Lifestyle

Mijn ervaring met de 3-daagse sapkuur van SapVers

30 maart 2016

Afgelopen week sprong ik in het diepe, ik werd namelijk uitgedaagd door SapVers om een 3-daagse sapkuur te volgen met alleen groente, fruit en water. Heel erg spannend en lastig, maar omdat ik altijd in ben voor iets nieuws én ik dit stiekem altijd al eens wilde proberen was de keuze snel gemaakt. I’m in! Vandaag vertel ik jullie uitgebreid mijn ervaring over de kuur en de sappen, kijk je met me mee?

Maandag 21 maart
Goed, ondanks dat mijn sapkuur pas officieel start op woensdag, moet ik mijn lichaam toch echt vanaf vandaag (en eigenlijk zelfs al vanaf gisteren) al voor gaan bereiden op het programma. In mijn mailbox ontvang ik van voedingsdeskundige Sandra een uitgebreide uitleg over het eten en vooral wat ik allemaal NIET moet eten de laatste twee dagen. Het is vrij logisch, maar door in de voorbereidingsperiode dus minder en licht verteerbaar te eten, zullen de darmen zich legen en minder vullen. Hierdoor komen je darmen al meer tot ‘rust’ en ontdoet je lichaam zich sneller van zijn afvalstoffen, waardoor de ontgiftingsverschijnselen tot een minimum beperkt worden. En dat moeten we hebben.

Komt er op neer dat er vandaag en morgen dus vooral fruit en groente, witvis en kip en melkproducten op het menu staan. Uiteraard hoort daar ook 2 liter water per dag bij (en dat is écht een hele opgave voor mij, ik drink ontzettend weinig op een dag…) en vooral geen alcohol, koffie en frisdrank. Al snel blijkt dat dit echt een stuk lastiger is dan ik vooraf dacht. Geen snoep, chocolade of koekjes eten gaat me overigens prima af, ik heb geloof ik het geluk dat ik nooit veel ‘tussendoor’ eet. Toch vind ik het lastig om twee liter water per dag weg te werken (gevalletje klotsbuik) en om zo met mijn eten bezig te zijn. ‘s Avonds staat er wel een etentje gepland met oud-klasgenoten en ondanks de dame blanche na lukt het me redelijk om verstandige producten te eten en niet voor het allerslechtste te gaan. 1 day till D-day… 

Dinsdag 22 maart
Om 11.00 uur gaat de bel, de verse sappen van SapVers worden namelijk IEDERE DAG(!) voor de dag erna gewoon thuisbezorgd door een speciale service. Ideaal, super klantvriendelijk en natuurlijk ook gewoon ontzettend makkelijk dat alle sappen al helemaal geperst zijn, kant-en-klaar dus. Vandaag is de laatste dag voor de sapkuur, dus het is belangrijk dat ik ook vandaag nog even volhoud met gezond eten. ‘s Ochtends werk ik een bak yoghurt met cruesli naar binnen, tussendoor een appel, banaan en crackertjes (fruit is absoluut geen straf) en ook ‘s avonds ga ik voor kipfilet met rijst en groente. Dit is eigenlijk prima te doen, zelfs na het eten en onderuitgezakt voor de TV verlang ik niet naar die zak paprikachips (waarvan ik WEET dat ‘ie in de kast ligt…).

SapVersWoensdag 23 maart
D-DAY! Vandaag is het zo ver, ik start met mijn 3-daagse sapkuur van SapVers. De verse sappen werden gister al thuisbezorgd, dus wanneer ik om 09.00 uur mijn bed verlaat kan ik meteen met het ontbijt beginnen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ontzettend slecht geslapen heb en het stiekem toch best wel spannend vind, ik heb nog nooit eerder alleen op groente en fruit geleefd en ik ben stiekem best benieuwd wat dit met mijn lichaam gaat doen. Op de doppen van de flesjes staat overigens geschreven welke sap voor het ontbijt, de lunch of tussendoor bedoeld zijn, naast de vijf sappen per dag staat er ‘s avonds een soep op het programma.

De allereerste sap (en tevens het ontbijt) is Sultan, een mix van dadels, kaneel, appel, botersla, sinaasappel en water. Toch best een sapje waar ik vooraf een beetje tegenop keek, kaneel is namelijk iets wat ik absoluut NIET lekker vind. Na een paar slokken blijkt dat de sappen in ieder geval ontzettend goed vullen, hier ga ik echt geen honger van krijgen. Sultan is erg zoet en absoluut niet “vies” zoals ik vooraf dacht, maar toch is de kaneelsmaak niet echt mijn ding. Mijn moeder en zusjes waren ook nieuwsgierig, zij houden wel van kaneel en vonden de sap overigens wel echt lekker. Ieder zijn ding dus, maar het was te verwachten dat niet álle sappen super lekker zouden zijn.

Om 13.30 uur is het tijd voor de lunch, omdat ik zelf heel minimaal ontbijt iedere dag en zo’n sap van een halve liter toch echt vult, heb ik absoluut geen honger gehad tussendoor. Voor iedere dag heb je overigens twee snacks (ook sapjes, maar dan iets kleiner), maar ik denk dat het in mijn geval erg slim is om die te bewaren voor ‘s middags en na het avondeten. Ben nogal een avondmens en dan krijg ik gewoon al-tijd honger…. Maar goed, de lunch bestaat uit de sap Biet-it, een mix van rode biet, kiwi, aardbei en water, erg lekker. Echter begin ik rond 15.00 uur wel te merken dat ik mezelf echt futloos begin te voelen. Ten eerste heb ik gewoon het gevoel dat ik niets gegeten heb, terwijl ik toch echt 2 liter met alleen groente en fruit naar binnen gewerkt heb (en ook echt geen honger gevoel heb!) en ten tweede ben ik gewoon niet vooruit te branden. Best lastig met een enorme to-do list voor mijn neus… 🙂

Ondanks het feit dat ik niet vooruit te branden ben, heb ik om 17.30 uur nog steeds geen honger gehad. Ik merk dat ik het heel erg moeilijk vind om zó veel te drinken per dag, ik ben nou eenmaal geen drinker en ook nooit geweest. De sapjes zijn ontzettend vers, lekker én gezond, maar het is echt een hele opgave om ze weg te krijgen… Ik besluit dan ook om na vandaag te stoppen met de sapkuur, mijn vader zal het de komende dagen van me overnemen. Voor mij is een kuur met alleen maar drinken geen doen, maar wel een enorme eye-opener dat ik in het dagelijkse leven meer moet gaan leren drinken. Verder heb ik in ieder geval een mooie balansdag achter de rug, met een enorme boost aan groente, vitaminen en fruit en dat is al iets om blij mee te zijn. Ondanks dat ik de driedaagse kuur niet vol heb kunnen houden, kan ik absoluut zeggen dat de sappen lekker zijn, iedere dag verschillen en daarnaast ook super vers zijn doordat ze iedere dag bij je thuis bezorgd worden, echt een top service. Zoals verwacht vond ik het ook heel erg fijn dat er ‘s avonds de mogelijkheid is om iets warms te eten, echt iets om de hele dag naar uit te kijken.

SapVersDe laatste dagen van de sapkuur
Omdat mijn vader al vanaf het begin heel erg nieuwsgierig was naar de sapkuur en ik besloot om te stoppen, wilde hij het graag van me overnemen. Uiteraard heeft hij uitgebreid verslag gedaan, zodat ik ook zijn mening aan jullie kon vertellen. Ook hij vond de sappen erg lekker, goed vers en prima weg te drinken. Echte honger krijg je absoluut niet in combinatie met de sappen en soep, je bent dus de hele dag door goed gevuld. Het enige nadeel was dat mijn vader zijn lichaam niet kon voorbereiden op de sappen, waardoor hij zichzelf ook best futloos voelde na een dag. Overigens was het wegdrinken voor hem helemaal geen probleem, dit is dus echt per persoon verschillend. Resultaat? Naast de vitaminen boost is er ook nog 1,5 kilo gewicht vanaf, super fijn dus.

Kortom, mocht je heel graag eens een sapkuur proberen om meer energie te krijgen en je lichaam te reinigingen, dan kan ik jullie absoluut de kuur van SapVers aanraden. De sappen worden iedere ochtend vers geleverd (super pluspunt!) en smaken erg goed. Iedere dag krijg je andere sappen, lekker variërend dus. Verder is het ook fijn dat je ‘s avonds een warme soep kunt eten en dus echt het gevoel hebt dat je ook nog iets “eet” in plaats van de hele dag drinkt. Voor mij is een sapkuur in ieder geval niet weggelegd vanwege het vele drinken (ik heb daar echt veel moeite mee), maar ik kan me goed voorstellen dat het voor een ander een prima oplossing is om een vitamine boost binnen te krijgen. Je kunt bij SapVers trouwens sappen voor één, drie of vijf dagen bestellen, voor meer informatie kun je op de website kijken.

Heb jij wel eens een sapkuur gedaan? En hoe beviel dit?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Femke 30 maart 2016 at 07:05

  Ik ben inmiddels gematigd positief over de sapkuur ;-). Ik sta er nog steeds niet achter, maar het is natuurlijk maar een paar dagen. Ik snap wel waarom je wat eerder bent gestopt, fijn dat je vader het heeft overgenomen. Nee, een sapkuur is het gewoon niet voor mij.. de 9-daagse detox die ik zelf wel eens doe past beter bij me. Ik denk dat het ook van belang is dat wanneer je gaat detoxen je de manier kiest die het beste bij je past. Binnenkort (begin mei denk ik), ga ik weer detoxen. Heb er zin in haha!
  Femke plaatste onlangs…Blogmutsen & Co #13: 100 things I loveMy Profile

 • Reply Laura 30 maart 2016 at 07:37

  Ik studeer voeding & diëtetiek (1e jaar) dus ik vind het heel interessant om hierover te lezen. Ik moet zeggen dat ik nog lang niet genoeg kennis heb om hier een ‘oordeel’ over te vellen. Wel ben ik er zelf een beetje sceptisch over of het werkt. En denk dan van wat is het effect in het lichaam en die 1,5 kg, is dat vet of vooral ook spierweefsel? Ik bedoel het trouwens niet aanvallend naar jou toe ofzo, ik probeer het gewoon kritisch te bekijken. Het is iig wel tof dat je het hebt mogen testen, dat had ik zelf denk ook gewoon gedaan.

  En oja, vandaag heb ik een blogpost online staan over het s.Oliver parfum die ik bij jou had gewonnen!
  Laura plaatste onlangs…s.Oliver Outstanding Woman ParfumMy Profile

  • Reply Denise 30 maart 2016 at 18:12

   Wat een toffe studie, super interessant! Ik heb er helaas ook te weinig verstand van om daar antwoord op te geven, een sapkuur is het voor mij in ieder geval niet. Simpelweg om dat ik niet zo veel drinken weg kan krijgen… Leuk trouwens, ik ga even kijken 🙂

 • Reply Chantalle 30 maart 2016 at 08:45

  Ik zou het denk ik ook niet kunnen vol houden. Heb wel eens geprobeerd om als ontbijt en lunch shakes te pakken en had ook echt geen honger maar het idee dat je eigenlijk niks vast gegeten hebt is gewoon heel raar. Wat goed van je vader dat hij t heeft overgenomen!
  Chantalle plaatste onlangs…Spam je blog – Maart 2016.My Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 30 maart 2016 at 09:02

  Ah ik kan dat niet volhouden haha ik heb altijd zoveel trek op een dag! bizar!

 • Reply Valerie Michelle 30 maart 2016 at 10:00

  Ik zie steeds vaker sapkuurtjes voorbij komen. Leuk dat je erover schrijft, want ik ben er best benieuwd naar! Het lijkt mij ook heel lastig om een paar dagen niet op iets te kauwen. Ik denk dat ik wel een keer zoiets ga proberen.
  Valerie Michelle plaatste onlangs…Eetdagboek gezond eten en afvallen #1My Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 30 maart 2016 at 10:23

  Leuk om te lezen!! Al denk ik niet dat dit ooit iets voor mij gaat zijn.
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…De Moederdag Collectie van LUSHMy Profile

 • Reply Mariska 30 maart 2016 at 10:29

  Mensen zijn gemaakt om te eten dus ik denk dat als je alle fruit en groente die in die sappen zouden zitten zou eten en er water bij zou drinken, dat het al beter gaat. En misschien nog iets wat energie oplevert erbij eten. Dit zou in ieder geval voor mij niks zijn.
  Mariska plaatste onlangs…Make-up tips : lastige oogvormen & oogledenMy Profile

 • Reply Justine 30 maart 2016 at 10:49

  Ik vind het al heel knap dat je dit hebt kunnen volhouden hoor! Ik ben wel erg benieuwd naar de smaken eigenlijk. Toch zou ik dat ook niet kunnen, alleen maar drinken. Ik wil ook graag iets kunnen eten. Wat Femke in haar reactie al zegt, je meot echt iets vinden dat bij je past. Wat dat betreft ben ik blij met de C9, kun je nog gewoon bij eten, warm én koud 😀
  Justine plaatste onlangs…Essence, All I Need concealer paletteMy Profile

  • Reply Denise 30 maart 2016 at 18:13

   Ja precies, eten is voor mij gewoon zo belangrijk.. dat heb ik nu al wel gemerkt. Ga toch nog eens jouw posts over C9 lezen!

 • Reply alexa 30 maart 2016 at 10:56

  Jammer dat je bent gestopt maar als je het niet haalbaar is voor je dan is het ook zonde om het door te zetten want dan heeft het niet de werking die het zou moeten hebben. Tof dat je vader het heeft overgenomen! Ik zou het graag eens proberen want het lijkt mij wel interessant en verse sapjes zijn altijd goed!
  alexa plaatste onlangs…Minder artikelenMy Profile

 • Reply Wellnewss 30 maart 2016 at 12:03

  Dit doet mij denken aan het artikel dat je vorig jaar of iets langer terug hebt geschreven toen je ook die 3daagse sappen kuur deed. Jammer dat je het ook deze keer niet hebt kunnen afmaken. Wellicht een andere keer dat het wel lukt. ik ben ook zeeer nieuwsgierig of het mij lukt.

  Xx Laura

  • Reply Denise 30 maart 2016 at 18:13

   Haha wat leuk dat je dat nog weet, klopt inderdaad. Was wel iets anders, maar had veel overeenkomsten (dit was overigens VEEL lekkerder!). Een sapkuur is het gewoon niet voor mij, dat weet ik nu in ieder geval wel 🙂

 • Reply Fleur Sophia 30 maart 2016 at 12:24

  Fijn om eens zo’n review te lezen! Ik heb zelf nog nooit aan een sappenkuur gedaan, maar zou dat wel heel graag nog eens willen!
  Fleur Sophia plaatste onlangs…Deze fotografen op Instagram wil je volgen!My Profile

 • Reply Kim 30 maart 2016 at 15:14

  Dit wil ik zo graag nog een keer doen! Ik roep altijd al dat ik zo’n uitdaging aan wil gaan. Supertof dat je, ondanks dat je het niet helemaal hebt volgehouden, wel veel hiervan hebt kunnen leren. Vond het een heel leuk verslag en dit alles maakte me nog nieuwsgieriger 🙂 je mag trots zijn op jezelf dat je de uitdaging bent aangegaan en de ervaring is alleen maar mooi meegenomen.

  • Reply Denise 30 maart 2016 at 18:14

   Ah wat een lieve reactie, dankjewel Kim!

 • Reply Maaike 30 maart 2016 at 15:38

  Hmm die sapjes lijken me eigenlijk best lekker! Maar het lijkt me ook best heftig om op sapjes te moeten leven… ik word daar sowieso futloos van vind ik. Maar reuze interessant om te lezen dit!
  Maaike plaatste onlangs…Mijn plan om de komende tijd gezonder te gaan levenMy Profile

 • Reply Yvette 30 maart 2016 at 20:25

  Ik vind dat detox maar helemaal niks . Ieder zo zijn ding . Je hebt het wel geprobeerd 🙂

 • Reply Saraya 30 maart 2016 at 20:32

  Leuk voor te lezen, maar zelf zou ik het ook niet volhouden 🙂
  X
  Saraya plaatste onlangs…Essence Glossy Stick Lip Colour / 05 Brilliant BurgundyMy Profile

 • Reply Kelly 30 maart 2016 at 21:54

  Leuk om te lezen 🙂 Jammer dat je het niet vol gehouden hebt.
  De sapjes lijken me erg lekker en ik ben er wel nieuwsgierig door geworden 🙂 Vind het alleen wel vrij prijzig…
  Kelly plaatste onlangs…Wat afvallen met mij deed…My Profile

 • Reply Fleur 30 maart 2016 at 22:12

  WoW, wat lijkt mij dit ontzettend heftig maar ook wel stoer om dit te doen!
  Ik vind het al knap dat je het één dag hebt volgehouden!
  Leuk om te lezen, heel interessant!

 • Reply Eilish 30 maart 2016 at 22:35

  Ik zou vooral benieuwd zijn of ik dan wel genoeg kan drinken. Ik had nu weer barstends koppijn vandaag omdat ik om 4uur nog steeds maar 1 glas leeg had gedronken. Oeps.
  Eilish plaatste onlangs…Paas high tea met vriendinnenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten