginnen. Het voelde echt als een nieuwe start die ik samen met vriendinnen en erg veel champagne begon, haha. Wanneer ik het artikel ‘2018, een nieuw begin’ teruglees dat ik op 2 januari 2018 plaatste, zie ik dat ik toch een aantal puntjes voor ogen had die ik dit jaar zou willen waarmaken. Komt ‘ie:

 • Mezelf nog meer focussen op mijn blog en Instagram.
 • Alleen nog maar investeren in (positieve) mensen waar ik daadwerkelijk iets van terug krijg.
 • Het sporten weer meer gaan oppakken.
 • Meer reizen maken en nog meer van de wereld zien.
 • Een extra beetje meer genieten van alles dat ik meemaak.
 • In februari (nog) niet beginnen aan mijn master, maar voor mezelf blijven werken.

Mezelf nog meer focussen op mijn blog en Instagram

Wanneer we het hebben over Instagram denk ik dat ik dit zéker waar heb kunnen maken. De teller staat inmiddels op bijna 36.000 volgers en ik plaats nog steeds met veel plezier een aantal keer per week nieuwe foto’s. Wel heb ik het losgelaten dat ik iedere dag moét posten. Ik werd er gek van, onrustig in mijn hoofd en mijn hele leven draaide vorig jaar ongeveer om het maken van die foto’s. Op de manier hoe ik het nu doe is het juist een stuk relaxter en maak ik gewoon een leuke foto als ik toevallig toch al op die plek ben. Hierdoor plaats ik niet iedere dag content, maar gewoon als het me uitkomt en ook dat werkt voor mijn volgers. Ik ben dus nog steeds (ondanks dat het algoritme verschrikkelijk irritant is..) héél erg blij met Instagram en het is nog steeds ook een grote bron van mijn inkomsten. De een heeft misschien binnen een jaar ruim 100.000 volgers, maar voor mij zijn die 36.000 volgers een enorm aantal en ik ben er echt héél erg blij mee.

En tsja.. ik denk dat als ik iets heb laten vallen dit jaar, dat het wel mijn blog is. Volgens mij verschenen er slechts een handjevol nieuwe artikelen. Sowieso is het medialandschap heel erg verschoven naar Instagram en YouTube in plaats van bloggen, ook ik maak mezelf daar schuldig aan. Daarnaast heb ik gemerkt dat wanneer ik niet helemaal lekker in mijn vel zit, ik ook minder zin heb om persoonlijke dingen te delen. Mijn blog is de laatste jaren best persoonlijk geworden, dus het is een logisch gevolg dat ik dit even heb laten vallen. Ik heb zelfs een aantal keren gedacht om de stekker eruit te trekken, maar ik vind het toch te zonde en ben achteraf blij dat ik het niet heb gedaan. Mijn blog is al meer dan vier jaar “mijn kindje” en hier is het allemaal begonnen, ik heb juist weer zin om het de laatste maanden van 2018 nog op te pakken 🙂

Alleen nog maar investeren in (positieve) mensen waar ik daadwerkelijk iets van terug krijg

Een héél belangrijk punt voor mij waar ik in 2017 op zijn zachtst gezegd enorm over gestruikeld ben. Dit moest anders en ik weet ook zeker dat dit gelukt is. Het is een fijn gevoel om niet iedereen maar tevreden te houden, maar om juist de volle focus te leggen op de mensen die jou ook iets moois teruggeven. Personen waar je iets aan hebt en die belangrijk voor je zijn. Zo zijn er dit jaar dus mensen weggegaan, maar heb ik er ook hele fijne mensen voor teruggekregen.

Het sporten weer meer gaan oppakken

Een doel waar ik vanaf januari héél serieus mee aan de slag ben gegaan. Naast een aantal workouts thuis deed ik eigenlijk vrij weinig aan sport, dus dit moest anders. Ik schafte een jaarabonnement aan bij de sportschool en ben vanaf dat moment bijna drie à vier keer per week gaan sporten. De kilo’s vlogen eraf (dit was niet perse nodig overigens) en ik heb me nog nooit zo fit gevoeld als dit jaar. Veel cardio, maar ook krachttraining: het is heel verslavend om door te gaan als je resultaten ziet. De afgelopen weken heb ik het drukker dan voorheen door mijn nieuwe baan, maar ik mis het vele sporten steeds meer dus ik ga na het typen van dit artikel weer een uurtje knallen. Ik weet nu wel zeker dat sporten ervoor kan zorgen dat je een stuk beter in je vel zit.

Meer reizen maken en nog meer van de wereld zien

Een voornemen dat redelijk gelukt is volgens mij. Ik maakte dit jaar reizen naar Boedapest, Cyprus, Valencia, Sri Lanka en Londen en er is een grote kans dat ik hier de komende drie maanden nog een mooie stad/land aan toe kan voegen. Stiekem had ik als voornemen om iedere maand het vliegtuig in te stappen, maar ik ben erachter gekomen dat dit een beetje te veel van het goede is. Een reis kost veel voorbereiding, geld en ik ga graag met leuk gezelschap, dus ik ben van veel dingen afhankelijk. Ik denk dat ik met zes mooie reizen in een jaar toch ook niet mag klagen!

Een extra beetje meer genieten van alles dat ik meemaak

Absoluut iets waar ik bewuster mee bezig ben sinds januari dit jaar. Ik probeer van iedere dag een feestje te maken, al kan dat niet altijd. Natuurlijk moet er bijvoorbeeld gewerkt en schoongemaakt worden, maar van de vrije momenten kan ik nu wel extra genieten. Lekker uiteten gaan, borrelen of stappen met vriendinnen, festivalletjes, op vakantie gaan of gewoon heel simpel een film kijken: héérlijk.

In februari (nog) niet beginnen aan mijn master, maar voor mezelf blijven werken

Check! Die master is er dit hele jaar helemaal niet van gekomen en ik gok dat dit nog wel even zo zal blijven. In plaats van het hele jaar alleen maar fulltime voor mezelf te werken, werk ik nu dus ook drie dagen per week bij Gossip. Ik denk dat dit een mooie aanvulling is geweest op hetgeen dat ik al deed én het feit dat ik nu drie keer per week ook gezellige collega’s heb. Het is toch best pittig om bijna de hele week alleen achter je laptop te zitten, niet héél gezellig. Wanneer ik nu een dag ‘vrij’ heb om aan mijn freelance opdrachten of Instagram te werken, kan ik daar extra van genieten. Ik denk dat ik het op deze manier nog wel even volhoud 🙂

Het is echt goed om even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Eigenlijk ben ik op vrijwel alle punten goed bezig, dit artikel is ook meteen een goede stap om mijn blog weer wat leven in te blazen. En om die citytrip aan het einde van dit jaar gewoon te gaan boeken. Ik ben blij met alle mensen om me heen en met het werk dat ik doe, dus ik kan tot nu toe zeggen dat 2018 een vrij succesvol jaar aan het worden is. Wellicht dat ik mijn agenda de komende tijd iets minder vol kan plannen en af en toe ook weer eens niks kan gaan doen, al gaat dat rond deze periode nog best wel lastig worden..

Hoe is jouw jaar tot nu toe? En hoe ga je de laatste maanden doorbrengen?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Justine 15 oktober 2018 at 20:48

  Fijn om te lezen dat het jaar wat dat betreft alleen maar beter en fijner is geworden. Dat is je gegund <3
  En wat een reizen ook, heerlijk zeg. Ben benieuwd welke 6e bestemming daar aan toegevoegd gaat worden!
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – oktober 2018 #2My Profile

 • Reply Larissa 16 oktober 2018 at 10:00

  Wat fijn om te lezen dat het eigenlijk weer beter gaat in 2018! X

 • Reply Rachel 16 oktober 2018 at 22:38

  Wat heb je toch een tof jaar gehad, iedere keer als ik jou zie denk ik wat heeft zij toch stappen gemaakt. Stiekem ook erg jaloers!

  • Reply Denise 19 oktober 2018 at 11:57

   Haha wat lief!!

 • Reply Anna 22 oktober 2018 at 11:50

  Wat een fijne update! Zo te zien heb je helemaal je draai gevonden, leuk om te lezen!
  Anna plaatste onlangs…MLBB #129 | Persevent, dagje Utrecht en mijn ultieme droomjas!My Profile

 • Reply Eva 24 oktober 2018 at 17:15

  Leuk om zo’n artikel te maken en te lezen over hoe je 2018 tot nu toe al ervaren hebt 🙂 Je kunt wel lezen dat je als persoon echt enorm gegroeid bent dit jaar. Mooi om te zien! En ik hoop dat je nog artikelen gaat schrijven over Sri Lanka <3 ik ga er over een maand heen en kan wel wat tips gebruiken hihi

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten