Photo Diary

Photo Diary #84 – Naar de kapper en Koningsdag

3 mei 2016

Omdat ik er vorige week niet aan toegekomen ben om een Photo Diary voor jullie online te zetten, staat er vandaag dus een extra lange variant op jullie te wachten. Wat ik de afgelopen twee weken deed? Veel. Heel veel. Drukke persdagen, mijn laatste tentamens en beoordelingen, Koningsdag in Breda, gezellig lunchen en EINDELIJK ben ik naar de kapper geweest. Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk mee!

Photo-diary-2Vorige week stond eigenlijk helemaal in het teken van mijn minor: leren voor drie(!) tentamens en twee beoordelingen. Omdat ik niet wist wat ik kon verwachten (het zijn de eerste tentamens voor mij op de Fotovakschool), was het eigenlijk best lastig om me goed voor te bereiden. Gelukkig wist ik dinsdag (met een klein beetje stress) mijn eerste tentamen redelijk goed te maken…

… en kreeg ik alvast te horen dat ik mijn beoordeling van de foto’s sowieso in the pocket heb. Uiteindelijk heb ik een 8 gehaald, helemaal prima, ik ben tevreden. Op naar het volgende blok!

Photo-diary-5Tussen al het leren door heb ik natuurlijk ook gewoon mijn lessen pilates gevolgd, heerlijk om op deze manier even te sporten én te ontspannen. Het enige wat ik er voor nodig heb is een sportlegging en een eigen handdoek, verder ligt alles klaar op de locatie. Ik volg nu één groepsles in de week en doe het daarnaast ongeveer twee keer in de week nog thuis. Enige nadeel is wel dat ik dus vrij weinig cardio doe en alles wat betreft sport focus op mijn spieren… Moet ik misschien toch weer eens een rondje gaan hardlopen… (misschien… ooit)…

Photo-diary-7Jullie hebben het misschien al in mijn vlog voorbij zien komen, want donderdag ging ik samen met medeblogger en vriendinnetje Justine op pad in Amsterdam om langs drie verschillende persdagen te gaan. Hier worden vaak de nieuwe collecties laten zien, waarbij je meteen een goede indruk krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon altijd slim om weer even je gezicht te laten zien en een beetje te netwerken.. hoort er ook bij! Mocht je benieuwd zijn wat ik precies gedaan heb én waar ik ben geweest, dan kun je het beste deze weekvlog even bekijken. Vind ik leuk!

Ik kan in ieder geval al verklappen dat we langs MissPublicity gingen, waar we ontzettend leuke polaroid foto’s hebben laten afdrukken. Persdagen staan in ieder geval gegarandeerd voor héél lekker eten, gezellige medebloggers en een hoop nieuwe goodies.

Photo-diary-9Weet je wat ik trouwens zó raar vind? We moeten alle opdrachten en foto’s op de Fotovakschool dus inleveren op een CD-rom, ik wist niet eens dat die dingen nog steeds bestaan. Daar komt dus bij dat in mijn MacBook niet eens plaats is voor een CD-rom, uiteindelijk ben ik dus op een oude laptop aan de slag gegaan en heb ik een aantal CD’s op zolder onder het stof vandaan gehaald. Waarom kan dit niet gewoon digitaal?

Vrijdag staan de laatste twee tentamens en een beoordeling op de planning, genoeg redenen om mezelf ‘s middags op een lekker broodje carpaccio te trakteren samen met drie schoolvriendinnen. Mijn school zit overigens in de Witte de Withstraat (voor de Rotterdammers onder ons!), lekker dicht in het centrum dus en vol met leuke eettentjes.

Photo-diary-10Na de laatste beoordeling hoor ik vrijdag gelukkig meteen dat het hartstikke goed is gegaan. Ik heb beide tentamens gehaald (de exacte cijfers zijn nog steeds niet bekend) en ik heb mijn beoordeling met foto’s ook sowieso met een ruime voldoende afgesloten. Yeah!

Genoeg redenen voor drankjes met mijn lieve vriendinnetje Doortje 🙂

Photo-diary-11Zaterdag heb ik een heerlijke chilldag samen met Joost, mag ook wel eens na al dat leren. We kijken heerlijk een aantal series, eten samen een pizza en vertrekken ‘s avonds richting Antwerpen om daar naar de bioscoop te gaan. Werd trouwens meteen even met mijn neus tegen de feiten gedrukt: er staat daar ZO VEEL beveiliging voor de deur, echt helemaal niet te vergelijken met de situatie hier in Nederland. Gek dat het een paar kilometer verder van mijn huis zo anders is, maar waarschijnlijk ook wel heel verstandig dat ze het daar zo aanpakken. Ik ben overigens naar de film Allegiant geweest, het derde deel van de Divergent serie. Echt een aanrader!

Zondag eet ik nog heerlijk sushi samen met mijn lieve vriendinnetje Lotte, tijd om eindelijk weer eens gezellig samen (en onder het genot van veel te veel(!) sushi) weer eens bij te kletsen.

Collage10Almost Kingsday, tijd voor donuts! Uiteraard heb ik ook dinsdag tijdens Koningsnacht een planning gemaakt, ik ga samen met een aantal vrienden en hun vriendinnen een kijkje nemen in de stad. We besluiten om redelijk vroeg te gaan, maar het lukt uiteraard niet om ook daadwerkelijk op tijd weer naar huis te gaan. Gevolg: redelijk brak Koningsdag in.

Maar goed, we hebben een maand geleden kaarten bemachtigd voor 538Koningsdag en daar gaan we gewoon heen. Feit dat het ongelofelijk hard regent wanneer ik wakker word helpt niet echt om snel uit bed te komen, maar uiteindelijk zit ik om drie uur toch in de trein, inclusief enorme winteroutfit. Koud ga ik het in ieder geval niet krijgen, dat is iets wat zeker is.

Collage11Ik had echt gedacht dat het een heel stuk minder druk zou zijn vanwege de regen en de kou, maar het blijkt dat er toch echt enorm veel mensen gewoon richting Breda gekomen zijn. Unox deelde daarnaast maar liefst 20.000 feloranje mutsen uit, fijn voor de kou en fijn voor hun marketing…

Ik deed er overigens gewoon aan mee, want het was KOUD. Echt koud. Zelfs met een dikke trui, winterjas en een enorme sjaal. Uiteindelijk zijn we om 21.00 uur weer met de trein terug naar huis gegaan, het was simpelweg te koud om nog te blijven en ik had het eerlijk gezegd ook wel weer gezien. Volgend jaar gaat het waarschijnlijk toch echt gewoon weer Amsterdam worden, inclusief het zonnetje!!!

Collage12Ik vind het altijd ontzettend gezellig om samen te eten met vriendinnen en gelukkig was het vrijdag weer zover: tijd om met Laura en Veerle onze favoriete pastasalade te maken. Wat er allemaal in zit? Uiteraard pasta, kip, feta, rucola, tomaatjes, komkommer en spekjes. Heerlijk.

Na het eten komen er nog een aantal andere vriendinnen langs, waardoor ik ‘s nachts pas om 02.00 uur in bed beland. Alsnog niet heel vroeg, maar wel verstandig na een pittige week vol met wijn, feest en weinig slaap. Ik zie overigens ein-de-lijk weer een vriendin die 7 maanden(!) in Australie woonde, genoeg om bij te kletsen dus.

Collage13Hebben jullie overigens mijn twee weekvlogs al gezien op mijn YouTube-kanaal? Ik maak sinds kort iedere dag een korte vlog, die ik vervolgens samen voeg tot één grote weekvlog van zo’n tien minuten. Heel leuk om te doen en om terug te kijken. Enne, vergeet je niet te abonneren! 🙂

Van Nelson krijg ik een heel leuk pakketje binnen met super schattige Havaianas. Ideaal voor de komende week, ik heb namelijk last minute een vakantie geboekt naar Mallorca. ZO VEEL ZIN IN! Uiteraard krijgen jullie hier genoeg over te zien en te lezen… Nog héél even wachten…

Collage14Afgelopen zaterdag ga ik gezellig met mijn familie lunchen omdat opa en oma alweer 56 jaar getrouwd zijn. Een bizar aantal, maar ik ben eigenlijk wel heel erg trots en blij dat we dit met zijn allen kunnen vieren. Zoals gewoonlijk neem ik bij Het Hooihuis een salade hollands glorie met gerookte kip, ei, oude kaas, tomaatjes, truffelmayo, sla en spek. Héérlijk.

Collage15En het is ook écht tijd om eindelijk weer eens naar de kapper te gaan. Ik heb een paar maanden geleden geëxperimenteerd met verf, waardoor het vrij oranje is uitgeslagen. Gewoon heel lelijk. Ik wil dan ook een meer assige gloed in mijn haren laten zetten waardoor de gouden gloed verdwijnt en daarnaast nog een paar blondere highlights toevoegen.

Na VIER UUR(!!!!!) bij de kapper mag het resultaat er gelukkig wel wezen, ik ben echt heel erg blij met het eindresultaat. Voor mij is het verschil heel erg duidelijk, maar waarschijnlijk zal het voor de meesten niet echt opvallen. Nu nog een klein stukje van de onderkant af en dan kan ik er weer even tegenaan. Klein nadeel is wel dat het dus asblond is nu en de spoeling er steeds meer uit zal gaan, ik moet het dus echt goed bijhouden met zilvershampoo en zo weinig mogelijk wassen. En dat is voor mij een hele opgave, ik was ‘t liefst gewoon iedere dag mijn haar…

Collage17Drinks & fun!

Gelukkig is de zon weer tevoorschijn gekomen in Nederland en kan ik voor het eerst met blote benen de tuin in, heerlijk. Ik heb inmiddels twee dagen een paar uurtjes zon meegepikt en mijn sproetjes zijn in ieder geval meteen weer zichtbaar… Gelukkig word ik redelijk snel bruin en zit er dus ook al echt een mooi kleurtje overheen, zo fijn dit weer. Krijg hier echt nooit genoeg van!!!

Deze week heb ik meivakantie en staan er dus veel leuke dingen gepland! Vandaag ga ik samen met een aantal vriendinnen lunchen in Scheveningen en vervolgens naar een leuk event van By LouLou. Verder ben ik donderdag aanwezig bij een leuk festival in Vlissingen en staat er ook vrijdagavond weer een gezellige borrel gepland met vriendinnen. En dit weekend is het al weer tijd om mijn koffer in te pakken… Genoeg leuks dus! 

Liefs,
Denise

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Kaylee Joosten 3 mei 2016 at 13:11

  Wat een leuke photo diary! Zal zeker koud zijn geweest tijdens koningsdag, wat een weertje was dat.. Fijn dat je alle beoordelingen en tentamens hebt gehaald! Ben benieuwd naar de volgende en veel plezier gewenst deze week.
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Blog doelen april behaald?My Profile

 • Reply Linda 3 mei 2016 at 14:40

  Wat een heerlijk gevulde diary, wat doe je toch een hoop fijne en leuke dingen! Geniet van je vakantie en op vakantie gaan is echt een heerlijk vooruitzicht! <3
  Linda plaatste onlangs…Hoe wij bijdragen aan een groeiende fast fashion industrieMy Profile

 • Reply Yvette 3 mei 2016 at 15:18

  Heerlijk dat je vakantie hebt nu aangezien het weer ook beter is 🙂

 • Reply Maaike 3 mei 2016 at 16:35

  Wat fijn dat je alle boordelingen op school hebt gehaald! Mallorca is daarvoor wel een heerlijke beloning 🙂 Heel veel plezier alvast!
  Maaike plaatste onlangs…Tranen over mijn wangenMy Profile

 • Reply Jaimy en Laura 3 mei 2016 at 17:14

  Wat een leuke foto’s! Fijn van je beoordelingen en een last minute naar Mallorca is zeker niet verkeerd!!

 • Reply linda 3 mei 2016 at 18:16

  Haha grappig van de CD’roms! Heb je jammer genoeg niet gezien op 538. Stond redelijk in de buurt de foto gezien. Zo fijn dat het nog aardig droog gebleven is! Na half 9 werd het koud idd en hielden wij het voor gezien. VanVelZen kreeg t publiek niet echt mee had ik het idee :p

 • Reply Manon 3 mei 2016 at 19:09

  Brrrrr koningsdag het was wel koud he hahahahah
  Manon plaatste onlangs…Last minute cadeautips voor moederdagMy Profile

 • Reply Marloes - GLAMOURMOES 3 mei 2016 at 20:24

  Ah heerlijk vooruitzicht dat je naar Mallorca gaat! En wat raar dat je die foto’s nog in moest leveren op CD zeg. Ik heb wel een laptop waar CD’s en DVD’s in kunnen, maar kan me ook niet heugen wanneer ik dat voor het laatst heb gedaan haha.
  Marloes – GLAMOURMOES plaatste onlangs…GLAMOURMOES WEEKLY 106: Fotografie workshop, PSV en bananenbroodMy Profile

 • Reply anna 4 mei 2016 at 10:47

  Veel leuke foto’s! En oh al dat lekkere eten <3 Wat is je haar mooi geworden!
  anna plaatste onlangs…BEAUTY FAVORIETEN VAN DE LAATSTE TIJDMy Profile

 • Reply Justine 4 mei 2016 at 11:42

  Leuk weer mop! En hou eens op met al die lekkere foodfoto’s, can’t handle it. Ik heb zooooo’n honger hahaha! Grapje <3
  Hopelijk tot snel weer!
  Justine plaatste onlangs…19 leuke Moederdag ideetjesMy Profile

 • Reply Valerie 4 mei 2016 at 21:42

  Wat een leuk overzichtje weer! Super leuke Havaianas trouwens 🙂 En heel leuk dat je naar Mallorca gaat!
  Valerie plaatste onlangs…RECEPT – CHOCO BALLSMy Profile

 • Reply Sophie 13 mei 2016 at 11:42

  Die salade ziet er heerlijk uit! Leuk dat je met Justine naar de PR-bureaus bent gegaan! 🙂
  Sophie plaatste onlangs…Blogveranderingen en nog meer nieuwtjes!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten