Travel

I’m back in town – Wintersport Les 2 Alpes

3 februari 2016

Ja, je leest het goed: mijn vakantie in Frankrijk, Les 2 Alpes, zit er helaas alweer op. Ik heb ontzettend genoten van het skiën, het zonnetje (gelukkig!!), de pistes, de gezelligheid en toch ook wel een beetje van het echte winterse gevoel. Inmiddels ben ik weer thuis en is het tijd om weer lekker te bloggen. Uiteraard heb ik alvast een paar foto’s voor jullie in dit artikel verwerkt… 🙂

Waarschijnlijk hebben jullie al een aantal foto’s op Instagram voorbij zien komen van mijn wintersportvakantie (en jullie hebben het ook al op m’n blog kunnen lezen uiteraard). Donderdagnacht vertrok ik samen met Joost, m’n zusje en m’n vader naar Frankrijk met de auto om een aantal dagen van de sneeuw te genieten. Twee jaar geleden zijn we hier ook geweest en het gebied beviel ons zo goed dat we spontaan weer vijf dagen in de sneeuw hebben gepland. Dit keer weer in Les 2 Alpes, waar we in een klein maar gezellig appartementje verbleven. En gelukkig héél dicht bij de pistes!

Wintersport-1
Wintersport-10Wintersport-8
WintersportWat we hebben gedaan de afgelopen vijf dagen? Uiteraard heel veel skiën, lekker gegeten (iedere dag uiteten mag dan gewoon… toch?), chocolademelk met heel veel slagroom gedronken, van de sneeuw genoten, gezelschapsspelletjes gespeeld, een kijkje genomen bij de après-ski (duh), van het uitzicht genoten, de pistes bewonderd, nog meer skiën (en vallen), wandelen door een meter hoge sneeuw, bruin worden en zonnen en nog véél meer.

Les 2 Alpes is trouwens een skigebied in de Franse Alpen en echt ontzettend groot. Zeker de moeite om daar een aantal dagen te gaan skiën, wij hebben lang niet alle pistes kunnen doen. Er ligt eigenlijk altijd sneeuw (dat is tegenwoordig best een vereiste!) en ook in het dorp is best veel te doen. Naast heel veel spannende zwarte pistes (niet echt voor mij weggelegd, bang…) zijn er ook prima pistes voor beginners en verschillende tochten. Daarnaast kun je je ook lekker uitleven in het snowpark met verschillende parcoursen voor freestylers, heel erg gaaf (niet voor mij weggelegd, maar toch…).

Omdat wij pas twee keer op wintersport zijn gegaan hebben we de ski’s en stokken gewoon daar gehuurd, dat kan trouwens hartstikke goedkoop. Joost had nog een aantal skibroeken liggen en van mijn vriendinnetje Inge heb ik deze super toffe gele skijas, helm en bril mogen lenen. En naast al dat skiën moest er uiteraard ook een kijkje genomen worden in de Pano Bar, deze bar ligt 2600 meter hoogte en van 15.00 uur tot 17.00 uur is er iedere dag een DJ te vinden (en héél veel mensen!!!). Mocht je van een goede en toffe après-ski houden, dan zit je hier in ieder geval goed.

Wintersport-6 Wintersport-5Naast de vier dagen in Rome heb ik de maand januari dus prima afgesloten in de sneeuw en als het aan mij ligt gaan we volgende maand weer (gaat niet gebeuren, maar toch, hopen mag altijd). Les 2 Alpes vergelijken met een ander skigebied kan ik simpelweg niet (ik ben nog nooit ergens anders op wintersport geweest), maar ik kan me hier zeer zeker vermaken. Joost is een ervaren snowboarder en ook hij heeft zich hier flink vermaakt. Aanradertje dus!

Vanaf vandaag komen er uiteraard gewoon weer van maandag tot en met vrijdag artikelen online. Het is gisteren niet gelukt om nog een artikel te plaatsen omdat ik geen tijd had om vooruit te werken en ik de hele wintersport lang zonder internet zat (best afkicken hoor…), maar vanaf nu zal ik me weer strikt aan mijn blogplanning houden. Dan is het nu tijd om mijn koffer uit te pakken, wasjes te gaan draaien, even te herstellen van mijn enorme verkoudheid die ik helaas wel opgelopen heb, mijn carnavalspak te gaan zoeken (het is BIJNA zo ver!!!) en weer lekker te gaan bloggen. Fijne dag vandaag!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply Marloes - GLAMOURMOES 3 februari 2016 at 13:21

  Oeh over Les 2 Alpes heb ik nog een blogartikel geschreven bij mijn vorige werkgever haha. Prachtige foto’s en zo te zien heb je genoten!
  Marloes – GLAMOURMOES plaatste onlangs…GLAMOURMOES WEEKLY 95: Taart, goed nieuws en PSVMy Profile

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 19:58

   Haha wat toevallig, het is zo’n mooi gebied!

 • Reply Tessa 3 februari 2016 at 13:22

  Ziet er uit als een heerlijke skivakantie. Ik ben jaloers, wil ook zo graag weer een keer gaan skiën en dan ook lekker vaak uit eten gaan en warme chocolademelk met slagroom drinken.

 • Reply Marushi 3 februari 2016 at 13:56

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Ziet er heel leuk en gezellig uit! 😀 -x-
  Marushi plaatste onlangs…Win €30,- shoptegoed bij Hoesjes-Outlet.nl!My Profile

 • Reply melissa 3 februari 2016 at 13:57

  Zo te zien heb je een fijne wintervakantie achter de rug. Hmm die chocomelk ziet er heerlijk uit en mooi meegenomen dat je nog wat van de zon hebt kunnen genieten 🙂
  melissa plaatste onlangs…Favorieten – Januari 2016My Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 3 februari 2016 at 15:44

  Wat een leuke foto’s! De Pano Bar is echt top!!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Beautyfavorieten Januari 2016My Profile

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 19:59

   Jaaaa, ken je het? 🙂

 • Reply Loïs 3 februari 2016 at 16:08

  Ik ben ook één keer op wintersport geweest met mijn klas, super leuke ervaring!
  Loïs plaatste onlangs…Instagram / Selfies tijdens het lerenMy Profile

 • Reply Rosanne 3 februari 2016 at 17:17

  Wat een prachtige foto’s! Het ziet er in ieder geval uit als een heerlijk skigebied.
  Het begint nu wel een beetje te kriebelen om zelf op de latten te staan. Helaas zit dat er dit jaar niet in maar ik hoop volgend jaar weer lekker te gaan skiën!

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 19:59

   Ik duim met je mee Rosanne <3

 • Reply Sabine 3 februari 2016 at 18:01

  Waaauw wat n prachtige fotos!! Vooral die eerste is adembenemend…
  Sabine plaatste onlangs…The Wombats in concertMy Profile

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 19:59

   Hihi dankjewel Sabine!

 • Reply Nina Simplynspecial 3 februari 2016 at 18:13

  Ik wil ook altijd nog eens op wintersport, gewoon om te kijken hoe dat bevalt 🙂 en om het meegemaakt te hebben. Jij rockt die gele jas btw 😉
  Nina Simplynspecial plaatste onlangs…TAG | de zelfrespect tagMy Profile

  • Reply Denise 3 februari 2016 at 23:50

   Haha ah wat lief 🙂

 • Reply Sarah 3 februari 2016 at 20:29

  Ziet er super gezellig uit. Ik wil zelf ook zo graag nog eens op wintersport. Al was het maar voor de après-ski 😉

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 19:59

   Dat is al een héle goede reden 😉

 • Reply anna 3 februari 2016 at 21:47

  Wat een prachtige foto’s, wauw! Vind dat er altijd heel bijzonder uit zien, zo hoog in de bergen en dan met die sneeuw. Skiën vind ik ook erg leuk, maar helaas gaan wij nooit op wintersport. Fijn dat je het leuk hebt gehad!
  anna plaatste onlangs…25 dingen die mij altijd gelukkig maken!My Profile

 • Reply Dana 3 februari 2016 at 22:42

  Ziet er tof uit! Zelf wil ik nog een keer leren snowboarden 😀
  Dana plaatste onlangs…Capture the moment #52 – Hong Kong editionMy Profile

 • Reply Evelien 3 februari 2016 at 22:55

  Wat gaaf, ik ben daar ook geweest! Weet niet of ik in hetzelfde gebied ben geweest, maar wel Les Deux Alpes. Wij hebben daar zelfs de eeuwwisseling meeemaakt, ik was toen 13! Echt heel tof om weer foto’s te zien. Het gaat weer helemaal kriebelen bij me om op wintersport te gaan! Fijn dat alles zo goed beviel. Zwarte piste zou ik overigens ook niet durven, dus prettig dat er ook andere kleuren pistes waren!
  Evelien plaatste onlangs…Action must haves: week 5My Profile

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 20:00

   Wat gaaf! 🙂

 • Reply Rachel Kromdijk 3 februari 2016 at 23:59

  Ziet er top uit ik wil ook nog een keer zo graag op wintersport! liefs

 • Reply Josine 4 februari 2016 at 07:10

  Oh heerlijk! Ik ga volgend weekend skiën, kan niet wachten. Goed om te lezen dat je het zo fijn hebt gehad, is ook belangrijk. Lfs Josine
  Josine plaatste onlangs…sexy suedeMy Profile

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 20:00

   Aaaah have fun!!!

 • Reply Sophie 4 februari 2016 at 07:19

  Wat een toffe foto’s, ik hou echt van wintersport <3

 • Reply Svenja 4 februari 2016 at 09:15

  Wat heerlijk dat je er even tussenuit was Denise! Wat ziet het er daar toch adembenemend mooi uit! <3 Ik ben zelf nog nooit op wintersportvakantie geweest, maar als ik dit zo zie begint het toch een beetje te kriebelen om het ook eens te doen!
  Svenja plaatste onlangs…Mijn Favoriete Instagrammers!My Profile

 • Reply Annemieke 4 februari 2016 at 10:13

  Oo wat een mooie foto’s! Krijg er spontaan zin in 🙂

 • Reply Anouk 4 februari 2016 at 10:20

  Ah mooie foto’s! Ik heb gelijk zin om op wintersport te gaan hihi
  Anouk plaatste onlangs…GUESS DOUBLE DARE PARFUMMy Profile

 • Reply alexa 4 februari 2016 at 10:35

  wat ziet het er lekker uit! lekker een weekje eruit !!
  alexa plaatste onlangs…Black & WhiteMy Profile

 • Reply Dianne 4 februari 2016 at 12:11

  Oeeeeh zo leuk!! Ik kan niet wachten tot het weer december is en ik weer lekker op wintersport kan!
  Dianne plaatste onlangs…Ik ga afstuderen!My Profile

 • Reply lonneke 4 februari 2016 at 12:35

  Oh wauw meid, dat ziet er heerlijk uit!
  Ik ben stiekem wel een beetje jaloers op je hoor.
  Ik wilde ook zo graag sneeuw!
  Liefs Lonneke
  lonneke plaatste onlangs…Favorieten van januari!My Profile

 • Reply Yvette 4 februari 2016 at 22:26

  Je doet het goed met al die vakanties 😀
  Ik ging vroeger ook altijd op wintersport . Skien is zo leuk om te doen . Ga je volgend jaar weer ? 🙂

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 20:01

   Ik hoop het! Hebben nog niets gepland voor volgend jaar, het is altijd een beetje ‘spontaan’ haha 🙂

 • Reply Léonie 5 februari 2016 at 22:57

  Door deze foto’s heb ik zo’n zin om te wintersporten! Ik heb het al jaren niet meer gedaan maar het lijkt me eigenlijk wel weer leuk om weer een keertje te skiën. Welcome back!

 • Reply Linda 7 februari 2016 at 17:22

  Het lijkt mij echt magisch om zo’n mooi uitzicht met sneeuw te zien. Ik ben sowieso al dol op bergen, maar zo wit lijkt het mij helemaal speciaal. Het gebied klinkt goed, gezellig en wat fijn dat je zo’n fijne tijd hebt gehad 🙂
  Linda plaatste onlangs…De puntjes op de ‘i’My Profile

 • Reply Justine 8 februari 2016 at 14:48

  Even gezellig met z’n viertjes, leeeuk! Hoewel ik pas 1x op wintersport ben geweest, krijg ik wel weer kriebels bj het zien van deze foto’s!
  Justine plaatste onlangs…Happy Monday: diepte- en hoogtepunten in één weekMy Profile

 • Reply Desiree 9 februari 2016 at 12:19

  Wat een prachtige foto’s! Het ziet er echt super uit! Die warme chocolademelk met die berg slagroom! Die strakke blauwe lucht met de sneeuw! Ik wil ook op wintersport!!
  Desiree plaatste onlangs…Weekend in AmsterdamMy Profile

 • Reply Femke 10 februari 2016 at 19:32

  Wat een leuke foto’s! Ik ga volgende week ook weer skien en ik heb er super veel zin in! Zeker na die mooie foto’s van jou 😉

  • Reply Denise 11 februari 2016 at 20:01

   Heel veel plezier Femke!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten